NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Perfecte afwerking dankzij geautomatiseerde oppervlakteafwerking
De samenwerking tussen SCHUNK en 3M opent nieuwe mogelijkheden voor de optimale ontwikkeling van geautomatiseerde slijpprocessen.

Perfecte afwerking dankzij geautomatiseerde oppervlakteafwerking

Het resultaat: perfecte oppervlakken in minder tijd en aan lagere kosten. Voor het aanbieden van nieuwe mogelijkheden, heeft SCHUNK zijn assortiment uitgebreid met gereedschappen voor robotondersteunde oppervlakteafwerking. Daarnaast is het bedrijf ook een partnerschap aangegaan met 3M om klanten optimaal te ondersteunen bij het automatiseren van hun slijp-, polijst- en borstelprocessen.

Slijpen, ontbramen, polijsten als het gaat om uit­dagende taken zoals het ver­wijderen van mate­rialen of het afwerken van werk­stukken, ver­trouwen veel be­drijven op hand­matige bewerkingen. Dit is echter duur in serie­productie en levert niet altijd de gewen­ste precisie en repro­duceer­baarheid op. Robot­onder­steun­de pro­cessen garanderen daaren­tegen een con­stante kwali­teit, on­bemand, de klok rond. Auto­matiserings­specialist SCHUNK onder­steunt klan­ten bij de vali­datie van toe­passingen door mid­del van tests in het SCHUNK CoLab en door het leveren van de juiste compo­nenten. Met het SCHUNK-portfolio voor be­werking met robots zullen klanten in de toe­komst hun hand­matige slijp-, polijst- en ontbraam­processen bijna vol­ledig kunnen ver­vangen door geauto­matiseerde pro­ductie. De nieuwe be­werkings­gereedschappen van SCHUNK zijn speciaal ont­worpen voor geauto­matiseerde toe­passingen. 

Flexibel, robuust en betrouwbaar: de pneumatische polijstspil MFT-R met radiale compensatie verkort de bewerkings- en inbedrijfstellingstijden aanzienlijk.

AOV vlakschuurmachine

De AOV vlakschuurmachine is de ‘specialist’ in het slijpen en polijsten van werkstuk­opper­vlakken. De pneumatische eenheid wordt aan­gedreven door een schoepen­motor en haalt een maxi­male snel­heid van 10.000 om­wentelingen per minuut. De axiale lagering van de motor zorgt voor flexi­biliteit, zodat constante druk­krachten in­werken op het werkstuk­oppervlak. Zelfs als de opper­vlakken aan­vankelijk oneffen waren, kunnen zo perfecte polijst- en slijp­resultaten worden behaald. Via twee lucht­aansluitingen kan de druk­kracht in twee richtingen af­zonderlijk worden geregeld (bij het uit- en inschuiven) en naar behoefte worden gevarieerd (bereik: 6,7 N tot 67 N). Dit zorgt ervoor dat de AOV bewerkingen uit­voert met een constante druk­kracht, zelfs bij toepassingen boven het hoofd. De vlakschuurmachine kan optioneel worden uitgerust met steunschijven met verschillende diameters (125 mm of 5″ of 150 mm of 6″). Optioneel kan de schuurmachine worden uit­gerust met een aansluiting voor het afzuigen van het verwijderde materiaal. 

MFT-R polijstspil

Voor gebruikers die een bijzonder flexibele en robuuste polijstspil nodig hebben, is de MFT-R de ideale op­lossing. De spil is uitgerust met een pneumatische schoepen­motor, met een maxi­male draai­snelheid tot 5.600 om­wentelingen per minuut. De robuuste motor draait slechts korte tijd en verkort zo de verwerkings­tijd. Dankzij het cardanische systeem zijn de compensatie­kracht en de radiale meegaand­heid van het gereed­schap afzonderlijk instel­baar. De gebruiker kan voor elk werkstuk de optimale waarde gebruiken voor hoog­waardige en reproduceerbare resultaten in elke inbouw­positie. Werkstuktoleranties kunnen worden gecompenseerd en de traject­programmering van de robot wordt veel eenvoudiger. Met de optionele as­bevestiging kan snel en gemakkelijk worden om­geschakeld tussen pendel­compensatie en radiale compen­satie. Ver­schillende werkstuk­geometrieën kunnen zo flexi­bel worden bewerkt met slechts één gereedschap. De MFT-R is beschikbaar als stationaire eenheid of kan flexibel (axiaal of radiaal) op de robot worden gemonteerd. SCHUNK biedt hiervoor geprefabriceerde adapterplaten aan, wat kostbare tijd bespaart.

De pneumatisch AOV vlakschuurmachine beschikt over een instelbare flexibiliteit en bereikt constante drukkrachten en uniforme afwerkingsresultaten.

PCFC compensatie-eenheid

De PCFC eenheid maakt het assortiment van SCHUNK compleet. Als een werkstuk moet worden bewerkt met een vooraf bepaalde kracht, levert de compensatie-eenheid waardevolle diensten. De PCFC zorgt ervoor dat in elke positie een consistente conformiteitskracht wordt uitgeoefend. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van een positiesensor. Deze compenseert de gewichtskracht samen met de door de klant geleverde drukregelkleppen. De PCFC kan worden gecombineerd met diverse gereedschappen en is daarom geschikt voor talrijke toepassingsdoeleinden.

Samenwerking opent nieuwe mogelijkheden

Robotondersteund slijpen is een veeleisende taak, die een enorme kennis van technieken, processen en materialen vereist. Om ervoor te zorgen dat gebruikers de optimale oplossing voor hun taak vinden, hebben SCHUNK en 3M hun krachten gebundeld. Samen onder­steunen zij bedrijven om hun slijp-, polijst- en borstelprocessen optimaal te automatiseren. Terwijl SCHUNK de juiste componenten voor de robot levert en de technische implementatie van de auto­matiserings­toepassing ondersteunt, bepaalt 3M het juiste slijp­materiaal en de optimale procesparameters. Hiervoor kunnen in het SCHUNK CoLab snelle en een­voudige haalbaarheids­studies op ver­schillende onder­delen worden uitgevoerd, en in het eigen roboticalaboratorium van 3M bestaat de mogelijk­heid om het slijpproces verder te opti­maliseren en zo optimaal afgestemde oppervlakte­resultaten te bereiken. Dit betekent dat klanten het beste uit twee werelden krijgen en de optimale, op maat gemaakte auto­matiserings­oplossing voor hun toepassing kunnen realiseren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.