NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Ontbramen zonder zorgen
VG Machines zet met zijn oplossingen voor het machinaal ontbramen, slijpen, afronden en polijsten van gesneden plaatdelen de standaard in de markt.

Ontbramen zonder zorgen

Ontbramen en afronden zijn intensieve karweitjes, althans als ze manueel uitgevoerd worden. Een investering in een machine die dat werk uit handen kan nemen, is dan ook snel terugverdiend. Toch voor wie kiest voor een robuuste machine van VG Machines. Het bedrijf in Kuurne zet met zijn oplossingen voor het machinaal ontbramen, slijpen, afronden en polijsten van gesneden plaatdelen de standaard in de markt.

Toen Dieter Dendauw samen met een partner VG Machines overnam lag er al een sterke basis. Het bedrijf uit Kuurne, dat oorspronkelijk de meubelindustrie bediende met schuurmachines, was al sinds de jaren 90 actief in de metaalsector. “Een richting die we verder willen uitgaan. Al onze inspanningen om nieuwe concepten uit te denken en te ontwikkelen, zullen op het ontbramen en afronden van laser- en plasmagesneden stukken in staal, rvs of aluminium gefocust worden”, geeft de zaakvoerder aan. Waarom? “Er valt bijzonder veel winst te rapen voor bedrijven die evolueren van manueel naar machinaal ontbramen en afronden. Een evolutie die overigens volop aan de gang is”, stipt marketingverantwoordelijke Victor Schellens aan. “Machines kunnen sneller werken, een consistentere kwaliteit neerzetten en het tekort aan technisch geschoold personeel helpen opvangen. Ze kunnen dan ook bogen op een zeer korte terugverdientijd.”

Dieter Dendauw: “Topborstels of roterende borstels? Het product bepaalt wat de beste keuze is. Door beide systemen in huis te hebben, kunnen we klanten altijd de technische beste oplossing bieden.”

Belgische makelij

De vraag naar ontbramen en afronden weerklinkt steeds luider. Dat heeft alles te maken met de hogere kwaliteitseisen die klanten stellen aan de afwerking van hun producten. Maar ontbramen en afronden bieden tevens voordelen op vlak van veiligheid en voorbereiding op oppervlaktebehandelingen. VG Machines staat in deze markt synoniem voor Belgische kwaliteit. Het volledige concept van de machines wordt in-huis uitgekiend en samengesteld uit componenten van Belgische makelij, in eigen beheer geproduceerd of toevertrouwd aan lokale toeleveranciers en ook de service verzorgt het bedrijf zelf. “De bouwwijze van een machine is een belangrijk element in de werking. Door te kiezen voor kwalitatieve componenten en zoveel mogelijk in eigen beheer te houden, slagen we er eigenlijk in plug-and-play machines af te leveren. Na de aansluiting kunnen klanten er quasi meteen mee aan de slag. Dat kan enkel maar als je concept goed zit.”

Door te kiezen voor kwalitatieve componenten en zoveel mogelijk in eigen beheer te houden, slaagt VG Machines er eigenlijk in plug-and-play machines af te leveren.

Configureren in functie van product

Hoewel het standaardmachines betreft, kan de klant die zelf configureren in functie van de producten die hij wil verwerken. Dendauw: “Een eerste belangrijke keuze die hij moet maken is tussen roterende of topborstels. Beiden staan garant voor een gelijkmatig bewerkingsresultaat over de gehele breedte van de toevoertafel. Maar met roterende borstels kunnen grotere radii gerealiseerd worden, topborstels blinken dan weer uit in een mooie egale kanten afronding en een hogere doorvoersnelheid. Het product bepaalt wat de beste keuze is. Door beide systemen in huis te hebben, kunnen we klanten altijd de technische beste oplossing bieden.” Daarnaast kan de doorvoerbreedte en de mate van afwerking nog bepaald worden. “We kunnen, wanneer de klant dat wenst, nog een tweede en zelfs een derde schuuraggregaat voorzien om de producten een extra finish mee te geven in één en dezelfde doorgang”, vult Schellens aan.

VG Machines maakt het verschil door te blijven innoveren en ontwikkelen.

Innoveren en testen

VG Machines maakt het verschil door te blijven innoveren en ontwikkelen. “We kijken altijd vooruit”, geeft Dendauw aan. “Zo zijn we nu aan het onderzoeken hoe we topborstels en roterende borstels in één machine kunnen combineren. En we nodigen klanten ook uit om zelf te ontdekken wat onze R&D-inspanningen voor verschil kunnen maken. In ons kenniscentrum kunnen ze ondervinden hoe hun producten uit onze machines komen en wat de beste match is.” Een ander mooi voorbeeld van die pioniersgeest is stofafzuiging met natwerkende filterunit. VG Machines was één van de eerste die het toepaste. “Een goede natwerkende stofafzuiging is cruciaal om een gezonde, veilige werkomgeving te creëren maar evengoed om een lange, betrouwbare werking van de machine te garanderen. We kunnen voor elke klant de gepaste oplossing op maat voor zijn machine en product leveren”, besluit Schellens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details