NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Oplossingen voor nabewerking van 3D-geprinte delen

Oplossingen voor nabewerking van 3D-geprinte delen

Met Additive Manufacturing (AM) is de 3D-technologie eindelijk volwassen geworden. Post-processing is een essentieel onderdeel van AM, zeker als een glad oppervlak cruciaal is. Met de lancering van AM solutions bundelt Rösler Oberflächentechnik zijn jarenlange activiteiten op het gebied van Post Processing van driedimensionaal geprinte delen.

Waar 3D-printing vroeger enkel gebruikt werd om een model te produceren dat leek op het eindproduct, brengt additive manufacturing de technologie een stuk verder. Het is een manier om voorwerpen uit 3D-modelgegevens laag per laag te vervaardigen. Hiervoor worden verschillende materialen gebruikt: kunststof, nylon, gips, goud, titanium, rvs, aluminium …

Het belang van post-processing

Rosler Benelux

De 3D-printtechnologie kan ingezet worden voor een productieproces met functionele toepassingen. AM wordt vandaag gebruikt in uitlopende sectoren zoals de industrie, automotive, luchtvaart en de medische wereld. We zitten nu in een stadium waarin kwaliteit, doorlooptijd en materiaalmogelijkheden een grotere rol spelen. De meeste 3D-geprinte stukken vertonen lijnen van het gelaagde print-
proces. Als een glad oppervlak noodzakelijk is, is nabewerking vereist. Sommige post-processing technieken maken geprinte stukken ook sterker door de anisotrope eigenschappen van geprinte stukken te verminderen.

Specialist in oppervlaktebewerking

Als specialist voor de oppervlaktebewerking van conventioneel geproduceerde delen, beschikt Rösler over een uitgebreide knowhow en een ruime ervaring van tachtig jaar. Met deze kennis als basis ontwikkelde het bedrijf in zijn eigen laboratoria en testcentra oplossingen voor de geautomatiseerde en reproduceerbare nabewerking van 3D-geprinte onderdelen. Met de invoering van het merk AM solutions zet Rösler deze ontwikkeling consequent voort. In dit merk, dat zich uitsluitend bezig houdt met oplossingen voor de additieve productie, worden expertise en capaciteiten gebundeld. AM solutions is een, in deze productietechnologie, gespecialiseerd merk. Het aanbod van AM solutions omvat een breed portfolio aan diensten en geautomatiseerde technologische oplossingen voor de AM-procesketen.

Services en oplossingen voor elke processtap

Rosler Benelux

AM solutions biedt een uitgebreid diensten- en oplossingenpakket voor alle mogelijke AM-toepassingen, onafhankelijk van de toegepaste 3D-printtechnologie, het gebruikte materiaal en de eisen die aan het productoppervlak gesteld worden. Daarvoor werkt Rösler nauw samen met bekende bedrijven. De diensten bestaan onder andere uit advies op het gebied van hardware, maar ook uit adviezen ten aanzien van het design van de onderdelen, die de nabewerking ten goede komen, en de positionering of optimalisatie van het onderdeel en/of het printproces. Op het gebied van post processing en oppervlaktebehandeling heeft AM solutions voor elke processtap in de nabewerking het technisch en economisch optimale geautomatiseerde proces onder één dak. Het verwijderen van ondersteunende structuren is typisch de eerste stap voor elke 3D-printtechnologie. Deze stap heeft niets te maken met het verbeteren van de oppervlakteafwerking, maar is noodzakelijk om het gewenste stuk te kunnen gebruiken. Goed geplaatste ondersteuningsstructuren en de juiste print-oriëntatie kunnen de esthetische impact van ondersteunend materiaal op de uiteindelijke print aanzienlijk verminderen. Ook voor het verwijderen van poeders en het vergladden, polijsten en kleuren van 3D-geprinte stukken biedt AM solutions een gepaste oplossing. Hierdoor wordt het mogelijk dat nabewerkingen proceszeker en met reproduceerbare resultaten kunnen worden uitgevoerd. Daarbij zijn de machines en installaties niet alleen als alleenstaande oplossingen ter beschikking maar ook als optimaal, aan klantspecifieke eisen aangepaste, aaneengeschakelde totaalsystemen met handmatige, halfautomatische of volautomatische werkstukhandling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.