NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Recycleerbare kunststof ladingdragers worden vaak zelf uit gerecycleerd materiaal geproduceerd
Plastibac ontwikkelt en verdeelt duurzame en recycleerbare kunststof ladingdragers voor professioneel gebruik in stockage en logistiek, warehousing, afvalbeheer en puur industriële toepassingen.

Recycleerbare kunststof ladingdragers worden vaak zelf uit gerecycleerd materiaal geproduceerd

Zoals in heel wat bedrijven worden ook in de metaalverwerkende sector onderdelen en gereedschappen opgeslagen en getransporteerd. Plastibac biedt een ruim assortiment duurzame kunststof ladingdragers voor professioneel gebruik in de meest uiteenlopende toe­passingen. Een persoonlijke klantenservice, deskundig advies en snelle levertijden staan centraal. Bovendien zijn alle producten 100% recycleerbaar en zijn ze vaak zelf al vervaardigd uit recycleerd materiaal.

Het gamma omvat een hele reeks plooibakken in verschillende afmetingen. Binnenkort komt een nieuwe plooibox met een hoogte van 400 mm op de markt.

Familiebedrijf Plastibac is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verdeling van kunststof ladingdragers voor stockage en logistiek, warehousing, afvalbeheer en andere industriële toepassingen: magazijnbakken, opslagbakken, palletten en palletboxen, bouwemmers en -kuipen, retentie­bakken en –pallets, diverse sorteer- en afvalcontainers, jerrycans en vloeistofvaten van klein tot groot (onder andere IBC) … “We zijn een one-stop-shop voor klanten die op zoek zijn naar kunststof bakken en andere benodigdheden. Op onze webshop vinden ze een uitgebreid gamma, maar uiteraard gaan onze ervaren mede­werkers ook ter plaatse om hen te adviseren of te ondersteunen bij hun specifieke vragen”, zegt Business Unit Manager Andi Vertriest. “Eind januari stellen we onze nieuwe catalogus voor, die zowel in print als digitaal beschikbaar zal zijn. Daarin zullen weer heel wat nieuwe producten gepresenteerd worden, waaronder inzetbakken, plooibakken, volumeboxen, distributiebakken, transparante bakken … en nog veel meer.”

De volume- en palletboxen van Plastibac zijn bekend. In de nieuwe catalogus presenteert de specialist ook innovatieve boxen met een pallet, plooibare sleeve en deksel in kunststof.

Opslaan en transporteren op een ecologisch verantwoorde manier

Plastibac breidt het gamma inzetbakken voor kleine materialen, zoals schroeven en bouten, verder uit en optimaliseert deze oplossingen met gemakkelijke handgrepen. Het assortiment gesloten en geperforeerde euronorm plooibakken wordt fors uitgebreid met hoogtes van 118, 215, 220, 229, 320 alsook 400 mm. “We hebben vandaag al een zeer ruim aanbod stapelbakken, vouwkratten, kunststof palletten, volumeboxen en palletboxen en –kisten, maar blijven ook daar investeren in nieuwe oplossingen. Zo lanceren we onder meer een sleeve box, een innovatief product, opgebouwd uit een pallet, een opvouwbare sleeve en een deksel. Deze box uit duurzaam kunststof zal beschikbaar zijn in de standaard maatvoering 800 x 1.200 mm en 1.000 x 1.200 mm, met heel wat mogelijkheden tot maatwerk”, licht Vertriest toe. “We merken dat veel klanten de laatste jaren toch heel wat meer nadenken over de kosten en de impact voor het milieu met betrekking tot opslag en transport. Ze zijn vaak op zoek naar ladingdragers, die ze compact kunnen opbergen als ze niet gebruikt worden. In tegenstelling tot bakken met vaste wanden nemen deze nieuwe plooibare producten bij retour minder plaats in op de vracht­wagen, wat een kostenbesparing betekent.”

Plastibac heeft veel producten in het gamma die zelf uit gerecycleerd materiaal geproduceerd worden. Ze nemen ook recycleerbare producten aan het einde van hun levenscyclus terug.

Circulaire economie: van idee naar concrete actie

Plastibac krijgt nog steeds regelmatig de vraag waarom ze nog kiezen voor producten uit plastic. Bij de specialist garanderen ze echter dat de producten niet uit wegwerpplastic bestaan, maar één voor één enkel uit kwalitatieve en duurzame kunststoffen, die een lange levensduur garanderen, recycleerbaar zijn en dus perfect passen in de circulaire economie. “Bovendien omvat ons gamma heel wat ladingdragers die zelf uit 100% gerecycleerde kunststoffen gemaakt zijn”, sluit Vertriest af. “Daarnaast stimuleren we onze klanten om de verpakkingen en ladingdragers in harde plastics correct te gebruiken en te recycleren. Recycleerbare producten worden op het einde van hun levenscyclus door ons teruggenomen bij een nieuwe aankoop. Ze worden dan bij onze recyclagepartner tot herbruikbare kunststofrecyclaten geshred, die uiteindelijk gebruikt worden voor de productie van nieuwe ladingdragers en talrijke andere innovatieve oplossingen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details