NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
parts2clean 2023: hoogwaardige contacten, nieuwe projecten en concrete deals

parts2clean 2023: hoogwaardige contacten, nieuwe projecten en concrete deals

Intensieve gesprekken met specialisten, een zeer druk bezocht deskundigenforum en een positieve stemming op alle drie beursdagen toonden aan dat de 20e parts2clean, die eindigde op 28 september, de verwachtingen volledig hat ingelost. Meer dan 3.000 professionele bezoekers kwamen naar de beurs, de meesten met actuele opgaven en projecten en een grote behoefte aan kennis. Dit resulteerde voor de meer dan 150 exposanten uit 14 landen in hoogwaardige contacten, nieuwe projecten en zelfs directe zakendeals.

Reinheid wint in steeds meer industriële sectoren aan betekenis. Deze conclusie kan worden getrokken na de 20e parts2clean. Dit wordt geïllustreerd door de opgaven en projecten waarmee de meer dan 3.000 bezoekers van 26 tot 28 september 2023 naar het Messegelände in Stuttgart waren afgereisd. Het aandeel aan buitenlandse gasten bedroeg 20 procent, de landen met de meeste bezoekers waren Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Turkije, Oostenrijk en Nederland.

De aanzienlijke stijging van ongeveer 33 procent ten opzichte van het voorgaande jaar was zeker ook te danken aan het highlight-thema “High Purity”, dat dit jaar voor het eerst werd toegevoegd aan de kernthema’s van de toonaangevende internationale vakbeurs voor industriële componenten- en oppervlaktereiniging. “Daardoor hebben we bij deze parts2clean sterker de nadruk gelegd op van oplossingen voor opgaven met de hoogste reinheidseisen,” meldt Christoph Nowak, Project Director bij Deutsche Messe AG. “Zo zijn we erin geslaagd om meer bezoekers uit deze sectoren naar parts2clean te lokken.” Dit bevestigt dr.-ing. Günther Schmauz, bestuurslid van acp systems AG: “Met onze High Purity-sneeuwstraalreinigingsoplossingen waren we vroeger meer een niche op parts2clean. Op het evenement van dit jaar konden we een zeer groot aantal beursgasten uit de EUV-lithografiesector verwelkomen, waaronder systeempartners en leveranciers, daarnaast ook vertegenwoordigers van de sector elektromobiliteit. Bij laatstgenoemde gaat het om fabrikanten van batterijen, componenten voor stroomafleiding en energiemanagement en elektromotoren. Voor ons is parts2clean 2023 daarom heel goed verlopen.” Dat zegt ook Jan Gerbrands, CEO bij het Nederlandse bedrijf Brookhuis Applied Data Intelligence B.V., dat producten maakt voor het optimaliseren van de werking van cleanrooms: “Het was voor ons een superbeurs, omdat we veel nieuwe contacten hebben kunnen genereren.” “parts2clean was voor ons dit jaar beduidend succesvoller dan in 2022. Dit is zeker te danken aan het thema High Purity, dat centraal staat in het programma van Ecoclean. Daardoor konden nieuwe bezoekers worden aangetrokken,” meldt Rainer Straub, lid van de Raad van Bestuur en Vice President Sales & Customer Service van Ecoclean GmbH.

Beslissingsgezind vakpubliek met investeringsintenties

In totaal presenteerden meer dan 150 exposanten uit 14 landen op meer dan 4.500 vierkante meter nieuwe, verder ontwikkelde en beproefde producten en services voor industriële componenten- en oppervlaktereiniging. Het feit dat de meesten van hen zeer gedetailleerde gesprekken konden voeren over specifieke projecten was te danken aan het met 99% buitengewoon hoge percentage gespecialiseerde bezoekers. Ongeveer 88 procent is betrokken bij operationele investeringsbeslissingen en ongeveer 78 procent bezocht de beurs met investeringsintenties. En deze werden op parts2clean ook direct omgezet, zoals Wolfgang Prem, directeur van Maschinenbau Silberhorn GmbH, meldt: “Dit jaar nemen we veel goede contacten mee met bezoekers van bedrijven die we nog niet kenden. Maar het hoogtepunt van onze deelname aan de beurs was dat we één van onze nieuwe MWS-reinigingssystemen direct op onze stand konden verkopen aan een bedrijf uit Israël. Het was een eerste contact dat hier op de beurs werd gelegd.” Manfred Holzleg, general manager van Safechem Europe GmbH, toonde zich ook tevreden: “Op parts2clean kunnen we altijd een zeer divers publiek ontmoeten. Dit jaar hebben we veel goede gesprekken kunnen voeren, vooral met bezoekers uit sectoren die nieuw voor ons zijn. Daardoor kunnen we ook nieuwe markten aanboren. Maar parts2clean is voor ons ook belangrijk omdat de wereldmarktleiders en technologieleiders uit de verschillende gebieden van de industriële reinigingstechnologie hier samenkomen en we op een interdisciplinaire manier informatie kunnen uitwisselen over ontwikkelingen en trends:” Bahadir KöK, sales manager van het Turkse Everest Elektro Mechanik Makina Sanayi Ve Tic. A.S. ziet het ook zo: “Parts2clean is één van de belangrijkste beurzen voor Everest. Om onafhankelijker te worden van de auto-industrie presenteren we hier onze nieuwe systemen, bijvoorbeeld in overeenstemming met de standaarden in de medische technologie. We nodigen ook onze dealers uit de verschillende landen uit op de beurs, zodat ze de nieuwe ontwikkelingen leren kennen.” Maria Laure van de divisie New Business Perfect Welding van het Oostenrijkse Fronius International GmbH beoordeelt haar beursdeelname zeer positief: “We hebben voor de derde keer deelgenomen aan parts2clean en zien een positieve ontwikkeling in zowel bezoekersaantallen als internationaliteit. We voeren ongeveer 50 procent van onze gesprekken in het Engels. Dit zijn zeer intensieve gesprekken waarbij het om concrete opgaven gaat. Sommige bezoekers brengen de te reinigen werkstukken zelfs mee.”

Grote vraag naar informatie zorgt voor recordaantallen op het deskundigenforum

“Het tweetalige deskundigenforum op parts2clean is altijd al een bezoekersmagneet geweest. Maar dit jaar bevestigde het met een recordaantal bezoekers zijn status als één van de meest gevraagde kennisbronnen over industriële componenten- en oppervlaktereiniging ter wereld,” zegt Christoph Nowak. En de cijfers spreken voor zich: in totaal 2.700 keer kennisoverdracht bij uitstek door te luisteren naar de simultaan vertaalde (Duits <> Engels) lezingen van gerenommeerde sprekers uit wetenschap, onderzoek en industrie om schoonmaakkennis te genereren of te verdiepen. “De enorme populariteit toont aan dat er een immense behoefte bestaat aan informatie, zowel voor klassieke reinigingstaken als voor High Purity-toepassingen, die als gevolg van veranderde en nieuwe vereisten zal blijven toenemen,” voegt Christoph Nowak toe.

2e FiT2clean Award uitgereikt

De laatste dag van parts2clean bood ook een hoogtepunt met de uitreiking van de FiT2clean Award. Het is de tweede keer dat de Duitse organisatie voor industriële componentenreiniging (FiT) prijzen uitreikt voor uitstekende prestaties en oplossingen op het gebied van de componentenreiniging. De met 10.000 Euro gedoteerde innovatieprijs werd gewonnen door Intelligent Fluids GmbH voor de ontwikkeling van duurzame fasefluïda op waterbasis, die klassieke oplosmiddelen kunnen vervangen in tal van reinigingstoepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details