Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

STAALPLATEN VEILIG SCHEIDEN MET FAIL SAFE MAGNEET

Op de Technishow in Utrecht presenteert Goudsmit Magnetics (Stand 10.F035) een onlangs ontwikkelde Fail Safe magnetische platenscheider.)

platenscheider.pneumatisch1-kopieren

30 januari 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Op de Technishow in Utrecht presenteert Goudsmit Magnetics (Stand 10.F035) een onlangs ontwikkelde Fail Safe magnetische platenscheider.) Deze zorgt voor het automatisch scheiden van staalplaten tot een dikte van ca 4 mm.  De scheider is uitgevoerd met zeer krachtige Neodymium magneten en kan met behulp van een nieuw gepatenteerd systeem pneumatisch aan- en uitgeschakeld worden. Dit schakelen gebeurt snel door  het verdraaien van de magneten. De onderhoudsvrije platenscheider is als enige in zijn soort voorzien van een veer gestuurde uitstand.  De extreem veilige –vandaar de naam Fail Safe- platenscheider schakelt  ook bij een eventuele onderbreking van de perslucht automatisch in de uit positie. Zelfs bij volledige belasting van een maximale stapelhoogte. Ook tijdens onderhoud is het niet mogelijk dat de magneet per ongeluk ingeschakeld blijft. Dit biedt extra veiligheid.   In tegenstelling tot vaste platenscheiders  maken schakelbare platenscheiders daarnaast tussentijdse wisseling van producten tijdens een ingesteld proces mogelijk. Het is mogelijk staalplaten van bijna iedere vorm, lengte of breedte te scheiden. Ook ronde of asymmetrische vormen. De permanente magneetkracht neemt niet af en is gegarandeerd voor tientallen jaren.

De onlangs ontwikkelde ‘Fail Safe’ magnetische platenscheider is bestemd voor het snel en
gemakkelijk scheiden van gestapelde staalplaten en eenvoudig en veilig pneumatisch te bedienen.

 

GEAUTOMATISEERDE PROCESSEN

Bovendien is dit systeem,  in combinatie met de zwenkarm, in hoogte instelbaar. Magnetische platenscheiders vinden hun toepassing in onder meer plaat verwerkende industrieën en in gerobotiseerde productiecellen voor de productie van lassamenstellingen. Robots pakken met magneetgrijpers grote plaatdelen op en positioneren deze op een lastafel. Doordat de staalplaten geolied zijn,  kleven deze aan elkaar en neemt de robot soms twee platen tegelijk op. Hierdoor kan de tweede staalplaat halverwege de lastafel los laten en naar beneden vallen . Dit veroorzaakt veel schade in een hightech omgeving, waar de lastafel vaak is voorzien van sensoren, opnemers en actuatoren. Ook kan het dubbel inleggen van twee aan elkaar klevende staalplaten grote schade veroorzaken aan een matrijs.  Door toepassing van Neodymium platenscheiders, worden de platen ondanks de oliefilm van elkaar gescheiden waarna de robot ze één voor één van de stapel kan tillen. De Fail Safe platenscheider heeft als optie ook een mogelijkheid voor aan/uit detectie doormiddel van een stekkerbaar plug & play systeem.

PNEUMATISCHE BEDIENING

De met perslucht bediende platenscheiders verhogen de veiligheid en verlagen de kosten bij het ontstapelen of wisselen van een stapel staalplaten. De magneten scheiden geoliede platen maar doen ook goed werk wanneer er vacuüm tussen de staalplaten aanwezig is. Of wanneer de platen voorbewerkt of gepolijst zijn. In tegenstelling tot vaste platenscheiders  maken schakelbare platenscheiders tussentijdse wisseling van producten tijdens een ingesteld proces mogelijk. Wanneer de bovenste plaat van een stapel wordt verwijderd, neemt de onderste direct zijn plaats in.  Om de stapel staalplaten aan te vullen,  kunnen de magnetische platenscheiders eenvoudig met een pneumatisch ventiel worden uitgeschakeld. Na ontgrendeling van de zwenkarm draaien de magneten  weg,  waarna de stapel platen op eenvoudige wijze inwisselbaar of aanvulbaar is.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details