NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Smering zonder compromissen
Met de uitbreiding van de XBB-series en het volledige gamma van Castrol metaalbewerkingsvloeistoffen heeft Verolub voor alle materialen en alle types bewerkingen het gepaste product.

Smering zonder compromissen

Smering is een complex gegeven. En het wordt er ook niet makkelijker op voor u. U staat onder druk om de productiviteit en betrouwbaarheid van uw machines op punt te houden zonder de kosten te laten stijgen. Voorschriften rond gezondheid, veiligheid en duurzaamheid leggen nog bijkomende druk. Vaak komt het neer op kiezen: perfecte smeerprestaties, lange standtijden, antibacteriële werking, een goede pH-stabiliteit of de afwezigheid van biocides. Maar kiezen is verliezen. Met Castrol Hysol 20 XBB hoeft u echter geen compromissen meer te sluiten. Deze semi-synthetische metaalbewerkingsvloeistof voor gietijzer en lichte staalsoorten is samengesteld zonder boorzuur en biocides, en staat garant voor optimale prestaties en standtijden. Verolub staat in voor de verdeling in België.

Dat hoeft u trouwens niet zomaar te geloven, de labotesten bewijzen het. Op vlak van anticorrosieve eigenschappen hoeft Hysol SL 20 XBB niet onder te doen voor snijvloeistoffen die nog boorzuur bevatten. Door de hogere alkaliteit blijft de pH-waarde makkelijker en langer boven 9.0 voor een hogere productiviteit. Dat ondervond een verspaner uit Duitsland ook al in de praktijk. Het bedrijf verwerkt voornamelijk staal en gebruikte tot voor kort een product met een hoog gehalte aan minerale olie. Dat leidde tot een oliefilm die op de machines en de stukken achterbleef. Door over te schakelen naar Hysol SL 20 XBB van Castrol zijn die problemen met de oppervlaktekwaliteit nu volledig van de baan. Minstens even belangrijk: het verbruik daalde aanzienlijk. Tijdens het gebruik komen er ook geen onaangename geuren vrij. Gezondere machines en een gezondere werkomgeving, dus. 

Met het Hysol en Alusol XBB-gamma toonde Castrol zich een van de voortrekkers om formaldehyde release agents en boorzuur uit zijn producten te weren.

Gezonder en veiliger, zonder in te boeten aan standtijd

Castrol Hysol 20 XBB is de meest recente uitbreiding van het Hysol en Alusol XBB gamma. Hiermee toonde Castrol zich een van de voortrekkers om formaldehyde release agents en boorzuur uit zijn producten te weren. Deze stoffen staan in de REACH-wetgeving immers te boek als respectievelijk kankerverwekkend en gevaarlijk voor de vruchtbaarheid. Yves Lefèvre, technical and operational advisor van Verolub: “Castrol wilde bewerkingsvloeistoffen ontwikkelen die veiliger waren en minstens een gelijkwaardige prestatie leveren.” Een missie waarin het met zijn XBB reeks al in 2017 slaagde. Gebruikers die overschakelden op Alusol XBB of Hysol XBB, voelden voor de bewerking van aluminium, staal en gietijzer geen verschil in de geleverde prestaties van de bewerkingsvloeistoffen. “Wel vergt het op peil houden van de emulsie nog altijd de nodige aandacht. Metingen die een metaalbewerker zelf kan opvolgen. Anders staan onze experts paraat om de juiste acties te ondernemen om een lange levensduur te garanderen.” 

Castrol Hysol 20 XBB is een semi-synthetische metaalbewerkingsvloeistof voor gietijzer en lichte staalsoorten die garant staat voor optimale prestaties en standtijden. Verolub staat in voor de verdeling in België.

Ook zelfde trend voor reinigingsproducten

Castrol beschikt in zijn portfolio eveneens over reinigingsmiddelen om uw metaalbewerkingsvloeistoffen in topconditie te houden. “Ook dat gamma is intussen volledig vrij gemaakt van formaldehyde release agents en boorzuur, met de Techniclean XBC producten”, gaat Lefèvre verder. “Belangrijk, want cleaners bevatten vaak hogere additievenconcentraties om bacteriële groei tegen te gaan. Bovendien zorgt de compatibiliteit van onze metaalbewerkingsvloeistoffen en reinigingsmiddelen dat er een groot potentieel voor waterbesparing is. Ze kunnen immers gerecycleerd worden in het snijvloeistofsysteem zonder de prestaties in het gedrang te brengen. Resultaat: minder water en minder verwerkingskosten.”

“Door voor een veilig en milieuvriendelijk alternatief voor deze producten te zorgen, zetten we onze missie verder. Met het gamma van Castrol hoeven productiemanagers niet meer te kiezen tussen kwaliteit, veiligheid, productiviteit en kosten. Het is een en-en-verhaal. We zien dat de trend zich verder zet en de vraag naar deze producten groeit. Met de uitbreiding van de XBB series en het volledige gamma van Castrol metaalbewerkingsvloeistoffen hebben we voor alle materialen en alle types bewerkingen het gepaste product.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details