NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Snel, slim en efficiënt orderpicken

Snel, slim en efficiënt orderpicken

Efficiëntie is de sleutel voor lage logistieke kosten. Orderpicken is daarbij enorm belangrijk, want daar kan je veel tijd en geld besparen. Geautomatiseerde magazijnoplossingen, zoals plateauliften of magazijnliften, zijn daarvoor een ideale oplossing. DDD Technics is gespecialiseerd in de verkoop en dienst-na-verkoop van dergelijke systemen. De firma uit Stekene is immers sinds midden 2015 de officiële partner van marktleider Hänel Büro- & Lagersysteme uit het Duitse Bad Friedrichshall.

In 1957 startte Gerhard Hänel met de productie van archiefliften volgens het paternosterprincipe. Zijn familiebedrijf Hänel Büro- & Lagersysteme is uitgegroeid tot een specialist in geautomatiseerd magazijnoplossingen met drie productiefaciliteiten en vertegenwoordigingen in meer dan zestig landen wereldwijd. “We zijn sinds midden 2015 de officiële dealer voor België van deze marktleider op vlak van geautomatiseerde stockagesystemen. Dagelijks staan vijftien mensen in voor de verkoop, installatie, ingebruikstelling en dienst-na-verkoop van plateauliften, magazijnliften of carrouselsystemen en de bijhorende besturingssystemen”, zegt Dirk De Decker, zaakvoerder van DDD Technics. “Elk project start met een gesprek bij de klant. Op basis van zijn behoeften ontwerpen we een geschikte oplossing op maat. In België zijn intussen zowat 3.000 systemen actief in de meest uiteen-lopende toepassingen: apotheken, ziekenhuizen, kantoren, metaalverwerkende bedrijven en heel wat andere industriële takken.” DDD Technics staat bekend voor zijn ruime voorraad tweedehands magazijnliften en paternosterkasten en
ondersteunt zijn klanten ook bij de verhuis of verkoop, het onderhoud of herstel van bestaande dynamische systemen, dit met een 24/7 service.

Hänel Rotomat® en Lean-Lift®

Wie zijn intralogistieke concept wil optimaliseren, kan bij DDD Technics en Hänel kiezen uit verschillende systemen. Zo maken de Rotomat® magazijnlift en het Lean-Lift® plateaulift-systeem maximaal gebruik van de beschikbare hoogte van de ruimte tot 18 m en worden onderdelen geoptimaliseerd opgeslagen zonder ruimteverlies in de hoogte. Afhankelijk van de toepassing zijn systemen met verschillende maten en gewichten mogelijk. “De Hänel Rotomat® omvat draagsets afgestemd op de grootte en het gewicht van de goederen en is leverbaar in verscheidene modellen met een standaardbreedte van 3.270 of 3.420 mm en verschillende dieptes, goed voor een laadvermogen per draagset tussen 150 en 750 kg en tussen 3.000 en 14.000 kg voor het volledige systeem”, licht De Decker toe. “De Lean-Lift® is de logische aanvulling op het beproefde Rotomat® principe en bestaat in modellen van 840 tot 4.460 mm breed, met keuze uit vier verschillende dieptes: 635, 825, 1.047 en 1.270 mm voor de opslag van goederen met een gewicht variërend van 300 tot 1.000 kg per plateau en een maximaal laadvermogen per systeem van 60.000 kg. De opgeslagen artikelen worden qua hoogte geoptimaliseerd in plateaus bewaard.” Beide systemen brengen het opgevraagde artikel binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening, waar het op ergonomische hoogte door de operator uitgenomen kan worden. Ze kunnen als stand-alone unit gebruikt worden, maar het magazijn kan ook stapsgewijs met meer modules vergroot worden, bij de Lean-Lift® zelfs gecombineerd over meerdere verdiepingen.

Het Lean-Lift® plateauliftsysteem maakt maximaal gebruik van de beschikbare hoogte van de ruimte. Het brengt het opgevraagde artikel binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening.

 

Slim besturingsconcept

Hänel speelt perfect in op de groeiende digitalisering. De vier verschillende modi in de liftbesturingen maken een eenvoudige en individuele koppeling aan het netwerk mogelijk. Dankzij de SOAP-webservice-interface is ook geen middelware nodig tussen de besturing en het ERP-pakket. “De MP 14 N is onze nieuwste besturing”, sluit De Decker af. “Op een 12” touchscreen krijgt de operator een duidelijk overzicht van de magazijnsituatie dankzij de grafische weergave van de bezetting en kunnen de artikelstamgegevens in een lightbox weergegeven worden.” Klanten kunnen hun systeem verder uitbreiden met het softwarepakket HänelSoft® en de koppeling met Augmented-Reality en Pick-by-Voice.   

De Hänel systemen zijn uitgerust met een liftbesturing, die heel eenvoudig aan het netwerk gekoppeld kunnen worden. De MP 14 N met 12” touchscreen en duidelijke grafische weergave is de nieuwste ontwikkeling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details