NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Specialist in veren en messen focust ook op lasersnijwerk

Specialist in veren en messen focust ook op lasersnijwerk

Innovatieve machines maken het productieproces flexibeler en efficiënter, maar resulteren meestal ook in nieuwe opportuniteiten. Bij Dalemans Industries, expert in de productie van technische veren en industriële messen op maat, zorgen een lasersnijmachine, een volautomatische productielijn en recent een inductieoven voor een nog betere kwaliteit en een snellere levering. Klanten kunnen er nu terecht voor precisieveren en -messen én voor allerhande lasersnijwerk.

Dalemans Industries (Zonhoven) is al meer dan zestig jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van technische veren en industriële messen op maat. “Klanten kunnen bij ons terecht voor messen voor tuinmachines, grasmaaiers, gazon after shave (GAS) en tornado (TOR), voor druk-, trek-, torsie-, blad-, motor- en oprolveren, clipsen, klemmen, geplooide draaddelen en laserdelen”, zegt Sandrine Dalemans. “We produceren alles op maat volgens kant-en-klare tekening, model of technische specificaties en volgens DIN- en ISO-normen, zowel voor kleine als grotere productieseries. We starten vanaf metaaldraad of -staven van 0,2 tot 35 mm, maar werken ook met bandstaal, verenstaal, rvs of zachte, niet-geharde materialen. Alle producten worden thermisch behandeld in onze elektronisch gestuurde ovens en de ontwikkeling en eindcontrole gebeurt softwarematig.”

Lasersnijmachine, productielijn en inductieoven

Kwaliteit en een snelle, betrouwbare levering staan centraal. Daarom investeerde de firma in een Bystronic ByVention lasersnijmachine, een volautomatische productielijn en recent een inductieoven. “Dankzij de productielijn kunnen we druk-, trek- en torsieveren en draaddelen tot een diameter van 13 mm volautomatisch produceren. De lasersnijmachine verhoogt de flexibiliteit aanzienlijk. Als het ontwerp klaar is, kunnen we onmiddellijk een prototype snijden, indien nodig, direct bijsturen en de productie starten. Naast de productie van veren en messen kunnen we allerhande snijwerk aanbieden in uiteenlopende materialen, waaronder ST-37, rvs 301 – 304, constructiestraal en mangaanvanadiumstaal met een dikte tussen 0,2 en 6 à 8 mm”, licht Dalemans toe. “Om de productiecapaciteit te verhogen en de kwaliteit te verbeteren door lasergestuurde temperatuurmetingen op het te harden deel, installeerden we recent een nieuwe inductieoven in onze harderij. Dankzij alle investeringen kunnen we de volledige productie in eigen huis uitvoeren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.