Yamazaki Mazak
03:05
16-09-2016

Opdrijven productiviteit en kwaliteit met betrouwbare machines

Kaizen is een managementsterm uit het Japans die letterlijk veranderen naar beter betekent. Het staat voor een producitiviteitsverbetering die hand in hand gaat met de ontwikkeling van kwaliteitstechnieken. Yamazaki Mazak brengt deze filosofie in de praktijk in zijn Europees hoofdkwartier in het Engelse Worcester, dat opende in 1987. En dat werpt zijn vruchten af. De Zweedse Royal Academy of Science and Technology gaf het bedrijf een plaatsje in de top tien van beste bedrijven wereldwijd. Maar ook de klanten van de Japanse machinebouwer worden geholpen om hun productiviteit en kwaliteit op te drijven. Renishaw bijvoorbeeld, dat in het nabijgelegen Stroud, meer dan veertig machines van Mazak op de werkvloer heeft staan. 

In 1987 opende Yamazaki Mazak zijn Europese hoofdkwartier in Worcester. Jaarlijks rollen er meer dan 1400 machines van de band. Hoewel rollen misschien een misplaatste term is. De bedoeling is immers om in deze vestiging in te zetten op het verbeteren van de vijfassige verspaningscapaciteit, vooral in de grotere modellen, met name het VTC800 gamma.  Alan Mucklow, group product manager bij Mazak: “We hebben een site van 29.000 m² ter beschikking, waar vandaag 550 werknemers tewerkgesteld zijn. Hoewel we hier een brede waaier aan machines produceren, spitsen onze investeringen voor de komende jaren zich toe op het bouwen van de grotere machines. Daar krijgen we momenteel steeds meer vraag naar. 80% van de onderdelen van de  machines maken we immers volledig in eigen huis. Om dat rendabel te kunnen, moet je beschikken over een Flexible Manufacturing System (FMS) dat in staat is om onbemand te werken. En uiteraard over goed opgeleid personeel.”

Onbemande productie
Een sterk staaltje productietechnologie staat in het begin van de productiehal van Mazak. Het heeft de naam ‘prismatic machining FMS line’ gekregen en wordt volledig aangestuurd vanuit een cyberfactory. Deze rij Mazak freesmachines werkt volautomatisch aan orders voor de kleinere machinecomponenten die ze via de planningssoftware ontvangt. Een portaalrobot zorgt voor de aanlevering van gereedschappen. Daar hoeft geen operator zich mee te moeien. Samen met de productinformatie weet de machine ook meteen welke gereedschappen ze zal nodig hebben en in welke volgorde. Ze worden door de robot uit het magazijn gehaald en aan de juiste machine aangeleverd. Ook het beheer van de gereedschappen zelf verloopt volledig automatisch.
Wanneer er eentje aan vervanging toe is, krijgt de beheerder een signaal. Het enige wat nog manueel gebeurt in deze sectie is het vervangen van de wisselplaatjes. Wanneer de stukken klaar zijn worden de freesmachines automatisch ontladen.

Yamazaki Mazak
In het democentrum kan alle technologie live aan het werk gezien worden.

Precisie-engineering op hoog niveau
Ook voor de klanten van Yamazaki Mazak maken de machines van de Japanse verspaningsspecialist het verschil. Een van de grootste afnemer op het Britse vasteland is Renishaw. Dit wereldwijd opererende bedrijf is gespecialiseerd in meting, bewegingsbesturing, spectroscopie en precisiebewerking. Het heeft zijn belangrijke productiesite op een boogscheut van de Europese thuishaven van Mazak, in het Engelse graafschap Gloucesterhire. Het bedrijf ontstond in 1973 toen de inmiddels geridderde David McMurty een patent nam op een schakelende meettaster om de inspectie mogelijk te maken van de Olympus motoren van de supersonische Concorde. Dit schijnbaar heel eenvoudige, innovatieve product kon bewerkte componenten en samengestelde producten nauwkeurig meten en leidde tot een ware revolutie in driedimensionale coördinatenmeting. Het beproefde principe is tot op de dag van vandaag nog in gebruik. In 2004 kocht Renishaw een fabriek in de buurt van Stroud voor zijn machinale bewerkingen. Met een investering van 2,5 miljoen pond transformeerde de site tot een van de meest efficiënte precisie-engineering activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Meer dan veertig Mazak machines bepalen mee het ritme van innovatie.

Volledige controle over verspaning
De site in Stroud is ‘louter’ een productiefaciliteit. Het R&D-werk gebeurt in de vestiging New Mills in Cotton-Under-Edge. Daar voltrekt zich ook de volledige voorbereiding van een werkstuk vooraleer het effectief in productie gaat. Gedurende een periode van gemiddeld zes maanden worden alle mogelijke bewerkingen op het werkstuk doorlopen tot men met de meest optimale set parameters op de proppen komt. Pas dan kan het echte produceren van start gaan in Stroud, waar de Mazak machines netjes in het gelid staan. Elke machine is specifiek bedoeld voor een specifiek materiaal of product. Dit heeft als voordeel dat de spanen in het koelmiddel gemakkelijk gerecycleerd kunnen worden. Maar wat vooral belangrijk is, dat dit dat Renishaw op die manier de volledige controle over het verspaningsproces heeft. De parameters zijn immers steeds dezelfde en tot in de puntjes bepaald. Om fouten te vermijden wordt alle materiaal dat nodig is voor de specifieke bewerking in een carrousel aangeleverd aan de machine. Het omvat alle gereedschap en ruw materiaal. Hierdoor is de productie schijnbaar zo simpel als plug-and-play. Dit is alleen maar mogelijk wanneer de gebruikte machines ook evenveel betrouwbaarheid en controle bieden. Een koud kunstje voor de frees- en draaibanken van Mazak.

Kwaliteit in eigen handen
Voor de onderdelen die in lagere volumes nodig zijn (minder dan 300 stuks), kan een dergelijk geautomatiseerd proces minder renderen. Daar gaat men omgekeerd te werk en zet men in op ervaren personeel om het maximale uit de Mazak machines te halen. Zij gaan het stuk zelf op de machine programmeren, wat dankzij het gebruiksgemak van de technologie vlot kan. Elke operator werkt aan één machine, terwijl in het volautomatische gedeelte één operator de verantwoordelijkheid draagt over zeven machines. Voor Renishaw is het zelfs voor kleinere volumes van belang om de productie in eigen hand te houden, ondanks de hogere personeelskost. Zo behoudt het immers de volledige controle over de productkwaliteit. Enkel gespecialiseerdere technieken zoals draadvonken gebeuren door toeleveranciers.

Tekst: Valérie Couplez  |  Beeld: Yamazaki Mazak

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Over Yamazaki Mazak Europe N.V.

Metaalvak België partners

Microbiologisch geïnduceerde corrosie (MIC) en monitoring, clustasirris, whitepaper