NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Snel en efficiënt lasersnijden dankzij modulaire automatisering
Met de LaserFLEX kan men volledig automatisch lasersnijmachines be- en ontladen.

Snel en efficiënt lasersnijden dankzij modulaire automatisering

Voor maakbedrijven blijft het een uitdaging om gekwalificeerde medewerkers te vinden en te houden. De automatisering van de productieprocessen zorgt er mee voor dat ze concurrentieel kunnen blijven. Met de LaserFLEX-technologie van Remmert GmbH & Co KG kunnen lasersnijsystemen volledig automatisch be- en ontladen worden. Deze oplossing is merkonafhankelijk en kan door de modulariteit op termijn en volgens wens verder uitgebreid worden.

Remmert is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de montage van sterk geautomatiseerde opslag en intralogistiek voor de metaalverwerkende sector. Het gamma omvat opslagsystemen voor lange goederen, platenmagazijnen, opslagtechnologie en magazijnkranen voor speciale toepassingen, maar ook uiteenlopende automatiseringsoplossingen, automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en logistieke softwarepakketten. 

Matthias Remmert, general manager bij Remmert GmbH.

Merkonafhankelijk en modulair

Op vraag van de klanten zijn de specialisten van het familiebedrijf uit Löhne zowat tien jaar geleden op zoek gegaan naar een mogelijkheid om 2D-lasersnijmachines efficiënt en autonoom te be- en ontladen. Met de LaserFLEX ontwikkelden ze een oplossing die naadloos aan de CNC-gestuurde lasersnijmachines van de meest uiteenlopende fabrikanten gekoppeld kan worden. 

“Dit systeem is bovendien flexibel en modulair. We merken dat klanten eerst investeren in een basisconfiguratie voor het laden van grondstoffen en het ontladen van gesneden platen. Eens ze met het systeem vertrouwd zijn, volgt in veel gevallen een uitbreiding met een of meerdere opslagtorens en een bijkomende laser of zelfs meerdere lasersnijmachines. Moeten ze grote hoeveelheden plaatmetaal of zelfs gepalletiseerde vormstukken opslaan, dan bieden we met ons MIDI-opslagsysteem een oplossing. Dit torensysteem wordt een- of tweerijig geconfigureerd en is uitgerust met een opslag- en ophaaleenheid voor de handling van de pallets binnen het systeem,” stelt general manager Matthias Remmert. “Ons assortiment omvat ook nog andere FLEX-modules voor lasersnijprocessen. Zo kan men een SortFLEX robot of transportbanden integreren om de lasergesneden onderdelen automatisch op pallets, trays of andere dragers te sorteren. En er is ook een AGV (automatisch geleid voertuigsysteem), uitgerust met een platform van 3000 bij 1200 mm met een laadvermogen van maximaal 3 ton, om platen te vervoeren en gesneden onderdelen te transporteren naar downstream processen zoals buigen, lassen of poedercoaten.”

Deze AGV is ontworpen om zware en volumineuze goederen, zoals platen, buizen en profielen, op een autonome en vlotte manier te transporteren.

Efficiëntie en snelheid verhogen

Dankzij deze LaserFLEX worden efficiëntie en snelheid bij het lasersnijden aanzienlijk verhoogd. Dit systeem is uitgerust met automatische aanvoer- en afvoerunits, die respectievelijk de platen laden met behulp van vacuümzuignappen en de gesneden onderdelen van de tafel tillen. 

“Be- en ontladen gebeurt onafhankelijk en synchroon. Zodra een gesneden plaat van de tafel genomen wordt, laadt het systeem een nieuwe plaat. Voor plaatmateriaal van 3.150  mm neemt dat ongeveer een minuut in beslag, waardoor de verwerkingscapaciteit van de lasersnijmachine fors toeneemt. Die snelheid is cruciaal voor de automatisering, omdat fiberlasersnijmachines ook snel snijden. Een moderne 30 kW laser snijdt zo snel, dat een conventionele automatisering moeite heeft om het tempo bij te houden. Deze automatiseringsoplossing is trouwens ook geschikt voor plaatmateriaal van 4.020, 6.020 en zelfs 8.020 mm,” licht Remmert toe. “Afhankelijk van de complexiteit van deze LaserFLEX moet een klant bij bestelling rekening houden met een productie- en levertijd tussen drie en negen maanden. Elk project start met nauw overleg bij de klant, waarna onze specialisten de juiste configuratie uitwerken, die dan vervolgens in onze fabriek in Duitsland gebouwd wordt. De installatie gebeurt ook door eigen medewerkers, en indien gewenst, staan we met ons gespecialiseerd team ook in voor de service. Alle geïnstalleerde systemen zijn immers verbonden met het internet, zodat de technici kunnen inbellen op het systeem en het vanop afstand kunnen bedienen en controleren. Ongeveer 85% van de problemen wordt op die manier opgelost. Uiteraard worden ook diensten op locatie uitgevoerd, bijvoorbeeld preventief onderhoud.”

De LaserFLEX kan ook uitgebreid worden met onder meer opslagtorens.

Terugverdienen op drie tot vijf jaar

Bij Remmert zijn ze ervan overtuigd dat de investering in een LaserFLEX op drie tot vijf jaar terugverdiend is. Ze menen immers dat de meeste klanten dankzij het automatiserings­systeem streven naar een ononderbroken productie in een meerploegenstelsel.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.