NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Rittal presenteert edge computing voor slimme industrieën

Rittal presenteert edge computing voor slimme industrieën

Turn-key edge datacenter voor succesvolle digitalisering

De digitale transformatie en het toenemende belang van data bij de productie stimuleren de behoefte aan nieuwe datacenters, mét snel beschikbare herkomstgegevens. Hiervoor presenteert Rittal haar innovatieve edge computingsystemen. Deze kunnen toegepast worden in de meest gespecialiseerde industrieën. De TS IT racks, waaruit de edge datacenters zijn opgebouwd, zijn bovendien de wereldstandaard in de netwerk- en servertechniek.

Slimme toepassingen in alle branches – van Smart Healthcare tot Smart Finance – vragen om korte latentietijden, een continue beschikbaarheid van gegevens en veiligheid over het hele systeem. Daarbij komen branchespecifieke eisen, zoals een bijzonder hoge fysieke bescherming in zware productieomgevingen. De edge datacenters van Rittal voldoen in een groot aantal toepassingsgebieden aan die eisen.

Edge in de praktijk: Smart Industry
Om de voordelen van de toenemende automatisering door intelligente robots en genetwerkte machines in de productie volledig te benutten, zijn IT-systemen nodig. Sensoren genereren constante gegevensstromen. Door die gegevens te analyseren, kunnen ondernemingen productieprocessen optimaliseren, producteigenschappen testen en verbeteren of Predictive Maintenance scenario’s voorbereiden. Het Secure Edge Data Center (SEDC) van Rittal, HPE en ABB kan geconnecteerd worden met intelligente 4.0 machines voor een snelle en veilige gegevensverwerking, op schaal van de individuele noden van elke onderneming.

Edge computing

Smart Finance voor veilige banktransacties
Cryptovaluta, blockchain of girale transacties stimuleren de innovaties in de financiële sector. Om de bijhorende nieuwe technologieën te gebruiken, zijn wederom veilige en krachtige IT-systemen nodig. Edge datacenters in een strategische nabijheid van financiële dienstverleners maken de kortste reactietijden en een veilige automatisering van transacties mogelijk. Rittal biedt edge en cloud datacenters die voldoen aan alle eisen van de financiële sector tot aan High Performance Computing (HPC).

Smart Mobility: slim van A naar B
Autonome voertuigen, carpoolingplatforms of intelligente logistieke software veranderen de mobiliteit- en transportsector. Autonome voertuigen worden een soort genetwerkte supercomputers, met honderden sensoren, die een gigantische hoeveelheid gegevens genereren en verwerken. Ook de luchtvaart- en spoorwegindustrie digitaliseren in toenemende mate hun dienstverlening. Hiervoor zijn moderne IT-infrastructuren nodig die in staat zijn grote hoeveelheden gegevens in real time te verwerken op locaties als logistieke hubs, Smart Cities of luchthavens. Voor die decentrale opbouw van IT-capaciteiten zijn edge datacenters uiterst geschikt. Alleen zij bieden de korte latentietijden die nodig zijn voor een real time communicatie tussen IT-systemen onderling.

De SMDC-oplossing (Scalable Modular Data Center) van Rittal in samenwerking met IBM, garandeert de kortste reactietijden, essentieel voor een slimme, werkbare en nuttige verwerking van alle mogelijke mobiliteitsgegevens.

Edge computing

Slimme oplossingen voor een betere gezondheid
In de gezondheidszorg bestaat nu al een intelligent netwerk tussen apotheken, ziekenhuizen, verzekeringen en zorgaanbieders. De patiëntgegevens die in dat netwerk zijn opgeslagen, vereisen een maximale bescherming tegen toegang door onbevoegden. Tegelijkertijd moeten ze heel vlot beschikbaar zijn. Zo moeten artsen in operatiekamers snel kunnen vertrouwen op juiste gegevens, terwijl het bij diagnostische beelden belangrijk is om snel grote hoeveelheden gegevens op verschillende locaties te kunnen verwerken. Een edge datacenter kan die vertrouwelijke informatie direct ter plaatse verwerken en biedt een zeer hoge mate van veiligheid. Op die manier stijgt de kwaliteit van de gezondheidszorg en kunnen kosten bespaard worden.

Met het Micro Data Center presenteert Rittal een IT-omgeving met maximale fysieke bescherming inclusief toegangscontrole en brandbeveiliging, een absolute must als het om de bescherming van patiëntengegevens gaat.

TS IT racks
De edge datacenters hebben als basis het TS IT rack, een intelligent bouwdoossysteem. De gereduceerde complexiteit en de montagevriendelijke snap-in technologie zorgen voor aanzienlijk meer efficiëntie bij de bestelling en de montage, en dus voor lagere kosten. De TS IT racks hebben een hoge belastbaarheid (tot 1500 kg), een doordacht kabelmanagement en deurconcept met gedeelde achterdeuren. Door de omvangrijke gestandaardiseerde basisuitvoering voldoet het TS IT rack van Rittal aan nagenoeg alle eisen die aan netwerkbehuizingen en serverracks worden gesteld. Deze racks worden, afhankelijk van de toepassing, verder uitgerust met koeling, monitoring, toegangscontrole, stroomverdeling of noodstroomvoorzieningen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details