Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Specialist in terrasoverkappingen ­investeert in plateauliftsystemen voor opslag verfpoeders

De productie van de terrasoverkappingen, gevelbekleding en tuinelementen van Renson gebeurt vandaag in een nieuwe, sterk ­geautomatiseerde productiesite op industriezone De Prijkels in Kruisem.

DDD1_P1050216
Sven De Witte, maintenance manager bij Renson, en Chris Cherretté, technisch commercieel afgevaardigde bij DDD Technics, voor de Hänel Lean-Lift® systemen.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Johan Debaere

12 augustus 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Voor de opslag van de verfpoeders voor hun hoogwaardige lakstraat investeerde de firma in twee plateauliftsystemen type Hänel Lean-Lift®, geleverd en gemonteerd door DDD Technics. Echt ­millimeterwerk – zo kan je de integratie van deze geautomatiseerde magazijnen in de beschikbare ruimte omschrijven.

Wat meer dan 110 jaar geleden begon als een lokale producent van bouwbeslag, is vandaag uitgegroeid tot een specialist in ventilatie, zonwering, gevelbekleding en outdoor. Ook merken als argenta, ROB, Albo, eSafe, Open Motics en Corradi behoren tot deze sterke groep met 1.200 medewerkers wereldwijd. Onder impuls van CEO Paul Renson draagt deze firma het motto ‘No speed limit on innovation’ hoog in het vaandel en wordt ook continu in mensen en faciliteiten geïnvesteerd. Zo wordt vandaag een nieuwe vestiging op industriezone De Prijkels in Kruisem gebouwd, net voorbij de afrit Deinze op de E17-autosnelweg Gent-Kortrijk. Tegen het einde van 2021 moet dit zogenoemde ‘tuinpaviljoen XXL’ van de hand van Binst Architects met kantoren, opleidings­faciliteiten, een testcentrum én een Outdoor Experience Center van 10.000 m² de nieuwe thuis van de Outdoor afdeling worden. De productie­faciliteit op de site werd ontworpen door architect Wim Embo.

De installatie van deze Lean-Lift® systemen was echt millimeterwerk.

Digitaliseren en automatiseren 

“De productie, waar terrasoverkappingen, car­ports, gevelbekleding, tuinwanden, tuin­verlichting en andere tuinelementen alsook de pakket­brievenbussen van eSafe vervaardigd worden, draait al op volle toeren. Daarbij zetten we sterk in op digitalisatie en automatisering. Zo worden de profielen opgeslagen in een geauto­matiseerd hoog­bouw­magazijn en zor­gen een intelligent machine­park en een computer­gestuurde productie­lijn voor een optimale productie­flow, waar­door we alle maat­werk snel en nauwkeurig kunnen uitvoeren”, vertelt maintenance manager Sven De Witte. “We installeerden een hoogwaardige lakstraat, waardoor we ook de oppervlaktebehandeling van de profielen volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Tegelijk zochten we naar een oplossing om de verfpoeders voor die poederlakinstallatie compact en efficiënt op te slaan. Aangezien we in onze verschillende vestigingen in Waregem al geautomatiseerde magazijnen gebruiken voor de opslag van verfpoeders en kleine materialen, kozen we ook nu weer voor deze technologie. Na een grondige vergelijking van de systemen op de markt kozen we voor de Hänel Lean-Lift®, die in België verdeeld en gemonteerd wordt door DDD Technics.”

Renson installeerde twee Lean-Lift® geautomatiseerde magazijnen met plateaus van 2.060 mm breed en 825 mm diep in de opslagruimte voor de verfpoeders.

Hänel Lean-Lift®

Een plateauliftsysteem van Hänel Büro- & Lagersysteme maakt maxi­maal gebruik van de beschik­bare hoogte van de ruimte en de onder­delen worden geoptimaliseerd opgeslagen zonder ruimte­verlies in de hoogte. “Deze ­
Lean-Lift® bestaat in modellen van 840 tot 4.460 mm breed, met keuze uit vier verschillende dieptes: 635, 825, 1.047 en 1.270 mm voor de opslag van goederen met een gewicht variërend van 250 tot 1.000 kg per plateau en een maximaal laadvermogen per systeem van 60.000 kg”, licht Chris Cherretté, technisch commercieel afgevaardigde bij DDD Technics, toe. “Bij Renson werden twee plateauliften van 6.900 mm hoog gebouwd, beiden voorzien van plateaus met een breedte van 2.060 mm en een diepte van 825 mm, die tot veertien kartonnen dozen met poeders, verdeeld over twee rijen, kunnen omvatten. De systemen moesten perfect passen in de beschikbare ruimte, rekening houdende met de palen, de betonnen balken en de kokers. Dit was echt millimeterwerk.”

Elk plateau kan tot veertien kartonnen dozen met verfpoeders voor de lakstraat omvatten. Die worden in twee rijen van elk zeven stuks opgeslagen.

Kwaliteit van product én service doorslaggevend

De twee Lean-Lift® systemen zijn al een paar maanden in gebruik en bij Renson zijn ze heel tevreden van zowel systemen als service. “Deze geautomatiseerde magazijnen vormen een belangrijke schakel voor de efficiëntie van onze lakstraat. We werken vandaag in twee ploegen en stilstand moet te allen tijde vermeden worden”, sluit de maintenance manager van Renson af. “We kenden de kwaliteit van de Hänel systemen al. Bovendien wisten we dat we konden rekenen op de technische ondersteuning en de uitstekende service van DDD Technics. Deze installatie kan in de toekomst nog verder uitgebreid worden met bijkomende plateauliften. Voor de opslag van het werkmateriaal van onze R&D-afdeling op deze site hebben we recent ook nog een tweedehands Hänel Lean-Lift® systeem aangekocht.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details