NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Slimme buigtechnologie in de kijker
LVD breng met Ulti-Form slim, geautomatiseerd plooien naar een nieuw niveau.

Slimme buigtechnologie in de kijker

Industrie 4.0 draait om het verbinden van productieprocessen om stilstand tot een minimum te beperken. Een schoolvoorbeeld van hoe dat moet en welke voordelen dat oplevert voor metaalbewerkers is de gerobotiseerde buigcel Ulti-Form van LVD. Ook de elektrisch aangedreven plooibank Dyna-Press Pro met het hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser toont wat de volgende stappen in slimme productie zijn. Daarnaast heeft LVD zijn CADMAN suite als sterke troef, een complete familie van softwaremodules om de productflow te programmeren en stroomlijnen.

LVD breng met Ulti-Form slim, geautomatiseerd plooien naar een nieuw niveau. De buigcel verwerkt vlot kleine en grote series met gelijke efficiëntie, hoge productiviteit en hoge nauwkeurigheid. Ulti-Form gaat snel van ‘art to part’, van tekening naar afgewerkt stuk, en vereist geen robot teaching. CADMAN-B berekent automatisch het optimale plooiprogramma en importeert alle gegevens in de robotsoftware CADMAN-SIM. SIM berekent de grijperposities en het snelste botsingvrije robottraject en koppelt deze informatie terug naar B, zodat de operator met slechts één programma hoeft te werken. Alles wordt dus vanzelf geprogrammeerd, gesimuleerd en geconnecteerd voor een rendabele productie van stukken.

Universele grijper

Een ander indrukwekkend element in deze buigcel is LVD’s universele grijper. Die is geschikt voor verschillende geometrieën en past zich automatisch aan de werkstuk­afmetingen aan. Investeren in meerdere grijpers is dus niet nodig. Er gaat ook geen tijd verloren aan grijperwissels. Dankzij het adaptieve plooi­systeem Easy-Form® Laser zijn de plooihoeken ook meteen correct. Ulti-Form combineert een plooibank met 135 ton drukkracht met ingebouwde gereedschapswisselaar en een industriële robot. Ze werken in synergie om de wisseltijden te beperken. De cel buigt stukken van 50×100 mm tot 1.200×800 mm, met een gewicht tot 25 kg, en werd eerder al bekroond met de felbegeerde Blechexpo award.

De elektrisch aangedreven plooibank Dyna-Press 40/15 Pro is uw perfecte plooipartner.

Meer stukken per uur – lagere stukprijs

De elektrisch aangedreven plooibank ­Dyna-Press 40/15 Pro is uw perfecte plooipartner. Ze buigt efficiënt kleine stukken met snelheden van 25 mm per seconde. Dit resulteert in meer stukken tegen een lagere prijs per stuk. Deze plooibank van 40 ton heeft een werklengte van 1.530 mm en een nauwkeurige achteraanslag met vijf assen voor een reeks toepassingen. Uitgerust met Easy-Form® Laser, garandeert de machine de hoogste nauwkeurigheid. Ook Dyna-Press Pro maakt deel uit van een compacte, gerobotiseerde plooicel; de Dyna-Cell. Net als Ulti-Form is Dyna-Cell uitgerust met een unieke grijper en verloopt het programmeren ongelooflijk snel en eenvoudig. Door de automatische programmering kunnen ook minder hoog opgeleide operatoren beide cellen bedienen. Daarmee ligt het doel van Ulti-Form en Dyna-Cell voor de hand: gerobotiseerde cellen betaalbaarder te maken door standaardisering.

Software optimaliseert procesflow

Nu fabrikanten steeds meer digitaliseren en slim produceren, blijft LVD de fabriek van de toekomst aansturen met zijn integratiefilosofie en CADMAN® software. LVD presenteert alle CADMAN modules, met de nieuwste software updates – allemaal ontworpen om de procesflow te verbeteren. Het vertrekpunt is één centrale database die alle gegevens van de machine en offline verzamelt. De CADMAN suite wordt zo een verlengstuk van het ERP-programma, zodat alle info ook in de productie digitaal blijft. Data waarvan metaalbewerkers dan ook weer kunnen leren om hun planning te verbeteren, hun prijzen correcter te berekenen, de doorlooptijd te verkorten…    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details