SSI Schaefer
01:24
23-08-2017

SSI Schaefer vergroot zijn slagkracht in de Benelux met de integratie van ABM

De overeenkomst van 2 augustus 2017 past volledig in de strategische keuzes van het concern. Om zijn deskundigheid op het gebied van logistieke engineering en software in België, Nederland en Luxemburg verder uit te bouwen, heeft de wereldwijd leidende systeemaanbieder SSI Schaefer het bedrijf ABM (‘Automation Beyond Measure’) overgenomen.

Met de overname van ABM bvba (nl. bv) onderstreept SSI Schaefer zijn ambities om op internationaal niveau het breedste productportfolio voor intralogistieke oplossingen aan te bieden. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet om de aanwezigheid in de Benelux te vergroten. “Met ABM breiden we ons productaanbod in de Benelux consequent uit. Met de ontstane synergieën kunnen we in overeenstemming met onze bedrijfsfilosofie totaalconcepten lokaal realiseren”, motiveert Harrie Swinkels, CEO van SSI Schaefer Automation GmbH, de keuze voor de expert op het gebied van logistiek en software. “Lokalisatie en customisatie zijn de sleutel tot succes. Samen met ABM staan we nog dichter bij de klant en profiteren we bovendien van de uitgebreide deskundigheid op het gebied van klant-specifieke oplossingen voor orderverzameling.”

In 1994 werd ABM als onderdeel van de Alltech Group opgericht met een strategische focus op Pick-To- Light systemen. Het bedrijf heeft sindsdien zijn orderverzamelingstechnieken uitgebreid en loopt met zeer moderne technologieën mee in de spits van de ontwikkelingen. In 2009 voerde ABM bovendien met Pick- To-Graphics een ongeëvenaarde user interface (UI) voor processen op de logistieke werkvloer. Vanaf 2012 lanceerde het bedrijf pick carts onder het PickArt-concept: een combinatie van slimme batch algoritmes, intelligente navigatie, gebruiksvriendelijke intuïtieve communicatie en een flexibele dropcart structuur. Sinds 2014 ontwikkelt en implementeert het multidisciplinaire team van ingenieurs ook totaal oplossingen: een mix van opslagsystemen, transportconcepten en software modules. “ABM heeft behalve in de Benelux klanten in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Tsjechië en bestrijkt vooral de branches Food Retail, Food & Beverage en Fashion en is ook deskundig op het gebied van E-Commerce”, aldus Jan Maertens, CEO bij ABM. “Wij zijn ervan overtuigd de lokale deskundigheid van SSI Schaefer en de consequente sector-benadering in de Benelux aanzienlijk te kunnen verbeteren. Het is ons dan ook een waar genoegen een dermate sterke partner op zowel strategisch als economisch vlak te hebben gevonden.”

Oplossingsgerichtheid gecombineerd met een intensieve focus op de klant zijn doorslaggevende overeenkomsten tussen ABM en SSI Schaefer. SSI Schaefer is een familiebedrijf dat op de lange termijn mikt, kijkt naar de toekomst in z’n totaliteit, en kiest voor stabiele, continue en veilige groei. De mondiale kracht van de intralogistiek-specialist wordt geschraagd door doelgerichte uitbreidingen met lokale deskundigheid en vestigingen. Deze vergroting van de expertise in de Benelux weerspiegelt dat.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

Dynamisch zagenGereedschapstasters