NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Stil draaien, digitaal aangesloten

Stil draaien, digitaal aangesloten

Silent Tools™ Plus connectiviteit versterkt het programma voor Industry 4.0

Met een geavanceerde oplossing waarmee productiebedrijven stappen kunnen zetten op het gebied van digitale bewerking en Industry 4.0, heeft de snijgereedschap- en gereedschapsysteem specialist Sandvik Coromant connectiviteit geïntroduceerd in haar vermaarde serie van Silent Tools™ gereedschapshouders. De innovatie wordt aangeboden als deel van het CoroPlus® programma van verbonden oplossingen van het bedrijf voor bewerkingswerkplaatsen die graag deel willen uitmaken de snel groeiende trend van de digitalisering van de sector.

Van een aantal verbeteringen is de nieuwste Silent Tools technologie voor inwendig draaien bij lange uitsteeklengten nu voorzien van ingebouwde connectiviteit binnen de adapter. Deze oplossing, met de aanduiding Silent Tools™ Plus, maakt het mogelijk data van het bewerkingsproces te verzamelen en naar een dashboard te sturen, waardoor de operator waardevolle inzichten verkrijgt over hetgeen zich afspeelt in slanke, buisvormige componenten. Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om te detecteren of er te veel trillingen zijn of wanneer het risico bestaat dat de oppervlaktekwaliteit aangestast zal worden. Daarnaast zullen operators in staat zijn de tijd te reduceren dat de machine draait zonder dat het gereedschap in snede is.

“De combinatie van CoroPlus connectiviteit en Silent Tools dempingstechnologie maakt dit tot een oplossing die de technische hoogstandjes laat zien die we kunnen verwachten van de bewerkingsoplossingen van de toekomst ,” zegt Åke Axner, Product Manager Silent Tools Draaiadapters bij Sandvik Coromant. “Silent Tools Plus draaiadapters met ingebouwde connectiviteit ondersteunen onze algemene CoroPlus strategie, waardoor klanten efficiënter kunnen werken.”

De Silent Tools Plus trillingsindicator bijvoorbeeld, is in staat om in een vroeg stadium problemen met het bewerken te detecteren, hetgeen helpt trillingsgerelateerde problemen zoals geluid, slechte oppervlaktekwaliteit en versnelde gereedschapslijtage te voorkomen. Daarnaast toont de harthoogte instelfunctionaliteit het niveau van de snijkant aan, zodat deze snel en gemakkelijk kan worden ingesteld overeenkomstig de vereisten. Het resultaat is betere bewerkingsprestatie en een langer standtijd.

Het programma van Silent Tools van Sandvik Coromant is ontworpen om trillingen te minimaliseren door een vooraf ingestelde demper binnen in het gereedschapslichaam welke bestaat uit een zware massa, ondersteund door rubberen veerelementen. De voordelen van dit ontwerp zijn veelzijdig, waardoor bewerkingswerkplaatsen het verspaningsvolume kunnen verhogen, de oppervlaktekwaliteit kunnen verbeteren, het proces zekerder kunnen maken of de productiekosten kunnen reduceren.

De Silent Tools Plus draaiadapter omvat ook een nieuwe Wedge Lock snelwissel-koppeling, tussen adapter en snijkop. De snelle en nauwkeurige snijkopwisselingen die hierdoor mogelijk zijn zullen vele fabrikanten in diverse sectoren aanspreken, waaronder de lucht- en ruimtevaart, voor het bewerken van componenten zoals onderdelen van landingsgestellen, en in de olie- en gassector, waar het bewerken van lange buisvormige delen veel voorkomt.

Kijk voor meer informatie op coroplus.sandvikcoromant

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.