NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Perfect zicht op elk order
Wouter Fonteyn (links) van Profitplus en Kurt Vanwynsberghe van Erpa: “We hebben een volledige traceerbaarheid gecreëerd, waarvan zowel wij als onze klanten profiteren, want de tijdswinst die dat oplevert is enorm.”

Perfect zicht op elk order

Veel bedrijfsleiders krijgen grijze haren als iemand hen aanspreekt over hun ERP-pakket. Bij Kurt Vanwynsberghe van Erpa Industrial Supplier krijg je de omgekeerde reactie. Hij is verdomd tevreden over hoe de business software van Profitplus zijn workflow volledig gedigitaliseerd heeft. “We hebben een volledige traceerbaarheid gecreëerd van order tot afgewerkt product, waarvan zowel wij als onze klanten profiteren, want de tijdswinst die dat oplevert is enorm”, vertelt hij als een ware ambassadeur.

Erpa Industrial Supplier is een familiebedrijf pur sang. Over vier generaties heen evolueerde het van paardensmid tot eerste klas toeleverancier in zowel verspaning als plaatwerk. “Toen onze klanten hun paard inruilden voor een tractor en andere landbouwmachines, zijn we mee gevolgd. Eerst nog met de pure focus op onderhoud, daarna verruimden we het vizier nog verder”, vertelt zaakvoerder Kurt ­Vanwynsberghe. 

De naam en geschiedenis maken duidelijk waar het Jabbeekse bedrijf voor staat: dienstverlening. “We willen onze klanten vooruit helpen. Enerzijds door een machinepark dat de nodige mogelijkheden biedt. Draaien kunnen we bijvoorbeeld tot diameter 600 mm, frezen tot 3 m. Anderzijds door de technische onderlegdheid van onze medewerkers aan de machines, met wie onze klanten vaak rechtstreeks in contact staan. Zij ontfermen zich van a tot z over de stukken, waardoor ze de lat op vlak van kwaliteit hoog leggen en tegelijk de nodige voldoening uit hun eigen werk halen.” 

Kurt Vanwynsberghe: “Ik kan elk stuk perfect nacalculeren voor een juistere prijszetting en werkplanning in de toekomst. En dat kost me geen tijd: in minder dan dertig seconden rekent de software het voor me uit.”

Korte doorlooptijden vragen om overzicht

Vandaag gebeurt dat vanuit twee vestigingen. De bakermat in Jabbeke en een tweede bedrijf in Izegem, waar van oudsher veel onderhoudswerkzaamheden gebeuren voor de grote industriële namen in de regio. “We deelden hetzelfde DNA”, verduidelijk Vanwynsberghe. “We proberen vanuit beide vestigingen kort op de bal te spelen. Flexibiliteit en korte doorlooptijden zijn de sleutelwoorden op de werkvloer.” 

Ook op vlak van bedrijfsvoering kiest Erpa duidelijk voor de weg vooruit. Al jaren maakt Erpa gebruik van de ERP-software van Profitplus om die ambities waar te maken. Een traject dat al in 2012 begon. “Tijd is het kostbaarste goed dat we hebben. In plaats van mijn tanden stuk te bijten op de administratie, wilde ik automatiseren om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Een goed ERP-pakket zorgt voor een sluitende traceerbaarheid en daarvan profiteer ikzelf, maar ook mijn klanten”, vat Vanwynsberghe de voornaamste beweegreden samen.

Standaardpakket dat alles omvat

Meer dan twintig aanbieders passeerden bij Erpa. “Van bij de start was één ding duidelijk: ik wilde een standaardpakket. En dat was in de metaalbranche toch niet zo evident. Om een voorbeeld te geven: ik koop bepaalde materialen in meters aan, maar verkoop ze in tonnen. Dan wil je een oplossing die dat rechtstreeks voor je kan, zonder ingewikkelde tussenwegen. Profitplus onderscheidde zich echt op dat vlak. Ze deden me op een gezonde manier nadenken over hoe ik mijn manier van werken kon aanpassen om beter te passen, maar tegelijk vond ik in het standaardpakket ook oplossingen voor problematieken waar ik dagelijks tegenaan liep.” 

Een win-win dus, want meer dan tien jaar laten is Vanwynsberghe nog steeds overtuigd van zijn investering. “Het is een totaalpakket, boekhouding en productie incluis, waardoor mijn volledige administratie digitaal kan verlopen. En het is gedurende die jaren gewoon met ons meegegroeid. Vandaag gebeurt er bijvoorbeeld ook al tijdsregistratie op de werkvloer. Zo kan ik elk stuk perfect nacalculeren voor een juistere prijszetting en werkplanning in de toekomst. En dat kost me geen tijd: in minder dan dertig seconden rekent de software het voor me uit. ”

De business software van Profitplus is is een totaalpakket, boekhouding en productie incluis, waardoor de volledige administratie van Erpa digitaal kan verlopen.

“Ze zijn er voor je, als je ze nodig hebt”

Ook over de samenwerking met Profitplus zijn ze bij Erpa meer dan tevreden. ­Vanwynsberghe: “Je weet dat je voor een berg staat, als je investeert in een ERP-systeem. We kenden de horrorverhalen en hadden ons op het ergste voorbereid. Uiteindelijk waren we aangenaam verrast dat de voorbereiding die we samen met het team van Profitplus erin gestoken hebben, rendeerde in een vlotte overgang. Ze hebben ons in staat gesteld om onze volledige werking te digitaliseren en een perfect overzicht te hebben van hoe elk order er in elke vestiging voor staat. Dat levert een ongelooflijke tijdwinst op. Bovendien blijven ze met ons meedenken. Elk voorstel dat we hebben, elke vraag waarmee we zitten wordt serieus doorgenomen en opgevolgd. Ze zijn er als je ze nodig hebt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details