NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Premium lasrobotoplossingen bij Valk Welding op Machineering 2019

Premium lasrobotoplossingen bij Valk Welding op Machineering 2019

Lasrobotintegrator Valk Welding zal op de beurs Machineering 2019 in Brussel haar oplossingen tonen die een continu en kwalitatief hoogwaardig lasproces mogelijk maken. De nadruk ligt daarbij vooral op een flexibele inzet bij kleine series en grote variaties, programmering en lasnaadvolgen. Om een hoge output, hoge inschakelduur en hoge laskwaliteit mogelijk te maken, heeft Valk Welding zelf een aantal unieke hardware- en softwaretools ontwikkeld.  

Het offline programmeersysteem DTPS en een aantal Quick Programmering Tools die de programmeertijd sterk verkorten, spelen daarbij een bepalende rol. De kracht van deze software ligt vooral in het feit dat de lasprogramma’s zonder noemenswaardige correcties direct door de lasrobots kunnen worden uitgevoerd. Dat zorgt ondermeer voor een hoge output en inschakelduur. Om dat inzichtelijk en meetbaar te maken biedt Valk Welding haar eigen Management Informatie Systeem, waarvan de nieuwste generatie MIS 2.0 op de beurs is te zien.

Met een complete cel, bestaande uit een Panasonic lasrobot op een torsievrij H-frame constructie met 2 opspanplaatsen, geeft Valk Welding een voorbeeld van een flexibel inzetbare lasrobotinstallatie. De lasrobot is uitgerust met de unieke VWPR robottoorts met pneumatische afschakeling. Een lastoorts die standaard op iedere Valk Welding lasrobotinstallatie wordt geleverd en optioneel geschikt is voor automatische wisseling tussen MIG en TIG toorts, toortsreiniging en automatische wolfram electrode wisseling (TEES).
Om te zorgen dat de lasrobot exact de lasnaad vindt zet Valk Welding naast het bekende gaskopzoeken de eigen ontwikkelde Quick Touch draadzoekmethode in. Beide systemen corrigeren iedere gevonden afwijking automatisch in het lasprogramma. Aanvullend wordt het Arc-Eye lasercamera lasnaadvolgsysteem getoond, die ervoor zorgt dat de lasrobot de lasnaad realtime volgt.

Sterk in ontwikkeling is de toepassing van VR technologie bij het programmeren van lasrobots; een manier van offsite teaching waarmee lassers zonder programmeerkennis een programma voor de lasrobot kunnen maken. Op de beurs kunnen bezoekers zelf life ervaren hoe snel en gevoelsmatig dat werkt.

Ook toont Valk Welding een 3D scheepsschroef, waarmee de lasrobotspecialist haar evolutie op het gebied van 3D WAAM printen met een lasrobot laat zien. Het 3D WAAM printen creëert een nieuwe markt, waarin steeds meer toepassingen worden ontwikkeld.

Valk Welding doet ook mee aan de learning tour die door Metal-Alliance wordt georganiseerd om studenten uit het technisch onderwijs kennis te laten maken met industriële productiemiddelen.

Valk Welding, Machineering 2019
Brussel, stand Stand C05
www.valkwelding.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details