NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Toonbeeld van hoe plaatverwerking 4.0 eruit ziet
De fabriek in Hooglede is de eerste in België en de zesde die de deuren officieel opent. Hiermee wil 247TailorSteel ook het noorden van Frankrijk veroveren.

Toonbeeld van hoe plaatverwerking 4.0 eruit ziet

Nederlanders zouden gierig zijn, geldt het cliché in België. Maar voor wie er bij was op de officiële opening van de Belgische vestiging van 247TailorSteel in Hooglede is het duidelijk dat er op personeel niet beknibbeld wordt. De hoge plafonds, het licht dat binnenvalt (de zon tekende voor één keer dit voorjaar present), het groen tussen de machines in en de textielluchtkanalen die voor een aangenaam binnenklimaat zorgen. En ook niet op machines. Maar die combinatie van gemotiveerde medewerkers en een state-of-the-art machinepark zorgt er wel voor dat 247TailorSteel zijn stukken zo goedkoop en efficiënt mogelijk kan maken.

Met 15 jaar ervaring in plaatbewerking weet 247TailorSteel intussen duidelijk van aanpakken. De fabriek is de eerste in België en de zesde die de deuren officieel opent. De modus operandi wordt overal gekopieerd: een plek creëren waar het fijn is om te werken en waar de operatoren met de nieuwste lasersnijmachines, plooibanken en buislasers aan de slag gaan. “Dit is wat we doen, dit is onze speeltuin. We leveren enkel halffabrikaten, geen afwerkte onderdelen. Zo komen we niet in het vaarwater van onze klanten. Maar wat we aanbieden proberen we wel tot in de puntjes te beheersen”, vertelt CEO Carl Berlo tijdens de rondleiding.

Van links naar rechts: Frederik Demeyere (burgemeester Hooglede), Kris Declercq (burgemeester Roeselare), Guy Van Leeuwen (Plant Manager) en Carl Berlo (CEO).

150 nieuwe klanten per maand

En dat mag je heel letterlijk nemen. Zonder doorgedreven automatisering zou het onmogelijk zijn om de volumes die in elk van de fabrieken buiten gaan te verwerken. Dat loopt van de front-end – klanten voeren hun tekeningen in via het online platform Sophia® en krijgen een minuut later een offerte – helemaal tot de back-end met de aansturing van de machines voor elk order. E-commerce voor plaatverwerking zeg maar. “We zitten voller dan vol”, vertelt Berlo trots. “Elke maand melden er zich gemiddeld 150 nieuwe klanten aan. Dan weten we in deze economisch wat moeilijkere tijden toch de juiste snaar te raken. Omdat we doen wat we beloven. Met de opening van deze fabriek zijn we nu ook goed op weg om het noorden van Frankrijk te veroveren.”

Complementaire mentaliteit

Die kwam er overigens in recordtempo. “In september 2022 stonden we hier 100 m verderop met onze voeten in de kleigrond om de eerste steen te leggen. Vorig jaar rolden de eerste bestellingen hier al buiten in oktober. We zitten hier helemaal op onze plaats. Toen we eraan begonnen verklaarden ze ons gek: iedereen met een hartslag heeft hier al een job. Je zal nooit voldoende personeel vinden. Maar de mentaliteit van ons bedrijf sluit zo mooi aan bij West-Vlaanderen. Zonder grote woorden, gewoon doen. Dat is de sleutel tot ons succes geweest al die jaren. Ook hier. Samen met de inzet van de eerste twee medewerkers in Hooglede: Guy Van Leeuwen (plant manager) en Magali Deconinck (HR-manager). Ze zijn de best mogelijke ambassadeurs.”

CEO Carl Berlo tijdens de rondleiding: “De mentaliteit van ons bedrijf sluit zo mooi aan bij West-Vlaanderen. Zonder grote woorden, gewoon doen.”

Het gewone op een buitengewone manier doen

Ook de Hoogleedse Burgemeester Frederik Demeyere zag dat het goed was. “We zijn een kleine regio, amper 32 km² groot, maar we tellen wel 1.400 ondernemers. Van kleine bakkers en slagers om de hoek tot grote internationale ondernemingen die hun schouders onder hun project of droom zetten. We zijn dan ook fier op de komst van 247TailorSteel naar onze gemeente, omdat dit onze metaalverwerkende industrie die zich al generaties lang ontwikkelt versterkt. Henry Ford zei ooit dat het geheim van succes was om het gewone op een buitengewone manier te doen. Dat vat 247TailorSteel goed samen: metaalproducten on demand en on time, recht vanuit het kloppende hart van West-Vlaanderen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.