NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Plasmasnijbron sluit perfect aan bij noden
Vader en zoon Edgard en Thomas De Troyer zijn in hun nopjes met hun plasmasnijmachine.

Plasmasnijbron sluit perfect aan bij noden

Vorig jaar resulteerde dat in de investering in een plasmasnijmachine om nog korter op de bal te kunnen spelen met snijwerk voor herstellingen. De keuze voor de bron was resoluut: de Kjellberg HiFocus161i plasmabron.

Tekst: Valérie Couplez  Beeld: De Troyer Mechanisatie en Plasma Solutions

Een zaak volledig gedragen door een familie met in het hart een passie voor technologie. Dat is De Troyer Mechanisatie uit Herzele ten voeten uit. Het begon met vader Edgard die landbouwers uit de buurt uit de nood hielp met herstellingen na zijn uren. Dat ging als een lopend vuurtje de ronde en voor hij het wist kon hij de stap naar volledig zelfstandig zetten. Met ook zonen Thomas en Frederiek en dochter Jolien die mee in het verhaal wilden stappen, kozen ze in 2009 voor een nieuwbouwproject (1.400 m²) om een groter atelier te hebben en om over een eigen showroom te beschikken. Van daaruit verdeelt De Troyer Mechanisatie een gamma producten voor land- en tuinbouw. 

We zijn hier beperkt in wat we aankunnen (tot 80 A). Maar met deze bron kunnen we zeer stabiel en betrouwbaar snijden, ook als er nog andere machines aan de slag zijn.

Voor eigen constructiewerk en toelevering

“We kijken altijd uit naar nieuwe mogelijkheden om ons aanbod naar onze klanten verder te verruimen. Ook voor onze klanten in de industrie”, legt Thomas De Troyer uit. De Troyer Mechanisatie bouwde immers ook een stevige reputatie uit in toelevering. Lassen, frezen, draaien, plooien … het aanbod aan metaalbewerkingen bij De Troyer Mechanisatie is intussen ruim te noemen. Een tak van sport die de afgelopen jaren flink groeide en die het bedrijf noopte om ook daarin verder te investeren. “Vorig jaar hebben we beslist om een plasmasnijtafel aan te schaffen. Er was wel wat vraag naar snijwerk en hier in de buurt wordt de techniek relatief weinig toegepast. Maar we kunnen er vooral ook ons eigen constructiewerk voor bijvoorbeeld herstellingen vlotter door afwerken.” 

Snelle en betrouwbare werking

Een mooie opportuniteit dus, maar De Troyer deed wel meteen zijn huiswerk om de juiste machine in huis te halen. De machines moest immers vlot door dikke stukken (tot 50 mm) staal, rvs en aluminium kunnen snijden. Het werd de MicroStep Mastercut 6001.25P + 500, geleverd door Wouters Cutting & Welding. De Troyer: “Een keuze geïnspireerd door goede ervaringen van klanten en onze eigen toeleverancier voor plasmasnijwerk met MicroStep”, geeft De Troyer nog mee. “Je hoeft de plaat er maar op te leggen en de machine gaat aan de slag volgens de tekening. Je bent er snel mee weg. Omdat we ze vooral gebruiken voor herstellingen, is die snelle en betrouwbare werking cruciaal. Maar hoe meer je het plasmasnijden in de vingers hebt, hoe efficiënter je leert nesten en de mogelijkheden ervan benutten.” 

De standaardbron die Wouter Cutting & Welding voorziet, was echter niet wat Edgard De Troyer wilde. Hij koos resoluut voor de Kjellberg HiFocus161i plasmabron, een high definition plasmasnijbron met een maximaal uitgangsvermogen van 160 A.

Perfecte bron voor bedrijf

De standaardbron die Wouter Cutting & Welding voorziet, was echter niet wat Edgard De Troyer wilde. Hij koos resoluut voor de Kjellberg HiFocus161i plasmabron, een high definition plasmasnijbron met een maximaal uitgangsvermogen van 160 A. “Omdat het stroomverbruik met deze bron volgens een heel vlakke curve verloopt. We zijn hier beperkt in wat we aankunnen (tot 80 A). Met een andere bron hadden we een verzwaring moeten aanvragen of voor een eigen cabine kiezen. Nu kunnen we zeer stabiel en betrouwbaar snijden, ook als er nog andere machines aan de slag zijn. Daarnaast beschikt de bron over een doorsteekcapaciteit van 30 mm en kunnen er met argongas aan een stroom van 5 tot 25 A fijne markeringen aangebracht worden. Voor de service kunnen we met Plasma Solutions ook een beroep doen op een lokale partner.”

De Troyer Mechanisatie verkent steeds nieuwe mogelijkheden om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Service goed opgevolgd

Ze zijn in Herzele bijzonder in hun nopjes met de investering. De machine snijdt zich vlot een weg door de platen (tot 6 m x 2,5 m) die op de tafel landen. “We kunnen herstellingen die snijwerk vereisen van 1 tot 50 mm nu sneller afwerken met tevreden klanten tot gevolg. Daar draait het uiteindelijk om. En we houden nog voldoende capaciteit over om ook plasmasnijwerk in toelevering aan te bieden.” Ook over de samenwerking met de verschillende partners toont De Troyer zich tevreden. “Na de verkoop van de machine worden alle vragen nog steeds goed opgevolgd. We krijgen altijd de ondersteuning die we nodig hebben”, besluit De Troyer.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details