NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Onbemand laden en ontladen van freesmachine verhoogt efficiëntie en productiviteit
KS Metaalwerken was een van de pioniers in het automatiseren van het draaiproces, toen het zowat tien jaar geleden drie FANUC-robots aan de draaibanken koppelde.

Onbemand laden en ontladen van freesmachine verhoogt efficiëntie en productiviteit

Bij KS Metaalwerken in Vliermaalroot wordt voluit de kaart van de automatisering getrokken om de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer te verhogen. De firma van Kris Swerts was een van de pioniers in het automatiseren van het draaien en zet die evolutie nu ook verder naar het frezen. Zo werd recent geïnvesteerd in een Robojob Tower voor het automatisch be- en ontladen van de Hermle C250 freesmachine. Dankzij deze hoogstaande automatisering met FANUC-robot kan de firma nu tot 72 uur onbemand produceren, ideaal voor een efficiënt productieproces overdag, ’s nachts en in het weekend.

Ook het frezen kan nu geautomatiseerd gebeuren, dankzij de Robojob Tower voor het automatisch be- en ontladen van de Hermle C 250 freesmachine.

‘IJzersterk in draai- en freeswerk’ – dat staat in grote letters te lezen op de homepage van de website van KS Metaalwerken, de bvba die Kris Swerts in 2001 opstartte. “In het begin lag de focus op plaatbewerking en laswerken, maar gaandeweg zijn we ons meer en meer gaan specialiseren in CNC draai- en freeswerk – 2D, 3D en vijfassig. Door nauw met andere gespecialiseerde bedrijven samen te werken, behoort ook lasersnijden tot de mogelijkheden”, vertelt COO Ronny Bogaers. “In 2016 verhuisden we naar ons nieuwe bedrijfspand en werd het machinepark gevoelig uitgebreid, met hoofdzakelijk draaibanken en freescenters, maar ook een draadvonkmachine, een startgatvonkmachine en een lasrobot. Een andere belangrijke troef is ons dynamisch en gedreven team van medewerkers – 13 voltijdse krachten in totaal – met een grote drang naar innovatie op alle vlakken: software, speciale frezen en andere tools, eigen ontwikkelingen….Tot slot hebben we ook een sterke reputatie omdat we aan reverse engineering doen en meedenken over de realisatie van elk project, rekening houdend met de maakbaarheid en de kosten. Kortom: er is veel kennis in huis en we gaan geen enkele uitdaging uit de weg.”

KS Metaalwerken heeft een sterke reputatie als het gaat over draai- en freeswerk. De firma combineert een team van gedreven mensen met een modern machinepark.

Automatiseren van draai- en freeswerk

Efficiëntie en productiviteit zijn prioriteit bij KS Metaalwerken. Daarom wordt ook continu geïnvesteerd in machines, tools, software én automatisering. Toen de firma zowat tien jaar geleden drie industriële FANUC-robots aan de draaibanken koppelde, waren ze meteen een van de pioniers in het automatiseren van het draaiproces. 

“Intussen loopt de productie in onze draaiafdeling continu: overdag, ’s nachts en in het weekend. Zo kunnen we flexibel reageren op vragen van onze klanten, zelfs als die extreem dringend zijn”, gaat de COO verder. “We blijven intussen ook investeren in onze freesafdeling. Zo werd drie jaar geleden een vijfassige Hermle C 400 met een koers van 850 x 700 mm aangekocht en recent werd een C 250 met koers 600 x 600 mm van dezelfde Duitse machinebouwer toegevoegd. Ook hier hebben we gekozen om te automatiseren, want een RoboJob Tower zorgt voor het automatisch be- en ontladen van de machine.”

Bart Vercruysse, area sales manager bij ­RoboJob, licht toe: “Onze Tower is een revolutionaire totaaloplossing die de gebruiker toelaat om autonoom en onbemand te produceren, zowel seriewerk als enkelstuks. Dit be- en ontladingssysteem met een hoogte van 4,6 meter omvat ruimte voor minstens 8 opspanmiddelen en minimaal 15 lades voor ruwe en afgewerkte stukken. Zo wordt heel veel capaciteit gecreëerd op een beperkte vloeroppervlakte. De ‘brains’ van de Tower zitten in de software en de bijbehorende user interface, waarmee men snel en eenvoudig alles in gang kan zetten. De lift haalt op het gepaste moment de juiste lade op, waarna de industriële FANUC-robot met servogrijper het werkstuk in de machine kan laden en na bewerking eruit kan nemen. Men kan ook eenvoudig switchen tussen werkstuk- en palletbelading. Zo kan de Tower klaargemaakt worden om 72 uur aan één stuk te blijven produceren, wat de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer ten goede komt.”

Dankzij deze hoogstaande automatisering met robot van Robojob kan de firma nu tot 72 uur onbemand produceren, ideaal voor een efficiënt productieproces.

Blik op de toekomst

Ook in de toekomst blijft automatisering voor KS Metaalwerken hét codewoord. Vandaag kunnen drie draaibanken en een freescenter al onbemand produceren, maar die automatisering zal zeker nog uitgebreid worden. “RoboJob is op dat vlak voor ons een ‘partner in crime’, waarmee we intussen een sterke vertrouwensband opgebouwd hebben dankzij hun aandacht voor kwaliteit in product, ondersteuning en service”, geeft Ronny Bogaers aan.

Marketing manager Steven Craenen van ­Robojob sluit af: “Ons verhaal met KS Metaalwerken heeft eigenlijk twee kanten. De fabrikant is immers niet alleen een klant van ons, maar ook een heel belangrijke leverancier van onderdelen voor onze producten. We kunnen daarbij steeds rekenen op nauwkeurige producten met de hoogste graad van afwerking én op een ijzersterke service.”     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details