Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Roterende bewegingen tot wel 7.000 graden in extreem kleine ruimtes met twisterband HD

Roteer kabels en slangen voor energie, data, lucht en vloeistoffen bij hoge snelheden veilig en zonder onderbreking. Igus heeft de...

pm6319-1

4 december 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Roteer kabels en slangen voor energie, data, lucht en vloeistoffen bij hoge snelheden veilig en zonder onderbreking. Igus heeft de twisterband HD ontwikkeld zodat kabels en slangen veilig en betrouwbaar kunnen worden geleid, zelfs tijdens roterende bewegingen. De lichtgewicht kabelrups is zeer stabiel, kan gemakkelijk worden gevuld en is zelfs bestand tegen rotatiesnelheden tot maar liefst 180 graden per seconde. Het roteert rond zijn eigen as. Vanwege de lange levensduur van de serie, heeft igus nu twee extra maten toegevoegd aan de twisterband HD productlijn. Deze nieuwe maten zijn speciaal bedoeld voor de kleinere installatieruimtes.

Hoge rotatiesnelheden en een kleine installatieruimte betekent dat energiekabels, datakabels en slangen worden blootgesteld aan een hoge mate van stress. Vooral compacte en betrouwbare oplossingen zijn nodig in kleine installatieruimtes zoals in bewerkingsmachines en daarom heeft igus twee nieuwe maten toegevoegd aan haar twisterband HD serie. De kabelrupsserie wordt al met succes toegepast in houtbewerkingsmachines, evenals in werkstukpositioneerders in de automotive industrie. Met de twisterband zijn roterende bewegingen tot wel 7.000 graden mogelijk in het horizontale vlak en 3.000 graden in het verticale vlak in een extreem krappe ruimte. Zelfs bij snelheden tot wel 180 graden per seconde. Sleepringen kunnen zo worden vervangen in het geval van een beperkte rotatiehoek. Verschillende mediakabels alsmede buskabels of zelfs vloeistoffen kunnen gemakkelijk worden geleid met één systeem, kosten-effectief en zonder enige onderbreking. De inwendige compacte hoogten van de nieuwe maten zijn 11 en 18 millimeter: optimaal voor zeer kleine installatieruimtes zoals in draaitafels of op robots.

Hoge sterkte dankzij speciale technische ontwerpkarakteristieken

De twisterband HD is zeer slank, licht en past strak rond de eigen rotatie-as. De kabelrups bestaat uit individuele kabelrupsschakels die aan elkaar gekoppeld kunnen worden middels het pen-haak principe. Dit resulteert in een gedefinieerde buigradius en zorgt tegelijkertijd voor een grotere stabiliteit. De energietoevoer-oplossing is gemaakt van onderhoudsvrije tribo-polymeren waarin een glasvezelversterkt materiaal is verwerkt. Het resultaat is dat de twisterband HD een langere levensduur heeft. De robuuste kabelrups heeft haar lange levensduur bewezen in het eigen testlaboratorium van igus met een oppervlak van maar liefst 3.800 vierkante meter. In combinatie met chainflex kabels, die zijn ontworpen voor bewegende toepassingen, realiseerde de twisterband HD een zeer lange levensduur in de tests. Dankzij de modulaire opbouw kan het energietoevoersysteem naar wens verlengd of ingekort worden. De kabels kunnen gemakkelijk in het geleidingsysteem worden ingevoerd en kunnen te allen tijde vervangen of verlengd worden; ook dit is weer een voordeel in vergelijking met sleepringen. De twisterband HD serie is momenteel direct uit voorraad leverbaar in vier maten met een buitendiameter van 140 tot 500 millimeter.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details