AW tech lassen
02:15
13-07-2017

Professioneel materiaal voor lassers

Lassen begint met de keuze voor het juiste lasapparaat voor uw toepassing. Om aan de strenger wordende kwaliteitseisen te voldoen, komen er echter meer bewerkingen bij kijken. Dat maakt AW Tech tot uw ideale partner voor alle lasbenodigheden. Naast de kwalitatieve lastoestellen van EWM beschikt het bedrijf uit Roeselare tevens over rookafzuiging, plasmasnijders van Elettro, schuurmateriaal van CIBO, systemen voor de nabehandeling van rvs van Nitty Gritty, apparaten voor orbitaal lassen van Polysoude, langsnaadlassers van Schnelldorfer Maschinenbau en slijpmachines voor wolfraam elektrodes.

AW tech lassen

AW tech lassen

 

AW Tech onderscheidt zich niet alleen door de kwaliteit van zijn lastoestellen maar zet ook hard in op een goede service. Voor zaakvoerder Stefaan Gevaert betekent dit dat klanten er terecht kunnen voor een gehele ondersteuning met bijhorende vragen en oplossingen voor heel diverse toepassingen. AW Tech beschikt daarom tevens over een breed gamma van materiaal dat in de periferie van het lassen toepassing vindt. Rookafzuiging bijvoorbeeld is een noodzakelijke voorwaarde om uw medewerkers te beschermen tegen lasrook. Stefaan ziet vanuit zijn ervaringen in de praktijk vooral voordelen in ruimtelijke afzuiging aan de hand van een push-pull systeem. “Deze systemen werken altijd. Afhankelijk van de gekozen capaciteit zullen ze elk uur een bepaald volume aan lucht zuiveren. Belangrijk is dat de gefilterde lucht weer het atelier ingaat, zodat de warmteverliezen in de winter beperkt blijven.” Daarnaast beschikt AW Tech over driefasige plasmasnijders van Elettro, waar gebruikers probleemloos mee door blanke maar ook geverfde of gecoate materialen geraken. “De toestellen kenmerken zich door een compact lichtgewicht ontwerp en een eenvoudig gebruik. Ze werken zonder speciale start waardoor ze zonder gevaar kunnen ingezet worden naast computers, medische apparatuur of andere toestellen gevoelig aan hoge frequenties,” geeft Stefaan mee.

AW tech lassen

Kwalitatieve afwerking
CIBO staat gekend voor zijn kwalitatief materiaal voor schuren en polijsten. De Finipower Starter Kit bevat alles wat u nodig heeft om een fijne afwerking te garanderen. “Voor wie al een stapje verder staat, is er de Finipower Advanced Kit die nog meer opties biedt om het laswerk tot in de puntjes af te leveren. Beide pakketten hebben we beschikbaar aan een scherpe prijs”, aldus Stefaan. Sommige materialen vragen echter om een andere aanpak. Voor rvs bijvoorbeeld biedt AW Tech Clinox Pro Energy aan, een ecologische behandeling van Nitty Gritty die de lasnaad beitst, passiveert en polijst. Stefaan: “Deze machine gaat aan de slag zodat de gebruiker geen tijd verliest en bovendien volledig veilig kan werken. Zo is ze uitgerust met een gepatenteerde toorts met automatische toevoer van elektrolyt en afzuiging van dampen. De inzetstukken kunnen ook heel snel gewisseld worden. Verder wordt er een tweede gepatenteerde toorts meegeleverd om de productiviteit te verdubbelen. Naast rvs komen verzinkt, chroom- en koolstaal in aanmerkingen, aluminium, messing, verchroomd kunststof, koper en titanium.”

AW tech lassen

Specifieke lasprocessen
Ook voor specifiekere lasprocessen biedt AW Tech het juiste adres. Zo voert het bedrijf onder meer de producten van Polysoude, specialisten in orbitaal TIG-lassen. “De smalle laskoppen van de MW serie kunnen gebruikt worden in gebieden met een beperkte axiale en radiale clearance”, vertelt Stefaan. “Ze zijn vooral ontworpen voor zware toepassingen of hoge temperatuur verwerende materialen. U kan eigenlijk lassen in een gesloten lus, aangezien de elektrode automatisch naar de laadpositie terugkeert.” Voor langsnaadlassen zijn er de machines van Schnelldorfer. Ze zijn universeel opgevat, zodat ze geschikt zijn voor alle elektrische booglasmethodes. “Er zijn reeds meer dan 300 van deze machines verkocht. Gebruikers krijgen dus een zeer beproefde techniek in handen. Afhankelijk van het model van de machine en de lasuitrusting, kan er gelast worden in diktes van 0,15 tot 10 mm. Ze beschikken verder over zelfinstellende, individueel klemmende vingers.” Ten slotte zijn er in het gamma nog de slijpmachines voor wolfram elektrodes van Ultima. “Ze gaan op een ecologische manier te werk, waardoor geen externe afzuiging meer nodig is. Het vervuilde stof wordt opgevangen in een aparte verwijderbare container. Het gaat om een nat slijpproces met diamanten wielen die aan zeer hoge snelheid de wolfram elektrodes weer een afgewerkte en egale oppervlakte geven. Met Ultima zal je de hoek krijgen die je nodig hebt”, besluit Stefaan.

AW tech lassen

Tekst: Valérie Couplez    Beeld: AW Tech

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

Lasmaterialen Welda_Ontwerp7Westmetal SK lasrobots