Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringOppervlaktebehandeling

Snel, correct en volautomatisch zagen

De zaagafdeling is voor veel metaalbewerkers een cruciale zone. Zo ook voor familiebedrijf Bontemps uit Vilvoorde. Ze kozen met een...

promatt_2-kopieren

30 september 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De zaagafdeling is voor veel metaalbewerkers een cruciale zone. Zo ook voor familiebedrijf Bontemps uit Vilvoorde. Ze kozen met een Behringer dan ook resoluut voor de Rolls Royce onder de zaagmachines. Voor zaakvoerder Nicolas Bontemps de ideale keuze om de toekomst van het bedrijf te verzekeren.

Het was Jean Bontemps die in 1954 Bontemps oprichtte en zijn familienaam aan het bedrijf gaf. Die wordt 65 jaar in Vilvoorde later nog steeds in ere gehouden met kleinzoon Nicolas aan het roer. Nicolas Bontemps: “We zijn doorheen de jaren altijd mee geëvolueerd met de markt. Dat is altijd onze sterkte geweest. Daarnaast staan we voor korte levertermijnen en het vermogen om mee te denken met de klant.” Het vakmanschap dat Bontemps aflevert vindt zijn weg naar diverse sectoren: ramen- en deuren, gevelbouw, elektronica maar evengoed machinebouw.

Het uitgebreide machinepark en acht ervaren medewerkers kunnen alle bewerkingen aan: zagen, frezen, boren, tappen, lassen, plooien, snijden en persen.

 

Zaagmachines houden productie draaiend

Ook automatisering is intussen binnen gesijpeld op de werkvloer. Twee cobots staan in voor de belading van de productiemachines. Het bewijst dat Bontemps veel waarde hecht aan een up-to-date machinepark. “Je moet voortdurend investeren om mee te zijn qua productiviteit en capaciteit. Anders wordt het moeilijk om je concurrentiekracht te vrijwaren.” Een van de belangrijkste zones in het bedrijf is de zaagafdeling. “90% van wat we produceren komt tot stand uit aluminiumprofielen die hier verzaagd worden, vandaar de Behringer Eisele VAL 560.” Vier automatische zaagmachines zorgen er dus voor dat het werk bij Bontemps nooit stilvalt.

Maar één optie echt overwogen: Behringer

Recent gebeurde er een vervanging van een van zaagmachines. “We verwerken hier zowel rvs als staal, maar deze zaagmachine moest evengoed zwaardere aluminium profielen aankunnen. Daarnaast wilden we er een die zich eenvoudig laat programmeren en bedienen.” De weg naar de ideale zaagmachine liep voor Bontemps altijd recht naar Behringer en Promatt. “Ze hebben de reputatie de Rolls Royce onder de zaagmachines te leveren en die hebben ze niet gestolen. Als leverancier voegt Promatt daar nog een heel goede service aan toe.”

Sinds 2015 draait er ook al een Eisele VAL560 bij Bontemps.

 

Uitstekend technisch advies

De nieuwe aanwinst werd een bandzaagautomaat HBE 321 Dynamic van Behringer. Toni Marques van Pormatt adviseerde Bontemps uitstekend over wat het beste bij zijn noden paste. Bontemps: “Door te kiezen voor een verzwaarde aandrijving, kunnen we bijvoorbeeld sneller draaien voor het verzagen van aluminium, zonder dat de machine overgedimensioneerd was voor het andere werk. Ze draait hier sinds april en is snel, correct en volautomatisch. Zo kunnen we een betere service naar klanten leveren. Ze is nu nog niet drukbezet, maar we zien het ook als een investering in onze toekomst.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details