Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

OppervlaktebehandelingVerspaning

Stil draaien, digitaal aangesloten

Silent Tools™ Plus connectiviteit versterkt het programma voor Industry 4.0 Met een geavanceerde oplossing waarmee productiebedrijven stappen kunnen zetten op het gebied van digitale bewerking en Industry 4.0, heeft de snijgereedschap- en gereedschapsysteem specialist Sandvik Coromant connectiviteit geïntroduceerd in haar vermaarde serie van Silent Tools™ gereedschapshouders. De innovatie wordt aangeboden als deel van het CoroPlus® […]

sc065_6k8a5807_edit_hr

20 maart 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Silent Tools™ Plus connectiviteit versterkt het programma voor Industry 4.0

Met een geavanceerde oplossing waarmee productiebedrijven stappen kunnen zetten op het gebied van digitale bewerking en Industry 4.0, heeft de snijgereedschap- en gereedschapsysteem specialist Sandvik Coromant connectiviteit geïntroduceerd in haar vermaarde serie van Silent Tools™ gereedschapshouders. De innovatie wordt aangeboden als deel van het CoroPlus® programma van verbonden oplossingen van het bedrijf voor bewerkingswerkplaatsen die graag deel willen uitmaken de snel groeiende trend van de digitalisering van de sector.

Van een aantal verbeteringen is de nieuwste Silent Tools technologie voor inwendig draaien bij lange uitsteeklengten nu voorzien van ingebouwde connectiviteit binnen de adapter. Deze oplossing, met de aanduiding Silent Tools™ Plus, maakt het mogelijk data van het bewerkingsproces te verzamelen en naar een dashboard te sturen, waardoor de operator waardevolle inzichten verkrijgt over hetgeen zich afspeelt in slanke, buisvormige componenten. Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om te detecteren of er te veel trillingen zijn of wanneer het risico bestaat dat de oppervlaktekwaliteit aangestast zal worden. Daarnaast zullen operators in staat zijn de tijd te reduceren dat de machine draait zonder dat het gereedschap in snede is.

“De combinatie van CoroPlus connectiviteit en Silent Tools dempingstechnologie maakt dit tot een oplossing die de technische hoogstandjes laat zien die we kunnen verwachten van de bewerkingsoplossingen van de toekomst ,” zegt Åke Axner, Product Manager Silent Tools Draaiadapters bij Sandvik Coromant. “Silent Tools Plus draaiadapters met ingebouwde connectiviteit ondersteunen onze algemene CoroPlus strategie, waardoor klanten efficiënter kunnen werken.”

De Silent Tools Plus trillingsindicator bijvoorbeeld, is in staat om in een vroeg stadium problemen met het bewerken te detecteren, hetgeen helpt trillingsgerelateerde problemen zoals geluid, slechte oppervlaktekwaliteit en versnelde gereedschapslijtage te voorkomen. Daarnaast toont de harthoogte instelfunctionaliteit het niveau van de snijkant aan, zodat deze snel en gemakkelijk kan worden ingesteld overeenkomstig de vereisten. Het resultaat is betere bewerkingsprestatie en een langer standtijd.

Het programma van Silent Tools van Sandvik Coromant is ontworpen om trillingen te minimaliseren door een vooraf ingestelde demper binnen in het gereedschapslichaam welke bestaat uit een zware massa, ondersteund door rubberen veerelementen. De voordelen van dit ontwerp zijn veelzijdig, waardoor bewerkingswerkplaatsen het verspaningsvolume kunnen verhogen, de oppervlaktekwaliteit kunnen verbeteren, het proces zekerder kunnen maken of de productiekosten kunnen reduceren.

De Silent Tools Plus draaiadapter omvat ook een nieuwe Wedge Lock snelwissel-koppeling, tussen adapter en snijkop. De snelle en nauwkeurige snijkopwisselingen die hierdoor mogelijk zijn zullen vele fabrikanten in diverse sectoren aanspreken, waaronder de lucht- en ruimtevaart, voor het bewerken van componenten zoals onderdelen van landingsgestellen, en in de olie- en gassector, waar het bewerken van lange buisvormige delen veel voorkomt.

Kijk voor meer informatie op coroplus.sandvikcoromant

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details