NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Streven naar perfectie voor draaiwerk op maat
Chris Martin en Ann Lombaert van Amalo zijn samen met hun team gespecialiseerd in CNC-draaiwerk: van vijftig stuks tot grote series met een diameter van 2 tot 65 mm.

Streven naar perfectie voor draaiwerk op maat

Kleine componenten vormen vaak een belangrijke schakel in een groter geheel. Ze dragen bij aan een goede werking van machines of producten. Daarvoor moeten ze echter tot in de kleinste details nauwkeurig geproduceerd worden. Amalo uit Ingelmunster kan daarbij helpen. De firma is gespecialiseerd in CNC-draaiwerk: van vijftig stuks tot grote series met een diameter van 2 tot 65 mm. Vakkundige handen, moderne CNC-machines en een jarenlange passie en ervaring zijn de stevige fundamenten van het succesverhaal dat Chris ­Martin en Ann Lombaert schrijven.

Toen Chris zowat twaalf jaar geleden in een klein atelier en met één machine zijn bedrijf opstartte, had hij al bijna twintig jaar ervaring in de metaalbewerking opgebouwd. Vandaag is Amalo (Atelier MArtin LOmbaert) uitgegroeid tot een vaste waarde op het vlak van CNC-seriedraaiwerk voor verschillende sectoren, zoals machinebouw, raam- en deurbeslag, design, verlichting, seals… 

“In onze productiehal beschikken we over acht volautomatische CNC-draaibanken en een volautomatische CNC-freesmachine, die het mogelijk maken om 24/24 te produceren. Uiteraard zijn ook vakkundige handen belangrijk. Terwijl mijn vrouw hoofdzakelijk de administratieve taken voor haar rekening neemt, sta ikzelf samen met onze drie vaste medewerkers in voor de vlotte en nauwkeurige realisatie van het draaiwerk. Onze technische expertise laat ons toe om de meest hoogstaande onderdelen te produceren”, vertelt Chris Martin. “We focussen op grotere, complexere series in aluminium, inconel, inox…, waar we zelf de nodige toegevoegde waarde kunnen bieden. Zo zijn toepassingen in design of in de medische sector heel aantrekkelijk, omdat je daar naast functionaliteit en techniek ook met een sterk esthetisch aspect rekening moet houden. Behalve de reeds vermelde materialen, bewerken we alle soorten ferro en non-ferro materialen, en kunststof. Voor het coaten, verzinken, anodiseren, slijpen, fosfateren en andere nabehandelingen doen we een beroep op trouwe, ervaren partners.”

Acht volautomatische CNC-draaibanken en een volautomatische CNC-freesmachine maken het mogelijk om 24/24 te produceren.

Betrouwbare, milieubewuste partner

Als familiebedrijf hecht Amalo veel belang aan een individuele klantenrelatie op lange termijn, gebaseerd op onderling vertrouwen. Maximale flexibiliteit en superieure service spelen daarbij een belangrijk rol. 

“We willen onze klanten steeds het beste resultaat garanderen. Daarom denken we vanaf de prijsvraag tot en met de levering actief met hen mee, zonder de deadline uit het oog te verliezen”, zegt Ann Lombaert. “Elk project start immers vanaf een tekening van de klant, die we, waar nodig, bijsturen om een optimale technische uitvoering mogelijk te maken. Na goedkeuring van de offerte wordt de productie in gang gezet. Via ons ERP-systeem komt de bestelling automatisch in de planning en we communiceren open over planning en levertermijnen, ook als er in de loop van het traject een wijziging optreedt. Indien gewenst, werken we ook met jaarcontracten, waarbij we goederen in ons magazijn opslaan en op afroep just-in-time leveren.” 

“We denken in alles wat we doen ook aan het milieu. Zo is onze productieruimte uitgerust met een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, waardoor we onze medewerkers een gezonde werkomgeving garanderen. Dankzij de zonnepanelen op het dak kunnen we veel van de benodigde energie zelf opwekken. De rest komt contractueel van een leverancier uit enkel groene energie. We proberen in samenspraak met leveranciers en klanten onze leveringen van grondstoffen, materialen en afgewerkte producten zoveel mogelijk te groeperen om de CO2-footprint te minimaliseren. We kiezen er trouwens bewust voor om enkel met Europese materialen te werken, waardoor geen transporten over lange afstand nodig zijn.”

Klaar voor de toekomst

Amalo kent de laatste jaren een gestage groei, met zelfs een verdubbeling van de omzet tijdens COVID-19. Voor dit jaar werd een status quo of lichte groei vooropgesteld. 

“We werken aan de optimalisatie van onze interne organisatie om klaar te zijn voor een verdere groei in de toekomst. We werken bovendien sinds kort aan een dossier voor ISO 9001 certificatie, waarmee we nogmaals beklemtonen hoe hoog we kwaliteit op elk vlak in het vaandel dragen”, zeggen de zaakvoerders. “Ons team werd het laatste jaar al uitgebreid met twee extra werkkrachten, maar ook vandaag zijn we nog op zoek naar bijkomend technisch geschoold personeel. We willen ook verder investeren in de uitbreiding van ons machinepark en hebben zelfs plannen om bij te bouwen op onze huidige site. Het woord ‘stilzitten’ staat niet in ons woordenboek, want we willen evolueren en vooruitgaan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.