NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Professionaliteit medewerkers ­visitekaartje in machinetransport
Met meer dan dertig jaar ervaring onder de riem, weet Jan van Dam Machine Transport als geen ander hoe ze de levering van een machine tot in de puntjes moet voorbereiden.

Professionaliteit medewerkers ­visitekaartje in machinetransport

Investeren in een nieuwe machine is één ding, maar hoe krijgt u die machine perfect afgeleverd op de productievloer? Dat is waar Jan van Dam Machine Transport voor tekent. Met meer dan dertig jaar ervaring onder de riem, weet het bedrijf als geen ander hoe ze de levering van een machine tot in de puntjes moet voorbereiden. De combinatie van goed uitgeruste vrachtwagens met een professioneel team van ervaren mensen maken dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de implementatie.

Toen Jan van Dam 32 jaar geleden zijn transport­bedrijf oprichtte, zag hij zijn mede­werkers al als zijn belangrijkste visitekaartje. “Alles begint met respect voor mensen. Een goed team betekent een goede samenwerking en dat straal je uit naar de klanten. Want naar de komst van een nieuwe machine komt iedereen wel kijken. Dan moet je op je best zijn.” Vandaag telt Jan van Dam Machine Transport ruim 40 medewerkers. Een deel ervan leerde het bedrijf zelfs eerst kennen als stageplek. “Daar steek je veel tijd in, ja, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Als je kennis deelt, kan ze zich pas echt vermenigvuldigen. Dat is belangrijk in onze sector.” Gedurende die 32 jaren werkte van Dam voort­durend aan het optimaliseren, moderni­seren en professionaliseren van zijn machine­vloot. “Het gaat om meer dan tran­sport alleen. Je moet machines kunnen heffen en hijsen en intern transport voorzien om ze helemaal tot op het juiste plekje op de productievloer brengen. Je moet de juiste spullen bij hebben. We proberen onze klanten doorheen dat volledige traject zo goed mogelijk te ontzorgen.”

Grondige voorbereiding cruciaal

Alles staat of valt volgens van Dam met een goede voorbereiding. “Machines zijn flinke investeringen. Dan moet je op voorhand nadenken over hoe je ze op de juiste manier kan afzekeren zodat er werkelijk geen krasje op komt tijdens het transport. Daarnaast moet je grondig voorbereid zijn op de situatie bij de klant waar je de machine aflevert. Dat begint met goed te luisteren naar wat zijn noden zijn. We spreken  alles zo goed mogelijk door  en gaan  ter plaats kijken hoe we de machine het beste kunnen krijgen waar ze moet komen. Door goed voor te bereiden, verliest de eindklant zo weinig mogelijk tijd bij de eigenlijke implementatie. De productie komt immers even tot stilstand wanneer er een nieuwe machine arriveert. Dankzij de inzet van onze medewerkers kan dat zo efficiënt en zo professioneel mogelijk gebeuren.”

Gedurende die 32 jaren werkte van Dam voortdurend aan het optimaliseren, moderniseren en professionaliseren van zijn machinevloot.

Referentie in machinetransport

Jan van Dam heeft zich de voorbije jaren op­geworpen als referentie voor machine­transport in de metaalsector. Of het nu gaat om een industriële verhuizing of een levering uit de fabriek, om draai- en freesbanken of lasersnijmachines … het team van Jan van Dam waakt erover dat dit met de grootst mogelijke zorg gebeurt. Zelfs als ze overzee moeten. Dan loopt dit via Jan van Dam Global Machine Logistics. “Mijn drijfveer is de beste te willen zijn in mijn werk. Een enthousiasme dat ik probeer over te brengen op al mijn medewerkers en in het bijzonder mijn drie kinderen die nu in de zaak actief zijn. Als je daar in slaagt, dan groei je vanzelf. Dat we de voorbije jaren zoveel successen hebben mogen vieren, samen met onze klanten, heeft er alles mee te maken dat we met het hele team erin slagen om te ontzorgen. En dat doen we op een heel open en transparante manier.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.