NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX

Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX

De nieuwe standaard voor Industrie 4.0

Opvallende première op de afgelopen Hannover Messe 2019: Rittal toonde er haar nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Beide innovaties bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid. Rittal heeft hiervoor haar AE herontwikkeld in lijn met de vereisten van Industrie 4.0. Deze lancering onderstreept de digitale transformatie van een gestandaardiseerd product dat al meer dan 50 jaar wordt vervaardigd. Met meer dan 35 miljoen geproduceerde AE behuizingen is dit het populairste compacte kastsysteem ter wereld.

De digitalisering en automatisering van het Industrie 4.0 tijdperk zorgen voor nieuwe uitdagingen op het vlak van kastsystemen. “Om op de vereisten van de gedigitaliseerde industrie in te spelen, hebben wij een nieuwe generatie van compacte en kleine behuizingen ontwikkeld. In navolging van de Blue e+ koelunits en het VX25 vloerstaande kastsysteem zijn nu dus al onze kernproducten vernieuwd en helemaal klaar voor Industrie 4.0”, vertelt Uwe Scharf, Managing Director bij Rittal Duitsland en verantwoordelijk voor de Business Units IT & Industry en Marketing.

Door het toenemende aantal sensoren en actuatoren in machines stijgt ook de hoeveelheid componenten en kabels die in de schakelkasten geïmplementeerd worden. Bovendien is het digitale tijdperk steeds meer voelbaar in de ateliers en werkplaatsen, wat zorgt voor een stijgende behoefte aan automatisering, flexibiliteit en productbeschikbaarheid.

Digitale keten ‘van klant naar klant’
Van engineering over bestelling tot automatisering, Rittal biedt continue ondersteuning in de volledige waardeketen van de besturings- en schakeltechniek. Hun ‘digital twin’ levert hoogkwalitatieve data af voor het volledige ontwerp- en productieproces. QR codes laten toe alle onderdelen zeer precies te identificeren en toe te wijzen. Met de lancering van AX en KX maken de nieuwe compacte en kleine behuizingen nu integraal deel uit van deze aanpak.

Het Rittal Configuration System (RiCS) laat een snelle en eenvoudige configuratie van behuizingen, accessoires en modificaties toe. Bovendien wordt door een automatische check vermeden dat men foutieve configuraties maakt. Gebruikers kunnen vervolgens de data eenvoudig downloaden en een prijsindicatie opvragen. Tegelijkertijd kunnen de configuratiedata geïmporteerd worden in EPLAN, waardoor ze perfect gebruikt kunnen worden in het verdere engineeringsproces, mét alle mogelijke modificaties. En dat levert een behoorlijke tijdbesparing op.

Sterk geautomatiseerde productie
De nieuwe AX en KX worden gemaakt in ’s werelds meest geavanceerde fabriek voor compacte en kleine behuizingen in Haiger, die nu ook werkt volgens de Industrie 4.0 principes. Dankzij het sterk geautomatiseerde productieproces, dat in verbinding staat met het naburige Rittal Global Distribution Center (GDC), is er een naadloze orderverwerking. En dat resulteert in een permanente beschikbaarheid van standaard producten en accessoires.

AX en KX

Eenvoudiger, sneller, flexibeler en veiliger
De twee nieuwkomers van Rittal bieden klanten een aantal verbeterde functies met concrete meerwaarde. Zo is er een duidelijke tijdbesparing, van bij het leveren tot aan de installatie zelf. Ander voordeel van AX en KX is dat er – in vergelijking met hun voorgangers – meer ruimte beschikbaar is. Dankzij het nieuwe modulaire design van de kasten, de geoptimaliseerde uitsnijdingen en de grotere wartelplaten is er gemiddeld een derde meer ruimte vrij voor kabels. Tot slot krijgt veiligheid de hoogste prioriteit bij Rittal. Wanneer componenten geïnstalleerd worden in de AX en KX blijft hun beschermklasse steeds behouden. Kortom, de nieuwe functies maken de compacte behuizingen robuuster en verzekeren een hogere stabiliteit en grotere zekerheid, zelfs bij dynamische belasting.

Geschikt voor tal van vereisten
De nieuwe producten bieden antwoord op veel verschillende noden. Als in klemmenkasten en busbehuizingen slechts enkele componenten ondergebracht moeten worden, zijn de kleine behuizingen KX van 150 mm x 150 mm x 80 mm bijzonder geschikt. De compacte behuizingen AX zijn beschikbaar in dieptes tussen 120 en 400 mm en hebben een maximum grootte van 1000 mm x 1400 mm. Alle modellen worden zowel in gelakt plaatstaal als in roestvast staal aangeboden. Ondanks de uitbreiding van de toepassingsmogelijkheden is het totale aantal componenten en accessoires – en bijgevolg ook de complexiteit – sterk gereduceerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details