Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Automatisering

Oplossingen voor automatisch beladen en ontladen van CNC-machines

Automatisering wordt meer en meer een commodity in de wereld van industriële metaalbewerking. Het is dan ook een logische keuze om productieprocessen sneller en efficiënter te maken. Een belangrijke optimalisatieslag is het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines, een discipline waarvan RoboJob zijn handelsmerk heeft gemaakt. Het Belgische RoboJob werd opgericht in 2007 en ontwikkelt […]

de-oude-turn-assist-250-kopieren-1

25 maart 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Automatisering wordt meer en meer een commodity in de wereld van industriële metaalbewerking. Het is dan ook een logische keuze om productieprocessen sneller en efficiënter te maken. Een belangrijke optimalisatieslag is het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines, een discipline waarvan RoboJob zijn handelsmerk heeft gemaakt.

Het Belgische RoboJob werd opgericht in 2007 en ontwikkelt gebruiksvriendelijke standaardoplossingen voor het automatisch beladen en ontladen van CNC draai- en freesmachines. Zo helpt het metaalverwerkende bedrijven en andere spelers uit de maakindustrie om hun rendabiliteit te verhogen en flexibel in te spelen op plotse schommelingen in seriegroottes en levertermijnen.

Internationaal marktleider

Ondanks dat het amper tien jaar commercieel actief is, gaat het RoboJob voor de wind: het bedrijf is uitgegroeid tot internationaal marktleider en breekt elk jaar weer zijn eigen records in de verkoop, installaties en omzet. Het merendeel van de verkopen wordt in het buitenland gerealiseerd, en toch keert het bedrijf met plezier terug naar de heimat: “Elk jaar nemen we deel aan meer dan twintig beurzen en evenementen, in heel West-Europa, maar ook België mag niet ontbreken op onze agenda”, vertelt medeoprichter en CEO Helmut De Roovere.

Robojob stelt Integrated producten voor op Machineering

Met een vijfde opeenvolgende deelname aan Machineering is RoboJob uitgegroeid tot een vaste waarde op de Brusselse beurs voor Machines en Engineering. De marktleider in CNC-automatisering pakt er dit jaar uit met zijn nieuwe Integrated producten: een nieuwe productlijn waarbij de volledige automatisering werd gebouwd op één vast onderstel. Daardoor is de automatisering niet enkel verplaatsbaar, maar kan ze ook sneller worden geïnstalleerd. “Als je onze ‘oude’ Turn-Assist 250 en onze nieuwe Turn-Assist 270 i naast mekaar zet, zie je meteen het verschil en ook de betekenis die erachter ligt: onze producten zijn helemaal doorontwikkeld”, zegt De Roovere vol trots. “RoboJob is van een klein clubje uitgegroeid tot een volwassen bedrijf.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details