NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Tonen wat je kan
De automatisering met twee machines en zes torens wordt in september in Nederland geplaatst.

Tonen wat je kan

Er kan er maar één de grootste hebben. Op de Advanced Manufacturing beurs in mei won Carmitech dat pleit overtuigend met zijn Penta lasersnijmachine. Zelfs met zevenmijlslaarzen aan had je wel enkele passen nodig om hem helemaal af te stappen en bovendien kon je hem live zien snijden. Een sterk staaltje Nederlandse bravoure? “Op een beurs moet je echt uitpakken. Met dit werkpaard XL toon je wat je in huis hebt, dat je een serieuze speler bent die mee kan met de grote jongens”, lacht zaakvoerder ­Jeroen Carmiggelt.

De naam Penta klinkt misschien niet als een klok in de wereld van metaalbewerking, maar dat zou eigenlijk wel moeten. Het is de grootste exporteur van lasersnijmachines met hoogvermogenlasers, in China. “Een deel van de wortels van het merk liggen in Italië ,maar de machines worden al sinds 2007 in Wuhan geproduceerd”, legt Carmiggelt uit. Geen new kid on the block dus, maar een merk dat zich al bewezen heeft als specialist in lasersnijtechnologie. “Ze houden tientallen patenten die bewijzen dat er heel wat kennis in huis is en dat ze niet zomaar kopiëren wat er uit Europa komt.” 

De naam Penta klinkt misschien niet als een klok in de wereld van metaalbewerking, maar dat zou eigenlijk wel moeten. Het is de grootste exporteur van lasersnijmachines met hoogvermogenlasers, in China.

Geïnstalleerd en draaiend

Voor hem was dat de belangrijkste reden om in zee te gaan met Penta. “Ik ben al jaren gepassioneerd door lasertechnologie. Toen ik mijn eigen bedrijf uit de grond stampte, wilde ik niet zomaar een lasersnijmachine aan het portfolio toevoegen. Neen, het moest er een zijn die het verschil kon maken. En geloof me, dat kunnen deze.” Van indrukwekkende XXL formaten tot kostenefficiënte oplossingen, van 3 kW vermogen tot maar liefst 85 kW ,en als optie ook een bevelsnijkop … Die op de beurs hield het ergens in het midden, met een fiberlaserbron van 30 kW en een snijtafel van 12 m x 2,5 m. Het scheelde geen haar of de machine was er niet op tijd geraakt. “Dinsdag opende de beurs zijn deuren. Maandagochtend om drie uur is ze pas gearriveerd, rechtstreeks van het schip. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost om haar geïnstalleerd en draaiende te krijgen. Het is ook met die inzet en drive dat we ons willen onderscheiden in de service aan klanten.”

Kwalitatieve machines, uitstekende service

Want wie twijfelt om ‘Chinees’ te kopen om serviceredenen, komt bij Carmitech op het juiste adres terecht. “We werken zeer nauw samen met de fabrikant, doen zelf de installatie, de opleiding, het onderhoud en de service. 

Klanten kunnen dus kiezen voor kwalitatieve lasersnijtechnologie tegen een scherpe prijs, zonder in te boeten op ondersteuning. Bij Europese merken zitten er vaak toeters en bellen op die de prijs opdrijven. Bij Penta Laser zijn er, met uitzondering van de bevelsnijkop, geen opties. De machine wordt standaard geleverd met alle functionaliteiten. Door te kiezen voor de Penta Laser lasersnijmachines kan de gebruiker zijn kost per stuk gevoelig terugdringen, en daar gaat het uiteindelijk om”, zegt Carmiggelt. 

Penta Laser houdt tientallen patenten die bewijzen dat er heel wat kennis in huis is en dat ze niet zomaar kopiëren wat er uit Europa komt.

Kom het zelf ervaren

Naast de plaatlaser heeft Penta Laser ook laserapplicaties voor het snijden van profielen en buizen, het volautomatisch 3D-lassen en snijden, en bieden ze geautomatiseerde oplossingen voor een logistiek geolied proces. 

De automatisering met twee machines en zes torens wordt in september in Nederland geplaatst. “Iedereen is welkom om te komen kijken. Zien is ervaren en ervaren is bewust kiezen”, besluit Carmiggelt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.