NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Toegankelijk camsysteem haalt allerbeste uit uw 5-asser
Een digital twin van de uiteindelijke bewerking.

Toegankelijk camsysteem haalt allerbeste uit uw 5-asser

De impact van goede CAM-software op de cyclusefficiëntie hoeven we amper nog in de verf te zetten. Naast winst in cyclustijd en gereedschapsautonomie, zijn kennisborging en strategie-automatisatie onmiskenbare troeven. Met hyperMill® voegt softwaremaker OPEN MIND Technologies hier nu een oerdegelijk NC-code gebaseerd simulatieprogramma voor het 5-assig frezen aan toe. De ‘Virtual Machining’ oplossing genereert proactief, efficiënt geoptimaliseerde en botsingvrije freesbanen. 

OPEN MIND werd opgericht in 1994, en heeft momenteel ongeveer 350 werknemers in dienst. Wereldwijd telt het bedrijf zestien vestigingen. Dolf Broekaart leidt de Benelux-vestiging in Nederland met elf medewerkers, OPEN MIND Technologies Benelux. Broekaart: “OPEN MIND is al vanaf het begin dé pionier geweest in de ontwikkeling van CAM-software voor het simultaan 5-assig frezen.“ 

Hiertoe kan de softwareontwikkelaar terugvallen op een goede samenwerking met zowel machine- als gereedschapsleveranciers. Zelf ondersteunt OPEN MIND Technologies Benelux de klant dan weer optimaal via een actieve helpdesk, constant bemand door twee van de negen techneuten die stuk voor stuk een rijke pedigree in de verspaning kunnen voorleggen.
OPEN MIND doet permanent aan research, waaruit door de jaren heen een reeks patenten is voortgevloeid. Systematisch worden dan ook vernieuwde strategieën in de OPEN MIND-producten geïmplementeerd. 

Botsingscontrole maakt simultaan 3D-verspaning mogelijk.

Zo ontstond ook hyperCAD-S®, een typische CAD-voor-CAM software waarvan de heel toegankelijke interface duidelijk voor de CAM-gebruiker werd vormgegeven. Dit leidt tot specifiekere oplossingen bij het verregaand automatiseren van het programmeerproces binnen hyperMILL®, wat de programmeerdoorlooptijd drastisch reduceert.  

De ‘Virtual Machining’-optie binnen hyperMILL® adopteert het kinematisch model van de machine. Deze zogeheten ‘Digital Twin’ zorgt autonoom voor de optimale job-linking tussen de verschillende bewerkingsvlakken. Denk maar aan bepaalde zwenkbewegingen, of combinaties waarbij de frees zo dicht mogelijk rondom het product blijft om alle bewerkingen te kunnen uitvoeren met zo weinig mogelijk terugtrekbewegingen. Sales Manager België Eljakim Blokland: “Dit alles kan met hyperMILL® op een zeer efficiënte manier, en zelfs proactief”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.