NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
SBM Opleiding: Visueel lasinspecteur VT-w Level 2

SBM Opleiding: Visueel lasinspecteur VT-w Level 2

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Een persoon gecertificeerd op level 2 (certificatie: De opleiding wordt afgerond met een theoretisch en praktisch examen dat wordt afgenomen door examenorganisatie onder toezicht en verantwoording van DNV-GL Certification B.V.

Na positief behaald resultaat en een verklaring van minimaal 4 maanden werkervaring ontvangt men het certificaat Visueel Lasinpecteur VT-w Level 2. Het DNV certificaat is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie conform ISO 17024)

Introductie

In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg staduim problemen worden voorkomen. De vijfdaagse opleiding Visueel Lasinspecteur geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van laswerk en voldoet aan alle eindtemen van de norm ISO 9712.

Omschrijving

Het vergroten van kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door extra theoretische en praktische kennis bent u na de opleiding in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen. Een persoon gecertificeerd op level 2 heeft de bekwaamheid bewezen om visuele inspectie uit te voeren en te beoordelen volgens vastgestelde en erkende procedures.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding is bestemd voor uitvoerende lassers, ploegleiders, QA/QC medewerkers en inspecteurs die meer inzicht willen krijgen op de visuele controle van het laswerk.

Voorkennis

U hebt minimaal 4 maanden werkervaring in het lassen.

Toelatingsvoorwaarden

Minimaal 4 maanden werkervaring hebben.

Bijkomende info

Deze opleiding loopt over 5 dagen. Na de 5de dag volgt het verplicht af te leggen examen (prijs deelname examen € 695). De inschrijving voor het examen gebeurt tijdens de 5 daagse opleiding.

Methodologie

De lessen zijn theoretisch en praktisch samengesteld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details