NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
OPEN MIND op TechniShow 2024
Bron: OPEN MIND De hyperMILL VIRTUAL Machining Optimizer module genereert automatisch het optimale pad tussen twee bewerkingen.

OPEN MIND op TechniShow 2024

hyperMILL-CAM-Innovaties

CAD/CAM-specialist OPEN MIND Technologies neemt deel aan de TechniShow in Utrecht van 12 tot en met 15 maart 2024. Het bedrijf presenteert hier de innovatieve technologieën van de hyperMILL CAD/CAM-suite op stand B112 in hal 12 van de Koninklijke Jaarbeurs. Aan bod komen  baanbrekende technologieën voor digitale procesketens, waaronder connected manufacturing, automatisering, draaien en oplossingen voor additive manufacturing. Er zal ook een vooruitblik zijn op de aankomende hyperMILL 2024 versie. Om bezoekers een glimp te laten opvangen van enkele van de vele real-life toepassingen van hyperMILL, kunnen ze live demonstraties bijwonen.

De manier waarop een CAM-systeem samenwerkt met andere IT-systemen zoals MES, PLM of een gereedschapbeheersysteem wordt steeds belangrijker. Netwerken en communicatie zonder storingen zijn het absolute minimum dat nodig is om processen te optimaliseren binnen de context van digitalisering. Bezoekers van TechniShow kunnen op de OPEN MIND stand zien welke bijdrage hyperMILL en Hummingbird MES kunnen leveren aan een gedigitaliseerde productie. De integratie van het CAM-systeem met een MES zorgt bijvoorbeeld voor een meer wendbare en efficiënte planning, besturing en automatisering. Alle productie gerelateerde gegevens zijn overal in het bedrijf op elk moment beschikbaar en gebruikers profiteren van een uniform productiebeheersysteem.

Werken met een digital twin

Bi-directionele communicatie met machinebesturingen is vooral belangrijk bij het netwerken met andere systemen in de procesketen. hyperMILL VIRTUAL Machining dicht de kloof tussen het CAM-systeem en de fysieke machineomgeving. Als de CAM-software kan werken met een digitale kopie van het fysieke bewerkingsproces, dan opent dit nieuwe mogelijkheden voor het veilig genereren, optimaliseren en simuleren van de NC-code. hyperMILL BEST FIT is hier een indrukwekkend voorbeeld van. Het is een nieuw type uitlijnsysteem voor de nabewerking van gegoten, gelaste of additief vervaardigde componenten. Hierbij past het NC-programma zich aan aan wat er fysiek gebeurt in de werkruimte, in plaats van dat de opspanning zich aanpast aan het NC-programma, wat tot nu toe standaard was.

hyperMILL oplossingen voor draaien

OPEN MIND brengt ook de hyperMILL TURNING Solutions onder de aandacht tijdens de TechniShow. hyperMILL TURNING omvat technologieën voor draaien, draai-frezen en frezen en kunnen daarom worden gebruikt voor alle overeenkomstige machineconfiguraties. Automatiseringsoplossingen voor het eenvoudiger, sneller en foutloos maken van NC-programma’s in de draai-omgeving maken ook deel uit van de OPEN MIND demonstratie.

Additive Manufacturing

Naast hyperMILL TURNING Solutions presenteert OPEN MIND ook hyperMILL ADDITIVE Manufacturing op TechniShow. hyperMILL ADDITIVE Manufacturing opent de flexibele mogelijkheden van zeer complexe 5-assige simultaanbewerking voor het Direct Energy Deposition (DED) proces en Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM) proces. NC-codes kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd en automatisch gesimuleerd om botsingen te vermijden. Als end-to-end softwareoplossing maakt dit efficiënt hybride bewerken mogelijk met additieve en subtractieve bewerkingen op één machine.

Bewerkingsvoorbeelden om functies te demonstreren

Naast live demonstraties op CAM-werkstations zal OPEN MIND ook bewerkingsvoorbeelden presenteren om het brede scala aan functies van de software te laten zien. De voorbeelden van industrieën waarin hyperMILL bijzonder gewaardeerd wordt, variëren van gereedschap- en matrijzenbouw tot lucht- en ruimtevaart en medische technologie.

Sneak peak van hyperMILL 2024

Naast de huidige hyperMILL versie krijgen bezoekers van de TechniShow ook een eerste glimp te zien van de aankomende versie. Nieuwe functies zijn onder andere hyperMILL TURNING Solutions en de efficiënte productie van elektrodes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details