NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Slimmer, efficiënter en productiever plaatbewerken

Slimmer, efficiënter en productiever plaatbewerken

Machineering kondigt zich ook aan als de Belgische hoogmis voor plaatbewerking. Op de stand van Amada zal er althans heel wat technologisch lekkers te zien zijn. Met onder meer de fiberlaser Ensis-3015AJ van 9 kW, de HG ATC plooibank met automatische gereedschapswisselaar, de nieuwe elektrische plooibank EG 4010 en de ergonomische plooibank HFE 3i 5012 ERGO, zal de Japanse fabrikant bewijzen dat het klaar is om metaalproductie slimmer, efficiënter en productiever dan ooit te maken.

De combinatie van een variabele straalmodulatie en een nieuw autofocusseersysteem. Dat is wat de ENSIS-3015AF 9 kW fiberlasersnijmachine tot het ultieme voorbeeld van snijden aan hoge kwaliteit met hoge snelheid maakt. De ingenieurs van Amada hebben in de nieuwe machines de fiberlaserstraal tot in de puntjes onder controle, waardoor ze als boter door zowel dik als dun materiaal kan snijden. Omdat er nog maar één lens aan te pas komt voor het volledige bereik van materialen, zijn de set-uptijden gereduceerd en de productiviteit gegarandeerd.

Plooien met korte doorlooptijd en hoge kwaliteit

AMADA

De ENSIS-3015AF 9 kW fiberlasersnijmachine is het ultieme voorbeeld van snijden aan hoge kwaliteit met hoge snelheid.

 

Een tweede innovatie die ongetwijfeld in het oog zal springen op Machineering is de HG-1003ATC met automatische gereedschapswisselaar. Dit is de machine bij uitstek om kleine seriegroottes toch met een korte doorlooptijd en een hoge kwaliteit te verwerken. Een van de nieuwe functies is een actief hoekmeetsysteem op basis van drie punten dat voor elke plooi de hoogst mogelijke precisie garandeert.

Hoogproductief werkstation

De state-of-the-art EG4010 verandert een klassieke plooibank in een hoogproductief en ergonomisch werkstation. Het unieke Amada DSP systeem zet de standaard in snelheid, comfort, energieverbruik en intuïtief programmeren. Met een capaciteit tot 40 T en een tafellengte van 1.050 mm is de plooibank uitermate geschikt voor de productie van kleine en precieze onderdelen.

Ergonomisch plooien kleine onderdelen

AMADA

De state-of-the-art EG4010 verandert een klassieke plooibank in een hoogproductief en ergonomisch werkstation.

 

Ten slotte is er nog de HFE3i-5012 ERGO, gebaseerd op het grote succes van de HFE3i serie. Deze plooibank staat voor een compacte, ergonomische en hoogproductieve keuze en leent zich uitstekend om kleine onderdelen te verwerken. De operator staat centraal in dit machineconcept. Het ontwerp werd zodanig uitgekiend dat plooien comfortabel en snel kan gebeuren. De operator krijgt alle ruimte, comfort en gereedschappen ter beschikking om een uitermate productieve dag te hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.