NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Tijd besparen en kosten verlagen met de juiste gereedschapskeuze

Tijd besparen en kosten verlagen met de juiste gereedschapskeuze

De efficiëntie van verspanende bewerkingen hangt in grote mate af van het gereedschap. Paul Horn heeft alles in huis om zijn klanten de juiste keuzes te helpen die tijd en kosten besparen en de kwaliteit en de productiviteit verhogen. U kan er mee kennismaken op de komende editie van de EMO. Drie blikvangers op stand A01 in hal 25 zijn de nieuwe MKD kegelfrezen, het gereedschapssysteem 117 met geprofileerde snijplaten en het nieuwe klemsysteem voor de Supermini houder.

Frezen met MKD-werktuigen (holokristallijne diamanten) maakt besparingen van polijst-processen bij de vervaardiging van vrije vormvlakken mogelijk. De nieuwe varianten met grotere diameter verminderen de bewerkingstijd, garanderen de naleving van de kleinste toleranties en leiden tot een oppervlaktekwaliteit in het nanometerbereik. Horn biedt het uitgebreide assortiment van MKD-kogelfrezen op voorraad aan. De diameters 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm en 16 mm zijn geschikt voor aanvullende toepassingen. Alle varianten zijn eensnedig en voorzien van een interne koelmiddeltoevoer. De volhardmetalen werktuigschachten maken een zwenk- en trilvrije bewerking mogelijk. Hoogglansfrezen heeft vele toepassings-mogelijkheden. Met name in de werktuigbouw en matrijsconstructie bespaart deze procedure polijstwerkzaamheden en verhoogt tegelijkertijd de kwaliteit in precisie, contournauwkeurigheid, vlakheid en oppervlaktekwaliteit.

Door het gebruik van MKD-werktuigen vervallen uitgebreide polijstprocessen.

 

Lagere gereedschapskosten, minder machinestilstand

Het boren met geprofileerde gereedschappen biedt economische voordelen bij serieproductie. Horn biedt op basis van het gereedschapssysteem 117 geprofileerde snijplaten volgens de wens van de klant die geschikt zijn voor draai- en freesmachines met een diameter vanaf 16 mm. De gepatenteerde precisieplaatzitting van het systeem 117 garandeert een hoge rond- en vlakloopprecisie en wisselprecisie. De nauwkeurig geslepen snijkanten zorgen voor hoge precisie en oppervlaktekwaliteit. De kostenbesparing wordt bereikt door navulling, de lagere gereedschapskosten en minder machinestilstand. De koeling van de contactzone en de afvoer van de spanen beschermt de inwendige koelmiddel-
toevoer door de ronde schachthouder aan beide snijkanten. Horn biedt de gereedschappen aan in de vormbreedtes (w) 16 mm, 20 mm en 26 mm. De maximale vormdiepte is 17 mm, maximale vormbreedte 26 mm. De gereedschapscoating wordt speciaal voor elke toepassing geselecteerd en is beschikbaar voor de materiaalgroepen P, M, K en N. De ronde schachthouders zijn standaard verkrijgbaar met schachtdiameters 16 mm, 20 mm en 25 mm en de uitvoeringsvormen A en E. Alle varianten zijn voorzien van een inwendige koelmiddeltoevoer.

Horn biedt op basis van het gereedschapssysteem 117 geprofileerde snijplaten volgens de wens voor draai- en freesmachines.

 

Hogere houdkracht van de snijplaat

Horn heeft een nieuw houdersysteem voor de Supermini type 105 ontwikkeld. Met het nieuwe klemsysteem wordt niet meer het mantelvlak van het gereedschap, maar een spanwig aan de voorkant gebruikt. Dit leidt tot een hogere houdkracht van de snijplaat en dus een hoge stijfheid van het gehele systeem. Dit nieuwe klemsysteem verhoogt bovendien de herhalingsprecisie bij het wisselen van de snijplaat en zorgt voor een betere benutting van de beschikbare bouwruimte door bediening aan de voorkant. Dit is een groot voordeel bij langdraaimachines, omdat de gebruiker het snijgereedschap kan wisselen, zonder de gereedschapshouder te moeten demonteren. Bij het bewerken van boringen met een diameter tussen 0,2 mm en 8 mm is het Horn gereedschapssysteem Supermini geschikt voor vele verspanende taken met standaard ruim 1.500 varianten. Het systeem wordt toegepast bij het uitdraaien, insteken, afschuinen, draadsnijden, groefsteken en andere bewerkingen. De snijgeometrieën en de substraten kunnen op de te bewerken materialen worden afgestemd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.