NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Sandvik Coromant op de EMO 2019: Stimuleren van innovatie en digitalisering op het gebied van productie

Sandvik Coromant op de EMO 2019: Stimuleren van innovatie en digitalisering op het gebied van productie

Met unieke producten en nieuwe digitale oplossingen en concepten, zal ’s werelds meest vooraanstaande leverancier van gereedschappen en know-how voor de metaalbewerkende industrie aan bezoekers van de EMO 2019 laten zien hoe ze procesoptimalisering kunnen realiseren.

Sandvik Coromant zal EMO gebruiken voor het presenteren van nieuwe digitale oplossingen voor bewerkingsprocessen en efficiënte verbonden productie. In lijn met het motto van het bedrijf: ‘Shaping the future together’ (samen de toekomst vormgeven), zullen innovaties rond digitale bewerking en Industry 4.0 centraal staan op de 528 m2 grote stand in hal 5 (Booth B06).

Natuurlijk zal hardware in de vorm van de nieuwste snijgereedschap- en tooling innovaties ook worden belicht. De belangrijkste van deze nieuwe producten die de transitie doormaken van ontwikkelingslaboratorium naar commercieel beschikbaar zijn, zal een gemakkelijk te gebruiken oplossing zijn voor het doelmatige en betrouwbaar boren. Dit baanbrekende gereedschap biedt ongeëvenaarde prestaties tegen lage kosten, terwijl tegelijkertijd consistente gatdiameters worden geboden, bij lagere geluidsniveaus dan bij producten van de bestaande generatie. De boor wordt officieel geïntroduceerd op de beursstand, waarbij bezoekers de eerste zullen zijn die meer ontdekken.

De nieuwe generatie lichtgewicht CoroMill® 390 frees, geproduceerd middels additieve productie, is niet minder innovatief. Gecombineerd met Silent Tools™ adapters reduceert de frees, dankzij haar lichtgewicht constructie, trillingen bij het frezen met lange uitsteeklengte en verhoogt zo de stabiliteit en productiviteit.

Behalve de gereedschappen die worden getoond op de EMO, maken de digitale oplossingen van het bedrijf het mogelijk het ontwerp, de planning en het verspanen onderling met elkaar te verbinden, alsmede een effectieve procesanalyse en verbeteringen. Diverse CoroPlus® digitale bewerkingsoplossingen van Sandvik Coromant bieden verschillende manieren om productie-intelligentie te integreren in een werkplaats, hetgeen resulteert in geoptimaliseerde processen en op feiten gebaseerde verbeteringsbeslissingen. De Coromant Capto® DTH Plus bijvoorbeeld, die klaar is voor de markt, is een oplossing waarmee voorspellend onderhoud van Coromant Capto®aangedreven gereedschapshouder mogelijk wordt, zal worden getoond.

Eén van de hoogtepunten op de stand is de geüpgradete CoroPlus® ToolPath software voor PrimeTurning™, het recent geïntroduceerde draaiconcept (draaien in alle richtingen) van Sandvik Coromant dat anders is dan al het andere. CoroPlus® ToolPath software ontworpen om fabrikanten te ondersteunen die PrimeTurning™ technologie gebruiken voor het versnellen van hun bewerkingen en planningsprocessen. Daarnaast biedt de software nu de optie voor het importeren van CAD-modellen en het maken van 3D-simulaties met botsingsdetectie.

Overeenkomstig deze holistische aanpak, zal Sandvik Coromant ook een nieuwe oplossing presenteren die met sensoren uitgeruste gereedschappen mogelijk maakt, zoals de Silent Tools™ Plus oplossing, voor het direct versturen van data naar de machine. Op deze manier kunnen bewerkingsprocessen in real time worden bewaakt en bestuurd.

Een ander product uit de CoroPlus® portfolio is de CoroPlus® ToolGuide, welke bezoekers aan de Sandvik Coromant stand zelf kunnen testen. Deze uitgebreide oplossing biedt nauwkeurige gereedschapsaanbevelingen en snijgegevens op basis van de gegevens van de klant, zoals werkstukmateriaal en toepassingstype. De laatste uitbreiding omvat een update met aanbevelingen voor kottergereedschappen en snijgegevens.

De nieuwste aanvulling op de Sandvik Coromant verzameling van apps is de Tool Wear Analyzer app (gereedschapslijtage-analyse app). Wanneer een fabrikant niet zeker weet wat de oorzaak is van een onverwachte slijtage van het gereedschap, dan kunnen ze gewoon met hun smartphone een foto van de slijtage maken en deze op een eenvoudige manier vergelijken met slijtagetypen in een database met afbeeldingen. De app stelt ook de gebruiker in staat de slijtage te meten en deze op te slaan of te delen met een collega. De app werkt het best wanneer u een microscoop gebruikt die aan de telefoon is gekoppeld.

Bezoekers aan de stand van het bedrijf op de EMO kunnen de vele getoonde innovaties bespreken met 50 Sandvik Coromant specialisten van overal ter wereld. Om de juiste expert te vinden, kunnen bezoekers gebruik maken van twee touchscreens, die hen overeenkomstig zullen begeleiden. Diegenen die van plan zijn een bezoek te brengen kunnen ook van te voren afspraken met de experts maken middels een formulier, dat vanaf medio juni beschikbaar zal zijn op de Sandvik Coromant website. Daarnaast zal het 18 personen sterke internationale Service Team de exposanten voor en tijdens de EMO ondersteunen met uitgebreide diensten voor alle aspecten van bewerkingsapparatuur. Het team zal beschikbaar zijn in Paviljoen P35, één week voorafgaande aan het begin van de beurs.

Om de best mogelijke ondersteuning voor de investeringsoplossing samen met haar klanten te ontwikkelen, hanteert Sandvik Coromant een geïntgreerde benadering van het productieproces met als resultaat het samenwerken met diverse machine-fabrikanten. EMO-bezoekers zullen daarom niet alleen Sandvik Coromant oplossingen vinden op de stand van het bedrijf, maar ook op stands van talloze machinefabrikanten over de hele beurs.

En tenslotte zullen de media exclusieve inzichten kunnen krijgen in de nieuwste technologieën en bedrijfsontwikkelingen tijdens een persconferentie die plaats vindt op 17 september in het EMO Convention Center.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.