Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Tips voor het veilig vervoeren van je steiger

scaffolding-1617969_960_720

14 april 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Heb je binnenkort een grote klus? Of ga je meerdere klussen achter elkaar uitvoeren? Dan kan het zijn dat je daarvoor een steiger nodig hebt en dat je deze moet vervoeren. Gelukkig kan dat al met een steigeraanhanger! Lees hier al onze tips waar je op moet letten voordat je een steigeraanhanger aanschaft.

Voordelen van de steigeraanhanger

Steigeraanhangers zijn er speciaal voor gemaakt om een steiger veilig te vervoeren en deze daarbij niet te beschadigen. Maar een steigeraanhanger kan nog meer voordelen met zich meebrengen. Door gebruik te maken van een steigeraanhanger, kun je de steigers in één keer vervoeren en heel makkelijk zien of de steiger compleet is. Daarnaast vallen de onderdelen onderweg niet van de aanhanger af en kan de aanhanger dienen als opslag voor de steigers wanneer deze niet worden gebruikt.

Verschillende soorten steigeraanhangers

Wil je een steigeraanhanger kopen? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld een aanhanger inclusief steiger kopen, een losse steigeraanhanger die open is, of een afsluitbare steigeraanhanger. Een combinatie steigeraanhanger inclusief steiger heeft het voordeel dat de aanhanger speciaal is gemaakt voor de betreffende steiger. Daardoor is nog makkelijker te zien of de steiger compleet is. Wanneer je al een steiger hebt, dan is een losse steigeraanhanger interessanter. Meestal zijn de steigeraanhangers voor verschillende typen steigers te gebruiken, doordat ze universeel zijn. Een voordeel van de afsluitbare steigeraanhanger is dat je deze kunt afsluiten met een hangslot, waardoor de steiger onderdelen niet gestolen kunnen worden.

De weg op

Ga je de weg op met de steigeraanhanger? Dan is het belangrijk dat je, voordat je gaat rijden, controleert of de losbreekkabel goed bevestigd is. Deze zorgt er namelijk voor dat de aanhanger niet losgekoppeld kan raken van de auto. Daarnaast mag je met een aanhanger in Nederland maximaal 90 km per uur rijden. Wanneer de aanhanger niet zwaarder is dan 750 kilo inclusief de lading, dan mag je met een B rijbewijs rijden. Zorg er tot slot voor dat het gewicht dat de auto moet trekken niet zwaarder is dan het vermogen dat de auto kan trekken. Dit staat op het kentekenbewijs aangegeven.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details