01:08
15-01-2016

Spitstechnologie in actie tijden de openhuisdagen van Yamazaki Mazak

Tijd is een kostbaar geworden. Wie de zijne efficiënt wil besteden, zat goed op de openhuisdagen van Yamazaki Mazak in Zaventem. In één oogopslag kon de bezoeker er immers live kennismaken met acht machines van de Japanse fabrikant. Demonstraties van toptechnologie voor metaalbewerking zowel in het entry level als high end segment. In de showroom kregen de vertegenwoordigers van Mazak versterking van een aantal partners die er aanvullende gereedschappen en automatiseringsoplossingen demonstreerden.

Live demonstraties
Elk jaar nodigt Yamazaki Mazak klanten en potentiële klanten uit op zijn openhuisdagen in Zaventem. Op 1, 2 en 3 december gingen meer dan 400 bezoekers in op deze uitnodiging. Met acht machines die live hun mogelijkheden demonstreerden en een rondleiding door het European Parts Center kregen ze meer dan waar voor hun geld. Een centrale rol was weggelegd voor de Smooth technologie die de bediening voor de operator sterk vereenvoudigd heeft. Bovendien zorgt ze voor snellere bewerkingstijden en de verdere integratie van CNC in het totale beheersysteem. Heel wat modellen waren er dan ook mee uitgerust. Een van de hoogtepunten in de showroom was de Optiflex 4020 fiberlaser met een torenmagazijn voor zes palletten voor een automatische aan- en afvoer van het plaatmateriaal. Samenwerking tussen machines en met betrouwbare partners is waar Mazak voor staat. Het bedrijf nodigde daarom ook verschillende partners om de bezoeker een volledige oplossing voor te stellen. Dit jaar waren BMO, Ertec, Iscar, Mitutoyo en Robojob van de partij.

Rondleiding door EPC
Vorig jaar rolde Mazak hoge ogen met de opening van zijn nieuw magazijn, het European Parts Center dat 97% van alle onderdelen op dezelfde dag van bestelling kan verzenden. Bezoekers van de openhuisdagen konden ook dit jaar van de gelegenheid gebruikmaken om een kijkje te nemen in dit state-of-the-art automatisch magazijn. Het hart van deze geoliede machine is een miniloadsysteem voor het picken van kleine wisselstukken uit 8.000 bakken met 70.000 locaties. De snelheid van werken, de kwaliteit van de installatie en de ingebouwde controles om fouten uit te sluiten, trekken de filosofie die de leidraad vormt bij het ontwerp van de metaalbewerkingsmachines helemaal door.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Over Yamazaki Mazak Europe N.V.

Metaalvak België partners