NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Shapes Metalworks stapt in buislaserwerk via overname van ATT

Shapes Metalworks stapt in buislaserwerk via overname van ATT

Shapes Metalworks, met vestigingen te Kuurne en Gullegem en onder leiding van het CEO-duo Dirk Haerinck en Fritz Walcarius, heeft de buislaserspecialist ATT (Advanced Tube Technology) BV uit Roeselare voor 100% overgenomen.

De overname van ATT kadert volledig in de uitbouw van Shapes Group tot dé “one-stop-shop” toeleverancier voor de metaalsector in Vlaanderen voor zowel stukwerk als kleine en middelgrote series in staal, inox en aluminium.

De buislaseractiviteiten vullen het nog ontbrekende sluitstuk van een consequent gevoerde strategie in. Samen met de plaatverwerking en verspaning wordt de klant vanaf heden maximaal ontzorgd in zijn zoektocht naar mechanische componenten op maat. Voor de afwerking kan de keuze gemaakt worden tussen nat- en poederlak sinds de recente 50% participatie in poederlakkerij Poedr. Daarenboven beschikt de groep over de mogelijkheid om volledige “assemblies” te maken vanuit haar uitgebreide en gecertifieerde lasafdeling (incl. robotlassen) of montage-atelier.    

ATT (Advanced Tube Technology) heeft onder de vleugels van CEO Hans Van Moen een mooi groeitraject neergezet het voorbije decennium. Het moment was aangebroken om haar marktpositie als buislaserspecialist verder vorm te geven binnen een grotere structuur. Het is algemeen gekend dat buislaseren steeds meer als volwaardiger vervanger wordt aanzien voor het tradionele buiszaagwerk en door de evolutie van de programmeersoftware haar toepassingsgebied steeds verder verruimt.

Tussen ATT en Shapes Metalworks bestond al jaren een nauwe klant-leveranciersrelatie. ATT blijft de komende jaren haar activiteiten als 100 % dochter van Shapes Metalworks NV uitoefenen vanuit Roeselare. Naast de commerciële schaalvoordelen zullen ook de synergieën op het vlak van productie-efficiëntie geoptimaliseerd worden.

Met de overname van ATT en recente participatie in Poedr maakt Shapes Group een sprong naar een groepsomzet van nagenoeg 30 mio. € die gerealiseerd wordt met 140 medewerkers. Dit betekent een verdrievoudiging in 10 jaar tijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.