zaagtechnieken
00:44
17-03-2017

School u bij in zaagtechnieken

Veel bedrijven halen niet het uiterste uit hun zaagmachines omdat er onvoldoende kennis over de zaagprocessen in huis is. Een officiële opleiding ‘zager’ bestaat ook niet in de Benelux. Promatt, de importeur van onder meer Behringer en Eisele zaagmachines, besloot om iets aan deze situatie te doen en biedt sinds begin dit jaar zaagscholingen op maat aan. Niet alleen voor Behringer en Eisele gebruikers, maar voor iedereen die zijn kennis over zaagprocessen wenst te verbeteren.

De zaagscholingen vinden plaats in de hoofd­zetel van Promatt in het Nederlandse Haaksbergen, waar de importeur een showroom heeft waarin de meeste modellen van Behringer en Eisele tentoongesteld staan. “Op die manier kunnen we de studenten na een theoretische scholing ook daadwerkelijk met de machines aan de slag laten gaan”, vertelt Marco Toebes, directeur van Promatt.

“In het theoretische gedeelte komen onder meer de volgende thema’s aan bod: wat is een bandzaag en hoe wordt deze gemaakt? Hoe selecteert u de juiste zaag en parameters? Wat zijn de belangrijkste aspecten, zoals bandspanning, koeling … in het zaagproces? Hoe detecteert u problemen en hoe vallen die op te lossen? In het praktische gedeelte laten we de studenten dan weer orders aanleggen, materiaal en verspaningscondities bepalen …” De zaagscholing duurt één dag en kost 285 euro per deelnemer. Inschrijven kan via de website van Promatt.

zaagtechnieken

Tekst: Els Jonckheere  Beeld: Promatt

Metaalvak België partners

PlooigereedschapVan Trierum Metaalbewerking