NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Plasmabron scoort met goede snijkwaliteit, lage snijkosten en gemakkelijke bediening
SmartFocus is het gamma voor het snijden van staal of rvs met een dikte tussen 1 en 100 mm.

Plasmabron scoort met goede snijkwaliteit, lage snijkosten en gemakkelijke bediening

Kjellberg Finsterwalde, met Plasma Solutions als partner voor Benelux en Frankrijk, biedt een plasmasnijbron voor elke toepassing: Q, HiFocus neo, Smart Focus en CutFire. Met de K200 introduceert de specialist een oplossing voor het lagere en middensegment tussen conventionele luchtplasma en high-definition kwaliteit. Deze 200 A bron snijdt heel nauwkeurig met zuurstof, perslucht en stikstof in werkstukken met een dikte van 1 tot 60 mm. Met deze nieuwe telg, leverbaar vanaf het derde kwartaal van 2024, focust Kjellberg weer op de essentie van plasmasnijden: een goede snijkwaliteit, lage snijkosten en een gemakkelijke bediening.

De nieuwe K200 plasmabron van Kjellberg Finsterwalde staat voor een goede snijkwaliteit, lage snijkosten en een gemakkelijke bediening.

De drang naar innovatie behoort tot het DNA van Kjellberg. De specialist uit het Duitse Finsterwalde heeft door de jaren heen een productportfolio uitgebouwd waarmee voor elke specifieke toepassing een gepaste oplossing geboden kan worden. Denk maar aan de compactere plasmasnijbronnen van de Smart Focus reeks, die beschikbaar zijn in vijf varianten, met een maximale snijstroom van respectievelijk 130, 170, 200, 300 en 400 A en geschikt voor het snijbereik van 1 tot 100 mm. Of aan de vijf bronnen uit het topgamma HiFocus neo voor het snijden van staal of rvs met een dikte tussen 0,5 en maximaal 160 mm. Zoals de naam van het type laat vermoeden, staan 161i, 280i, 360i, 440i en 600i voor bronnen van 80 tot 600 A.

Deze K200 kan eenvoudig bediend worden met behulp van de K-Desk App.

“Met de Q plasmabronnen zetten we in op actuele thema’s als smart factory, e-services en Industrie 4.0. De procescommunicatie gebeurt via EtherCat, wat leidt tot een vlekkeloze communicatie met het geleidingssysteem, de snijtafel, de robot, en alle andere componenten in het productieproces”, stelt Jan van Overbeeke, zaakvoerder van Plasma Solutions. “Het nieuwe vlaggenschip binnen het gamma is beschikbaar in versies van 150 A, 300 A en sinds vorig jaar ook in 450 A. Deze bronnen (met gasconsole Q-Gas of Q-Gas O2) maken gebruik van alle mogelijke procesgassen: lucht, zuurstof, stikstof, Argon, waterstof en formeergas en kenmerken zich door een laag gasverbruik. Ze kunnen werkstukken met een dikte van 0,5 tot maar liefst 120 mm snijden in de meest uiteenlopende materialen, zoals staal, rvs, aluminium, koper, messing en titanium.”

De Q plasmabronnen passen perfect binnen het huidige klimaat van Industrie 4.0, smart factory en e-services.

K200

Met de K200 introduceert Kjellberg nu een nieuwe plasmabron voor het lagere en middensegment, maar die toch een erg goede snijkwaliteit garandeert. Hiermee keert de fabrikant naar eigen zeggen terug naar de essentie van het plasmasnijden, met name een goede snijkwaliteit, lage snijkosten en een eenvoudige bediening voor de operatoren. Met een snijstroom van 200 A snijdt deze bron nauwkeurig materialen tot maximaal 60 mm dik. 

“Deze K200 richt zich primair op het snijden van staal met zuurstof of perslucht. Voor de bewerking van rvs of aluminium wordt dan weer stikstof of lucht gebruikt. Alhoewel deze unit vooral gericht is op gemechaniseerd snijden, staat er ook een handtoorts ter beschikking, met de mogelijkheid om te gutsen. De geïntegreerde automatische gasconsole zorgt voor bedieningsgemak en foutloze instellingen”, licht Jan van Overbeeke toe. “De bijhorende K-torch benadert de kwaliteit van de beproefde PerCut toortsen van HiFocus en SmartFocus, en garandeert dus een uitstekende snijkwaliteit. Deze toorts is standaard uitgevoerd met een directe aansluiting op de stroombron. Optioneel is ook een snelwisselkop mogelijk. Alle slang- en toortsaansluitingen hebben quick connect koppelingen, wat installatie en gebruik gevoelig vergemakkelijkt. Deze K200 kan via het gekende RS485 protocol van Kjellberg volledig in de CNC geïntegreerd worden, waardoor alle parameters vanuit de CNC-controller beheerd worden. Verder is het ook mogelijk om deze plasmabron te bedienen met behulp van de K-Desk App. Zo kan de operator eenvoudig de snijparameters uitkiezen en eventueel bijstellen. De controle via de app is vooral bedoeld bij gebruik op eenvoudige basic CNC controllers, die dikwijls bij kleine low-cost snijtafels ingezet worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details