NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Sterk staaltje plaatbewerking voor elke sector
Zaakvoerder Anthony Slabinck met Maïlys Dhondt voor enkele grotere werkstukken – Slabinck bewerkt stukken tot vier meter.

Sterk staaltje plaatbewerking voor elke sector

Liefde voor metaal – het zou de titel van een Vlaamse hit of een televisieprogramma kunnen zijn. Het is echter de slogan die al twee eeuwen en zes generaties lang bij Slabinck past. Dit familiebedrijf heeft een sterke reputatie in de wereld van de metaal- en plaatbewerking opgebouwd. Een interne studiedienst, een modern machinepark, een team van technisch geschoolde medewerkers en een eigen transportdienst zijn de hoekstenen van het succes. De directie bouwt de firma intussen verder uit met oog voor automatisering en digitalisering, het milieu en een optimale werkomgeving voor het personeel.

De vraag naar vakkundig bewerkt metaal is groot. Slabinck biedt klanten in de meest uiteenlopende sectoren al decennialang een totaalpakket aan: van plaat tot afgewerkt product, en dit alles in eigen huis. “Eigenlijk begint het al vanaf de tekening. We hebben immers een eigen studiedienst, die de plannen van klanten professioneel op papier zet. In ons magazijn ligt een ruime voorraad aan platen in staal, inox en aluminium, maar ook aan stalen buizen,” zegt Anthony Slabinck, die samen met zijn rechterhand Maïlys Dhondt het familiebedrijf verder uitbouwt. “We bieden alles op het vlak van metaalbewerking: lasersnijden, plooien, ponsen, verspanen, lakken, afwerken en monteren. In onze hoofdvestiging in Brugge, met een totale oppervlakte van ongeveer 12.000 m², produceren we kleine en middelgrote series plaat-, las- en lakwerk. Intussen hebben we ook een eigen productiefaciliteit van 5.000 m² in Skopje (Noord-Macedonië). Daar vervaardigen we alle middelgrote en grote series van onder meer snij-, zaag-, rol- en plooiwerk. De productie van complexere reeksen gebeurt nog steeds in Brugge, net als alle nabewerkingen, want we beschikken hier ook over een automatische poederlakinstallatie.”

Groepsfoto voor de productievestiging in Skopje (Noord-Macedonië).

Kwaliteit in product en service

Om klanten de hoogste kwaliteit, nauwkeurigheid en de allerbeste service van A tot Z te kunnen garanderen, rekent Slabinck op een modern machinepark en een team van enthousiaste, technisch geschoolde medewerkers. “We sparen kosten noch moeite om de interne bedrijfsprocessen te verbeteren. We blijven continu investeren om ons machinepark up-to-date te houden. Recent kochten we een 4m lasersnijmachine, die gekoppeld wordt aan een platenmagazijn met 40 palletplaatsen en een 4m kantbank. Zo zetten we ook verder in op automatisering. We hanteren steeds de strengste kwaliteitsnormen en schaven voortdurend onze vakkennis bij. We leveren dan ook hoogkwalitatieve halffabricaten binnen minimale termijnen,” licht de zaakvoerder toe. “Ook onze medewerkers zijn een belangrijke troef. Daarom zorgen we voor een gezonde, optimale werkomgeving en blijven we hen continu intern bijscholen. Nieuwe werkkrachten kunnen een gepersonaliseerd opleidingstraject volgen.” 

Een werkstuk wordt ingescand met een 3D-scanner, waarna op dat ingescande stuk metingen uitgevoerd kunnen worden.

Investeren in digitalisering en duurzaamheid

Dit alles zorgt ervoor dat Slabinck de voorbij decennia uitgegroeid is tot een toonaangevende speler in de toelevering van plaatmateriaal. Toch blijven ze niet op hun lauweren rusten en naast de investeringen in automatisering werden ook op het vlak van digitalisering stappen gezet. “We promoten momenteel volop ons gebruiksvriendelijk online platform, waarmee klanten 24 op 24 en 7 op 7 offertes kunnen aanvragen en bestellingen kunnen plaatsen. Ze kunnen via deze tool ook technische ondersteuning aan hun vaste verkoper vragen,” sluit Anthony Slabinck af. “In alles wat we doen hebben we echter ook aandacht voor het milieu. We sporen onze medewerkers aan om hun job zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Via een lager energieverbruik en het beperken van afvalproductie kan iedereen aan een schoner milieu bijdragen. We schakelden over op elektrische heftrucks, installeerden energiebesparende ledverlichting en kiezen voluit voor groene stroom. Op het dak van onze Brugse vestiging liggen zonnepanelen met een totaalvermogen van 815 kW, in Skopje voor 615 kW. Uiteraard is het ook meegenomen dat deze maatregelen de energiefactuur gevoelig doen dalen.”     ■

Deze ponslasermachine combineert het beste van laseren en ponsen, waardoor een hoge productiviteit en topkwaliteit verzekerd zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details