NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Seco Master Class toegepaste verspaningsfysica

Seco Master Class toegepaste verspaningsfysica

Seco Tools Benelux organiseert voor de tweede keer in Benelux een unieke en inspirerende Master Class ‘Toegepaste verspaningsfysica’.

Deze Master Class richt zich naar productie- en engineeringverantwoordelijken die een beter inzicht willen krijgen in en controle over de sleutelindicatoren, zowel technologisch als bedrijfseconomisch, van hun verspanende productieprocessen. Belangrijke sleutelindicatoren zijn o.a. de betrouwbaarheid van het proces, kosten- en productiviteitsbewaking en de kwaliteit van het afgeleverde werk.

De link tussen technologie en bedrijfseconomie is in toenemende mate belangrijk. Als een verspanend proces beschreven wordt als een solied en consistent fysisch model kunnen aanpassingen in verspaningsfactoren ook gemakkelijk geëvalueerd worden in economische gevolgen. Bij de optimalisatie van het verspaningsproces is het van vitaal belang om verschillende scenario’s te toetsen en onderling te vergelijken betreffende zowel de technologische impact als de bedrijfseconomische consequenties.

Deze Master Class biedt aan de deelnemers de inzichten in het verspanend proces die nodig zijn om goed voorbereid en met kennis van zaken mee te denken over de kansen om verspaningsprocessen te optimaliseren, of over de eventuele invoering van nieuwe verspaningsconcepten en –technieken en mee te bouwen aan een duurzame toekomst van het verspanend productiebedrijf.

De karakteristieken van een verspanend proces zijn bepaald door de interactie tussen o.a. de vorm en afmetingen van het werkstuk, het werkstukmateriaal, snijcapaciteit van het gereedschap, de machinekenmerken, het type verspaningsproces en de snijvoorwaarden. Om deze interactie te begrijpen en controleren is het van cruciaal belang om de snijomstandigheden op de snijkant goed te begrijpen. Deze kunnen beschreven worden aan de hand van de totale belasting op de snijkant. Deze belasting is van mechanische, thermische, tribologische en chemische aard.

Het tijdens de Master Class besproken model wordt afgerond met een economische beschrijving van het verspanend process. Dit geeft de mogelijkheid om het verspaningsproces te optimaliseren met betrekking tot de kwaliteit van het verspaand oppervlak, de productiviteit en het kostenaspect.

Het aantal deelnemers is beperkt om een optimaal leereffect te gegaranderen. Het programma geeft de deelnemers een conceptueel inzicht in verspanende processen en is gestaafd met vele reële praktijkvoorbeelden. De deelnemers krijgen uitgebreid de kans om hun eigen problematiek ter sprake te brengen en eigen case studies naar voren te brengen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details