NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Onbemand waterstraalsnijden

Onbemand waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar de systemen zijn vaak nog niet aangepast om continue werkprocessen te ondersteunen. Operatoren moeten wachten tot een snijopdracht volledig afgerond is, om de machine te laden en bij het uitvoeren van taken van langere duur moet rekening gehouden worden met de weekends. Het belang van het automatiseren van de productie neemt dan ook toe. Resato heeft een aantal producten ontwikkeld, waardoor hun waterstraalsnijmachines met minimale mankracht en zelfs onbemand kunnen functioneren.

De ACM series waterstraalsnijmachines onderscheiden zich onder meer door een robuust design en een stabiele, lineaire aandrijftechnologie, die een optimale nauwkeurigheid garanderen. (Beeld: Resato)

 

Resato levert slimme hogedrukoplossingen met als doel de productiviteit van zijn klanten wereldwijd te verhogen. Met meer dan 25 jaar ervaring in hogedruktechnologie, heeft de firma de kennis en ervaring om betrouwbare en veilige oplossingen te bieden voor toepassingen in de olie- en gasindustrie, slangtest­industrie, glasnijverheid, mijnsector, automotive sector, luchtvaartindustrie en vele anderen. “Resato International BV levert onder meer componenten en systemen voor het manipuleren van gassen en vloeistoffen en voor het uitvoeren van hogedruktesten tot 14.000 bar”, vertelt marketingmanager Sven Reiffers. “Sinds 2016 leveren we bovendien waterstof­applicaties, waaronder waterstofvulstations voor wagenparken en compressoren, waarmee het tanken van waterstof een fluitje van een cent wordt. Een derde specialisatie is de bouw van hoge kwaliteit waterstraalsnijmachines in diverse soorten en maten, waarmee metalen, zoals rvs, gehard staal, aluminium, koper en titanium … zeer nauwkeurig en snel gesneden kunnen worden.”

24/7 onbemand waterstraalsnijden

De ACM series waterstraalsnijmachines van Resato onderscheiden zich onder meer door een robuust design en een stabiele, lineaire aandrijftechnologie, die een optimale nauwkeurigheid garanderen. Dankzij de modulaire opbouw kan de machine eenvoudig op basis van veranderende klantenbehoeftes aangepast of uitgebreid worden. De snijkop van de waterstraalsnijmachine is zowel beschikbaar in een 2D-, 2.5D- of 3D-variant, geschikt voor het abrasief en zuiver waterstraalsnijden en/of het snijden van schuine zijdes. De Resato EMS Monitoring software en Resato Job Manager maken 24/7 onbemand produceren mogelijk. “Onze EMS Monitoring software bewaakt 24/7 het snijproces van de waterstraalsnijmachine. Wanneer zich onverhoopt een storing voordoet of het abrasief in de bijvultank opraakt, dan stuurt de EMS Monitoring software automatisch een melding naar de operator, die direct passende actie kan ondernemen. Permanent toezicht door de operator is hierdoor niet meer nodig”, licht de marketingmanager toe. “Met de ACM Job Manager module kunnen meerdere achtereenvolgende opdrachten automatisch gestart worden. Deze functionaliteit maakt het uitvoeren van snijopdrachten zonder tussenkomst van een operator mogelijk, waardoor een continue productie gegarandeerd wordt. Ideaal om ’s nachts en in het weekend verschillende snijopdrachten uit te voeren. Na het selecteren van een taak voor toevoeging aan de takenwachtrij, wordt voor elke taak een markering en volgordenummer weergegeven. Het is mogelijk om opdrachten uit verschillende materialen en verschillende diktes willekeurig te selecteren. Het is zelfs mogelijk om tijdens een snijopdracht nieuwe opdrachten aan de wachtrij toe te voegen.”

De Resato EMS Monitoring software en Resato Job Manager maken 24/7 onbemand produceren mogelijk.

 

Maximale efficiëntie in een 100% veilige werkomgeving

Daarnaast kan de waterstraalsnijmachine uitgebreid worden met de Resato Flex-zone, die eenvoudig op de brug van de waterstraalsnijmachine gemonteerd kan worden en flexibel meebeweegt met het werkgebied van de snijkop. “De Flex-zone creëert continu flexibele, toegankelijke werkgebieden voor de operators, zodat zij al tijdens het snijproces veilig materialen kunnen laden en lossen. Hierdoor wordt de downtime van de machine geminimaliseerd. Innovatieve lichtschermen op de brug garanderen hierbij een 100% veilige werkomgeving”, sluit Reiffers af. “Met dit systeem kan de levering van abrasief tijdens het snijproces volledig automatisch geregeld worden, waardoor de efficiëntie van de waterstraalsnijmachine nog verder verhoogd wordt. Een 24/7 efficiënte én onbemande productie is het resultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.