NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Succesvolle demodagen

Succesvolle demodagen

Demodagen zijn een ideale gelegenheid om machines in de kijker te zetten. Van 25 tot 27 oktober konden alle geïnteresseerden ontdekken wat Germond zoal te bieden heeft. Deze leverancier van hoogkwalitatieve metaalbewerkingsmachines en tooling voor de verspanende metaalindustrie organiseerde in zijn showroom in Izegem immers de tweejaarlijkse Demo Days. Traditiegetrouw was het een informatief event in een informele sfeer. Een formule die duidelijk wel gesmaakt werd …

Germond

De naam spreekt voor zich: tijdens de Demo Days informeert Germond de klanten en andere geïnteresseerden met live demonstraties over de nieuwste generatie verspaningsmachines. Commercieel directeur Franky Grammens: “Bedoeling is dat iedereen zich amuseert, maar tegelijkertijd ook bijleert en netwerkt. Vandaar dat we heel wat randanimatie hadden voorzien, onder meer een open bar, walking dinner en zelfs een waar muziekoptreden.”

De ‘ster’ van het event
Niettemin waren het de machines die met de meeste aandacht gingen lopen. Niet verwonderlijk, want Germond biedt het neusje van de zalm voor de metaalverwerkende sector. De publiekstrekker was zonder twijfel de Ibarmia Star CNC-freesmachine met pendelende kolom die in 2 en 3 m beschikbaar is. Grammens: “Het betreft een vijfassig machinecenter met een ready-to-mill configuratie die heel weinig ruimte inneemt. De Star beschikt over een vaste tafel van 3.000 x 850 mm en drie opties voor rotatietafels. Dankzij de toepassing van de torque motortechnologie biedt ze snelheid in combinatie met betrouwbaarheid.”

Germond

De machines gingen met de meeste aandacht lopen. Niet verwonderlijk, want Germond biedt het neusje van de zalm voor de metaalverwerkende sector.

 

Nog veel meer…
Ook de CNC-machines en draaibanken van de Koreaanse fabrikant Doosan konden op flink wat aandacht rekenen. Als exclusieve verdeler voor België heeft Germond dan ook een brede reeks in aanbieding, waaronder de populaire Puma serie. Verder stonden de boor-, frees- en tapcenters van het Japanse Brother in de spotlights en werden eveneens de FAT teach-in draaibanken gedemonstreerd. “Verder konden de bezoekers kennismaken met de kolomboormachines van het Spaanse Iberdrill en de zaagmachines van de Amada groep”, vertelt Grammens. “Natuurlijk was er ook plaats voor bedrijven die zich in verspaningsgereedschappen specialiseren. Zo hadden Horn en Kennametal een stand in onze showroom, en was de leverancier van de AOF mistfilterunits eveneens drie dagen van de partij.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.