NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Specialist in plaat- en buisbewerking investeert in nieuwe plooibanken

Specialist in plaat- en buisbewerking investeert in nieuwe plooibanken

Meijer Metal in de Friese Sint Jacobiparochie viert over twee jaar het honderdjarig bestaan. Maar ondanks die leeftijd is de specialist in plaat- en buisbewerking helemaal mee met zijn tijd. Getuige daarvan is het modern en up-to-date machinepark, een vitrine voor de systemen van SafanDarley. Op de werkvloer staan maar liefst tien machines van de Nederlandse machinebouwer, waaronder drie nieuwe E-Brake Ultra plooibanken.

Meijer Metal investeerde ook in de offline software Autopol GT van SafanDarley. Op één scherm zien de operatoren precies wat er geproduceerd moet worden.

 

Meijer Metal en Meijer Handling Solutions, onderdeel van de Meijer Group, tellen respectievelijk 130 en vijftig medewerkers. De firma kent een gestage groei en paste daarom anderhalf jaar geleden haar structuur aan. “We wilden de doorlooptijden verkorten, verbeteringen doorvoeren en mensen verder ontwikkelen, maar door de snelle groei waren we te vaak brandjes aan het blussen. Het was tijd om onze werkwijze te veranderen”, stelt productiemanager Reinder Hoekstra. “We werken daarom steeds meer met multifunctionele teams en zijn ook bezig met de implementatie van Quick Response Manufacturing, zodat de doorlooptijd van orders minimaal wordt. Die ontwikkeling is in volle gang.”

De firma uit Friesland is gespecialiseerd in plaat- en buisbewerking.

 

Plooibanken van SafanDarley

Om de capaciteit en tonnage te verhogen, ging Meijer Metal op zoek naar drie nieuwe plooibanken ter vervanging van verouderde systemen. “We legden ons eisen- en wensenpakket bij meerdere partijen voor en de SafanDarley E-brakes kwamen daar uit het oogpunt van Quick Response Manufacturing en duurzaamheid als de beste uit”, zegt de productiemanager. “We werken al langer samen met SafanDarley, want hun werkwijze sluit precies aan bij wat wij willen en doen. We hebben intussen tien machines van de fabrikant in onze loods aan de Oudebildtdijk, waaronder diverse EHP kantpersen en E-Brakes. Met de nieuwe elektrisch aangedreven plooibanken met een zeer gebruiksvriendelijke besturing kunnen we nog sneller kwalitatief hoogwaardige producten maken.” Meijer Metal investeerde ook in de offline software Autopol GT van SafanDarley. Dankzij dit gebruiksvriendelijk visueel programma zien de operatoren op één scherm precies wat er geproduceerd moet worden. “Onze klanten uit de high-mix low-volume markt willen een snelle levering van hoogwaardige producten en dan hebben we met SafanDarley een ideale partner”, sluit Hoekstra af.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.