NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Plasmasnijden hoeft niet luid te zijn

Plasmasnijden hoeft niet luid te zijn

Vanwege de hoge energiedichtheid en de hoge uitstroomsnelheid van het plasmagas, kan de geluidsoverlast tijdens het plasmasnijden oplopen tot meer dan 100 dB(A). Dat voelt heel onaangenaam aan, met name in het frequentiebereik van het menselijk oor. Dankzij intensieve R&D zijn de ingenieurs van Kjellberg er in geslaagd om het totale geluidsniveau aanzienlijk te verlagen. Het nieuwe procedé kreeg de naam Silent Cut. In de Benelux staat Plasma Solutions in voor de verdeling.

Met de nieuwe technologie Silent Cut biedt Kjellberg Finsterwalde de ideale oplossing om geluidsoverlast te reduceren bij het plasmasnijden. Silent Cut is de volgende telg van de gepatenteerde Contour Cut technologie. Tests hebben uitgewezen dat bij Silent Cut bij het plasmasnijden van staal met een dikte tussen 4 en 30 mm en een stroomsterkte tussen 60 en 160 A erin slaagt om het geluidsniveau met 15 dB(A) te verlagen. Belangrijk hierbij is dat ook de hoge frequenties, die door operatoren als zeer storend worden ervaren, aanzienlijk worden verminderd. Een geluidsafname van 10 dB wordt door het menselijk oor reeds ervaren als een halvering van het geluidsniveau. Silent Cut heeft met zijn reductie van 15 dB dus een aanzienlijke impact op de gezondheid en veiligheid op de werkvloer zonder in te boeten aan snijkwaliteit.

Unieke combinatie van plasma slijtdelen en geavanceerde snijdata

Aan de basis van de Silent Cut technologie ligt een unieke combinatie van revolutionaire plasma slijtdelen en geavanceerde snijdata die de operator kan aanwenden om vergelijkbare snijresultaten te bekomen als de Contour Cut, en tegelijk te genieten van een aanzienlijk verminderd geluidsniveau. Het resultaat is een betere ergonomie voor de operatoren, waardoor hun welbevinden én de veiligheid op de werkplaats aanzienlijk verbeteren. De nieuwe technologie kan ook gebruikt worden in bestaande machines.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.