NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Opendeur legt focus op nieuwe bewerkingscentra en automatisering
C 32 GEN2 met robotsysteem RS 05-2.

Opendeur legt focus op nieuwe bewerkingscentra en automatisering

Onder het motto ‘Branchebijeenkomst met technologieoverdracht’ organiseerde Hermle AG de traditionele opendeur. Met ruim 1.100 bedrijven en 2.550 bezoekers scoorde dit vierdaagse event opnieuw hoog. Naast de automatiseringsoplossingen en de talrijke bewerkingen met geïntegreerde technologische oplossingen, lag de focus vooral op de lancering van de Generatie 2 modellen van de bewerkingscentra C 650, C 32 en C 42. 

Hermle investeert fors in een uitgebreide productinnovatie. “Wat al goed was, wordt nog beter. Binnen een vastgelegd ontwikkelingsproces zullen alle machinemodellen in het komende anderhalf jaar naar de Generatie 2 architectuur omgezet worden. Tijdens onze opendeur presenteerden we de eerste drie modellen: C 650, C 32 en C 42. Daarmee werden drie types geselecteerd die vanwege hun bouwgrootte en omvang van de werkruimte tot het middelste bewerkingssegment behoren”, stelt men bij de Duitse fabrikant. “Optisch verschillen deze GEN2 modellen amper van de bestaande machines. Enkel de beide voorruiten en de labels werden licht aangepast. Ook het mechanische systeem, waaruit de precisie van onze producten in hoofdzaak voortvloeit, werd niet gewijzigd. Zo blijven de belangrijkste waarden van de machine op het al zeer hoge niveau en laten ze de dominantie op het gebied van de vijfassige technologie duidelijk zien.’

C 650 GEN2 met zwenkbare ronde tafel voor maximaal 1.500 kg belading.

Innovatief machineconcept

Toch zijn er heel wat nieuwe ontwikkelingen bij deze GEN2 modellen. Talrijke soft- en hardwarecomponenten zijn afgestemd op de nieuwste technologie. De elektrische architectuur werd compleet nieuw ontwikkeld, zodat de machines voortaan over ProfiNet als communicatiebus beschikken. En een groot aantal sensoren zijn omgeschakeld naar IO Link. Bovendien is bij Heidenhain machines de gehele aandrijfverbinding gewijzigd en voorzien van omvormers van de nieuwste generatie. Dat zijn allemaal componenten om de machines nog krachtiger te maken. Het gehele platform biedt nieuwe technologieën en functies, zoals de modernste interfacetechniek en evaluatie-/diagnosemogelijkheden voor een geoptimaliseerde serviceanalyse bij fouten.

C 42 GEN2 met het handlingsysteem HS flex heavy met twee opslagmodules.

Energie-efficiëntie verder geoptimaliseerd

“De energie-efficiëntie (koelapparatuur van schakelkast en spil) in combinatie met de hogedrukinstallaties werd opnieuw geoptimaliseerd. Een groot aantal nevenaggregaten zijn voortaan omgezet naar frequentiegeregelde aandrijvingen, zodat een op de behoefte afgestemde en energiezuinigere regeling mogelijk is. Dat levert financiële voordelen voor de klanten op, maar draagt ook bij aan de bescherming van het klimaat”, geeft men bij Hermle aan. “Het koelsmeermiddelmanagement werd volledig heruitgevonden. Deze optimalisatie maakt een betere filtering van het koelsmeermiddel mogelijk en draagt zo bij aan de zuiverheid en lange levensduur ervan. Deze GEN2-machines zijn leverbaar met zowel een Heidenhain TNC7 sturing als een Siemens Sinumerik ONE sturing.”

Twee voorbeelden van uitgewerkte producten: de helft van de wereldbol met een diameter van 800 mm en een macaronipers uit roestvast staal en aluminium.

Compact extra magazijn

Met ZM 30 introduceert Hermle trouwens ook een extra magazijn voor de machinemodellen C 650, C 32 en C 42 GEN2. Daardoor kunnen nog eens dertig gereedschappen toegevoegd worden, terwijl deze compacte unit bijna 50% minder oppervlakte inneemt dan de bestaande extra magazijnen. Deze ZM 30 kan uitgerust worden met een bedieningsunit (touchscreen) en een identificatietool voor gereedschappen.

Het zeer compacte extra magazijn ZM 30 voor alle drie GEN2 modellen.

Automatisering en meer

Ook op het vlak van automatisering zit men bij Hermle niet stil. Tijdens de opendeur werden meerdere robotsystemen en opslagsystemen, maar ook oplossingen voor het grijpen en spannen van werkstukken getoond. In de installaties tijdens het event konden naast de hybridegrijpers ook de klauwen van de spanmiddelen gewisseld worden, wat de flexibiliteit bij de bewerking ten goede komt. 

“En er was nog meer. Zo werd opnieuw de klemtoon gelegd op bewerkingen met geïntegreerde technologische oplossingen, en toonden we ook tal van afgewerkte producten die met behulp van onze technologie gemaakt werden: een wereldbol met een diameter van 800 mm (geproduceerd in twee helften), een macaronipers in een combinatie van roestvast staal en aluminium, structuuronderdelen voor de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie, matrijzen voor de gereedschaps- en vormenbouw, motoronderdelen voor de machinebouw, en implantaten voor de medische sector”, sluiten ze bij Hermle af. “Een speciale zone met ruim 40 exposanten was toegewijd aan thema’s als spantechniek, CAD/CAM en hard- en software voor de bewerkingscentra van Hermle. Tot slot verloren we ook de service en opleiding niet uit het oog, en mocht de afdeling voor additieve productie haar belangrijkste troeven extra in de verf zetten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.