NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Positionering in high-end palletiseren in slechts enkele seconden online
De nieuwe krachtige VERO-S NSR3 138 robotkoppeling zorgt voor een procesbetrouwbare handling van zware palletgewichten.

Positionering in high-end palletiseren in slechts enkele seconden online

Automatiseren is top of mind bij metaalbewerkers. Dankzij SCHUNK kan dat heel eenvoudig en kostenefficiënt gebeuren met zijn modulaire VERO-S systeem voor efficiënte werkstukklemming. In combinatie met de spanvijzen en robotmodules kan een breed scala aan klemopties flexibel worden gerealiseerd, met korte insteltijden. De Duitse specialist in klemmen en grijpen heeft zijn VERO-S NSA plus palletiseermodule voor het automatisch beladen van bewerkingsmachines verder ontwikkeld en geüpgraded naar een nieuwe generatie. De NSA3 klemmodule in rvs is 100% compatibel met het vorige model. Daarnaast werd het assortiment pneumatische robotkoppelingen voor pallethandling uitgebreid voor zware palletgewichten met de VERO-S NSR3 138.

De pneumatische palletiseermodule van SCHUNK is een onmisbaar hulpmiddel geworden bij de interactie tussen bewerkingsmachine en robotbelading. Hiermee kunnen palletten in enkele seconden en met de hoogste precisie op een machinetafel worden bevestigd. De lage totale hoogte van de modules maakt een maximale benutting van de werkruimte mogelijk. Een geïntegreerde palletheffunctie maakt procesveilig wisselen via een robot mogelijk, vooral bij zware palletten. 

De palletiseermodule VERO-S NSA3 is een 100% compatibele opvolger van de beproefde VERO-S NSA plus. Gebruikers kunnen gewoon hun bestaande klempallets en programma’s blijven gebruiken.

Geoptimaliseerd voor onbemande productie

In deze nieuwste generatie heeft SCHUNK de onderhoudsvrije, robuuste module geoptimaliseerd, vooral met het oog op onbemande productie. De hoogte van de nieuwe, compactere NSA3 is verder verlaagd. De speciale vorm van de module voorkomt spaanvorming of ophoping van koelsmeermiddel. Bovendien is de geïntegreerde reinigingsfunctie verbeterd. Naast het vlakke contactoppervlak houdt nu een nog krachtigere afblaasfunctie de korte conus en de klemsledes vrij van spanen. Dit en de extra bewaking van de vlakke contact­oppervlakken met behulp van dynamische druk maken een soepele werking 24 uur per dag mogelijk.

Robuust en vormvast 

De modules worden geklemd door veerkracht zonder externe energietoevoer, zijn positief vergrendelend en zelfvergrendelend, zodat de volledige terugtrekkracht behouden blijft, zelfs bij een drukval. De kracht is 3.000 N en kan worden verhoogd tot een opmerkelijke 10.000 N wanneer de turbofunctie wordt geactiveerd. De verbeterde dimensionale stabiliteit van de modulebehuizing zorgt ervoor dat hogere kantelmomenten en dwarskrachten betrouwbaar kunnen worden geabsorbeerd. De geklemde palletten kunnen binnen enkele seconden op de NSA3 modules worden geplaatst met een rondloopnauwkeurigheid van < 0,005 mm. Dit wordt gegarandeerd door de zeer nauwkeurige korte conuscentrering, en afhankelijk van de toepassing kunnen de modules in elke hoeveelheid worden gecombineerd.

De onderhoudsvrije robotkoppelingen van de VERO-S NSR serie zijn al jaren toonaangevend voor zeer efficiënte, robotgestuurde palletwissels op bewerkingsmachines.

Monitoring standaard geïntegreerd 

Alle bewakingsactiviteiten zijn standaard geïntegreerd in de NSA3, voor een procesbetrouwbare palletomschakeling. De spanringen rusten op vier vlakke oppervlakken op de buitendiameter, die wordt bewaakt door een dynamische drukbewaking. Dankzij de hermetische afdichting en het rvs ontwerp blijft de module onderhoudsvrij gedurende de volledige levensduur. 

Uitbreiding aanbod robotkoppelingen

De onderhoudsvrije robotkoppelingen van de VERO-S NSR serie zijn al jaren toonaangevend voor zeer efficiënte, robotgestuurde pallet­wissels op bewerkingsmachines. SCHUNK, de expert in automatiseringstechnologie en gereedschapshouding, maakt het hanteren van zware pallets veiliger en breidt zijn portfolio voor high-end palletbelading verder uit. Met de nieuwe robotmodule VERO-S NSR3 138 lanceert SCHUNK een uiterst vormstabiele module met hoge trekkrachten, die hogere momenten (My = 1.500 Nm en Mz = 1.600 Nm) kan opnemen dan zijn slanke tegenhanger VERO-S NSR 160, die is geoptimaliseerd voor interferentiecontouren. De standaard geïntegreerde afblaasfunctie zorgt voor een optimale reiniging van alle referentieoppervlakken en dus voor een procesbetrouwbaar verloop. De module klemt dankzij de veerkracht via een vormgesloten, zelfklemmende vergrendeling, zodat de volledige trekkracht behouden blijft, zelfs bij een drukval.

De hoogte van de nieuwe, compactere NSA3 is verder verlaagd. De speciale vorm van de module voorkomt spaanvorming of ophoping van koelsmeermiddel.

Procesbetrouwbare klemstatusbewaking en controle op aanwezigheid van palletten

De optionele AFS3-R IOL 138-bewakingseenheid zorgt voor transparantie in de klemprocedure. Hiermee kunnen de statussen ‘module geopend’, ‘module gesloten’, ‘module gesloten met klempen’ en ‘aanwezigheid pallet’ van de robotmodule voor het eerst worden geregistreerd en doorgestuurd naar de machinebesturing via de gestandaardiseerde IO-Link-interface. Dit is een veldbusonafhankelijke point-to-point verbinding waarmee events en proces- en servicedata kunnen worden uitgewisseld tussen de machinebesturing en het kleminstrument en die in vrijwel elk veldbussysteem kan worden geïntegreerd.

Hoge procesbetrouwbaarheid bij onbemande werking

De module is hermetisch afgesloten en alle functionele onderdelen zijn gemaakt van gehard rvs, wat een lange, onderhoudsvrije levensduur garandeert. Het systeem beschikt over een vormsluitende en zelfborgende vergrendeling. Een pneumatische systeemdruk van 5 bar is voldoende om de module te ontgrendelen. Ook niet-geoliede lucht kan worden gebruikt. De herhaalnauwkeurigheid bedraagt daarbij 0,02 mm.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.