NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Specialist in automatiserings­oplossingen stelt zijn  Business Unit Medical voor

Specialist in automatiserings­oplossingen stelt zijn Business Unit Medical voor

We kennen Cellro allemaal als vooraanstaande speler in de ontwikkeling van automatiseringsoplossingen voor de verspanende industrie, maar wie weet dat de firma ook al meer dan vijf jaar een Business Unit Medical heeft? De specialist in automatisering gaf tijdens een recente persconferentie wat meer uitleg over dit ‘buitenbeentje’ in de organisatie.

Cellro, dat vijftien jaar bestaat, was ooit één van de eerste firma’s die stappen ondernam om de productiviteit in de verspanende industrie – toch wel een eerder conservatieve branche – te stimuleren door de inbreng van hoogwaardige en toekomstbestendige automatiseringsproducten. Intussen telt de firma meer dan zeventig medewerkers en ondersteunt ze haar klanten wereldwijd in hun automatiseringsbehoeften met een breed assortiment oplossingen. De systemen onderscheiden zich door hun lage (eenvoudige) instapmogelijkheid en flexibele uitbreidbaarheid tot complete productiesystemen. Automatisering zorgt voor een grote ROI en een versterking van de concurrentiepositie.

Cellro heeft al vijf jaar een Business Unit Medical, die oplossingen ontwikkelt voor additive manufacturing, verspanen, laser markeren, ultrasoon reinigen, ontbramen en polijsten én inspecteren.

 

Business Unit Medical

Cellro heeft ook al meer dan vijf jaar een Business Unit Medical, ontstaan vanuit een vraag van één van de klanten. Die biedt de orthopedische markt een groeiend aanbod van oplossingen, toegespitst op het maakproces van de klant. De medische klant was en is nog steeds erg onder de indruk van de visie van Cellro op hoe men automatisering op een toekomstbestendige manier kan vormgeven. Dat is duidelijk te zien in de modulaire opbouw van de systemen in zowel hardware als software. Elk systeem kent zijn eigen functionaliteit en is zowel stand-alone als in een lijnproductie te gebruiken. De orthopedische industrie is een snel opkomende industrie met een groei van 3,5% per jaar. De gemiddelde leeftijd gaat omhoog, de kwaliteit van leven wordt hoger en medische zorg is beter bereikbaar voor de mens. Dit biedt veel kansen en de BU Medical faciliteert het maakproces van de klanten, met name in de ‘joint replaces’ en ‘trauma’ toepassingen. Binnen deze industrie werkt de BU Medical vandaag voor de absolute top van de markt in bedrijfsgrote, omzet en technologische uitdagingen. Zo is Cellro partner van DePuy Synthes, Stryker en andere toonaangevende namen in de orthopedische wereld.

Ontwikkelingen op vraag van de klant

De BU Medical ontwikkelt oplossingen voor additive manufacturing, verspanen, lasermarkeren, ultrasoon reinigen, ontbramen en polijsten én inspecteren. Product handling is de core van deze processen. De vraag van de klant staat centraal en vanuit innovatie en gezamenlijke technologieontwikkeling wordt de uiteindelijke oplossing gevonden. Zo biedt Cellro een lasermarkeersysteem waarmee delen met een unieke code gemarkeerd en zo gemakkelijker getraceerd kunnen worden. Traceerbaarheid is immers essentieel in deze markt.

Cellro biedt een lasermarkeersysteem waarmee delen met een unieke code gemarkeerd en zo gemakkelijker getraceerd kunnen worden.

 

Hoog kwaliteitsniveau cruciaal

Het aanboren van deze markt heeft Cellro uitgedaagd om op een hoog kwaliteitsniveau te ondernemen, waarbij de firma verschillende certificeringen toegevoegd heeft en werkprocessen verder gestandaardiseerd heeft. De gebruiker en zijn productieproces staan bij Cellro centraal in de aanpak en uitrol van het productportfolio. Dat geldt voor alle klanten, maar zeker voor de Business Unit Medical, waar de betrokkenheid van de klanten nog intenser is, omdat de automatiseringsspecialist een groot deel van de technologie in nauwe samenwerking met hen ontwikkelt. Cellro Medical heeft een diepgewortelde positie in Cellro als geheel. De fabrikant weet als geen ander hoe men van een idee naar een product komt en dat is voor Cellro Medical niet anders. Zo worden hoogwaardige technologische systemen met een zeer gunstige TCO ontwikkeld. De firma kent immers haar klanten en hun maakprocessen en heeft veel ervaring in de implementatie van regelgevingseisen. Flexibiliteit, expertise, innovatie en hergebruik spelen een belangrijke rol.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.