NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Precisiegereedschappen voor de meest uiteenlopende toepassingen overal ter wereld
Dit is slechts een deel van de vele precisiegereedschappen uit het gamma van Horn.

Precisiegereedschappen voor de meest uiteenlopende toepassingen overal ter wereld

Voor een nauwkeurige bewerking van werkstukken hebben maakbedrijven naast kwaliteitsvolle machines ook hoogwaardige gereedschappen nodig. Paul Horn GmbH ontwikkelt en produceert al sinds 1969 precisiegereedschappen voor de meest uiteenlopende toepassingen in de algemene industrie, maar ook in andere veeleisende toepassingen. Hoogwaardige technologie, uitstekende prestaties en ongekende betrouwbaarheid resulteren in een sterke reputatie. De voortdurende ontwikkeling en optimalisatie van de producten en processen krijgen de hoogste prioriteit.

In 70 landen, op alle continenten, produceren bedrijven in de automobielindustrie, chemie, ruimtevaart, medische technologie of in de gereedschaps- en matrijzenbouw met gereedschappen van Paul Horn GmbH. Naast 25.000 standaardgereedschappen leverde deze fabrikant van hardmetalen gereedschappen intussen meer dan 150.000 speciale oplossingen aan zijn klanten. Het familiebedrijf uit Tübingen is dan ook uitgegroeid tot een technologisch toonaangevende producent van precisiegereedschappen voor veeleisende verspanende bewerkingen. 

Horn produceert zowel in zijn hoofdkantoor als in Engeland, Italië, Tsjechië en de VS. In 2021 bedroeg de omzet in Duitsland 189 miljoen euro, wereldwijd ongeveer 260 miljoen euro. De firma telt in totaal 1.400 medewerkers, waarvan 950 in Duitsland. Paul Horn is daarmee de grootste industriële werkgever in ­Tübingen en biedt ook 75 stageplaatsen aan.

De hoofdzetel van Horn in Tübingen.

De kerncompetenties steunen op vier pijlers: een R&D-afdeling, een coatingtechnologie, een hardmetaalproductie en de productietechnologieën. In het voorjaar van 2018 werd een afdeling voor additive manufacturing met 3D-printprocessen (selective laser melting) opgestart. Horn beschikt in totaal over 30.000 m² aan productiefaciliteiten (inclusief Horn Hartstoffe GmbH), waar precisiegereedschappen en accessoires vervaardigd worden voor de meest uiteenlopende toepassingen, waaronder insteken, axiaal steken, afsteken, groeven, draaien, bewerken van buizen, schroefdraad snijden en frezen, modulair frezen, hoek-, groef- en schijffrezen, vlakfrezen, high feed milling, aanschuinfrezen, radiusfrezen, hoogglansfrezen, boren, ruimen, en nog veel meer. De productiehallen zijn relatief recent gebouwd en zijn uitgerust met een up-to-date machinepark. De productieprocessen worden continu bijgestuurd en geoptimaliseerd om steeds de hoogste kwaliteit en de beste service te garanderen. Horn produceert bijvoorbeeld jaarlijks vele miljoenen snijplaten in loten van gemiddeld 100 stuks met een automatiseringsgraad tot 97 procent.

De directie van de Paul Horn GmbH: Markus Horn, Lothar Horn en Matthias Rommel.

Gekwalificeerde vaklui zelf opleiden

Paul Horn GmbH investeert ook fors in opleiding. Zo werd in de gebouwen een ruimte met een oppervlakte van 1.200 m² voorzien om mensen op te leiden tot industrieel monteur of technisch productontwerper. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van moderne CNC-machines. Ook een omscholing tot machine- en installatieoperator is mogelijk. In samenwerking met de DHBW Stuttgart Campus Horb kan bij Horn ook een duale opleiding werktuigbouwkunde met focus op ontwerp, ontwikkeling en productietechnologie gevolgd worden. Daarnaast organiseert de gereedschapsfabrikant in de Horn Academy opleiding en bijscholingen voor klanten en medewerkers. Ook evenementen, zoals de gekende Technologiedagen van de fabrikant, worden door deze Academy ­georganiseerd. 

Een beeld van de ultramoderne slijperij van Horn.

Een bedrijf in beweging

CEO Lothar Horn investeerde de afgelopen jaren in de realisatie van moderne, nieuwe productiehallen. In 2011 werd een gebouw van ongeveer 5.000 m² gerealiseerd, waardoor alle bewerkingen voor de productie van hardmetalen gereedschappen in eigen huis kunnen gebeuren. Sinds 2013 produceert die fabriek ook producten voor derden. In 2016 nam Paul Horn GmbH zijn intrek in een bijkomend gebouw van 20.000 m², waarvan 12.000 m² voor productie. Dit jaar stonden opnieuw investeringen voor een bedrag van zowat 17 miljoen euro gepland. Markus Horn, de zoon van Lothar, maakt sinds 2018 deel uit van de directie, waardoor de derde generatie nu mee de leiding heeft over het familiebedrijf. Matthias Rommel werd in november 2018 aangesteld als technisch directeur. 

Intussen blijf Horn ook investeren in de ontwikkeling van nieuwe en de optimalisatie van bestaande gereedschappen en technologieën, zoals het M475 groef- en scheidingsfreessysteem en de coatings RC2 en RC4. Dit zijn slechts twee voorbeelden uit een lange lijst.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.